Fredagskväll

Äntligen fredag! Jag har väntat på den här fredagen i två veckor sedan sist jag var ute i vimlet. Nu håller jag på att packa iordning allting som jag ska ha med mig i min smått för tillfället minimala väska. Stannar som vanligt över på Rickards soffa inatt och hoppas att det blir en intensivt, underhållande och rolig kväll! Jag kommer säkerligen återkomma med ett antal uppdateringar, dock inte helt nyktra; så ni under 18! Stay away from here;

Rikard

Bilder från gårdagskvällen

Jag hade inte möjlighet att lägga in några som helst bilder från gårdagskvällen igår eftersom jag stupade, och somnade direkt i säng. Iallafall så firade vi kära Sofie på hennes tjugotvå årsdag, åt godis och pratade medan Per Moberg lagade mat på tv. Som present hade vi köpt en stor ask med ett legoflygplan till Sofie, eftersom hon älskar att bygga Lego!




Rikard

Fredag 31: a oktober

Idag är det dags för vår redovisning om Indiska och två av oss valda konkurrenter. Jag är faktiskt inte speciellt nervös alls utan hoppas på att det går bra. Just Indiska är ett företag som är roligt att prata om på grund av deras sociala och miljömässiga ansvar. För att få en Indisk känsla i redovisningen tänkte vi börja med ett litet filmklipp så jag tänkte även dela med mig av det här. Önska mig lycka till!


Rikard

Ett citat

Under dagen pratade vi en del om vikt och träning och då skojade jag lite med Sofie och uttryckte mig ungefär så här;

"Jag har räknat utt att jag kommer behöva gå ner åtta kilo!
- Men herregud, är du dum i huvudet? Ditt huvud kommer ju försvinna
"

Rikard

Födelsedagsbarn

Idag fyller min kära klasskamrat och kompis Sofie tjugotvå år; och tillsammans har jag och tre andra klasskamrater lagt ihop till en liten present som vi tror kommer att passa Sofie. Lite bilder på vad det är kommer senare, men jag bör kanske tillägga att vi inhandlade den på BR leksaker, vid legohyllan. Säkerligen en tjugotvååring av få som önskar sig Lego i födelsedagspresent och på tal om Lego, visst hade det varit häftigt med en mp3, formad som en legobit. Kvällen kommer tillbringas hos Emma tillsammans med lite folk på Göta med mycket godis och lite prat.


Rikard

Kvällen innan

Efter dagens alla redovisningar är jag hur trött som helst i huvudet, och inte blev det bättre av att min grupp möttes hemma hos Linda för en genomgång av redovisningen. Efter andra genomgången förstod vi hur otroligt osammanhängande allt var och vi fick göra om en stor del av vår powerpoint och både korta ner och och lägga till vissa stycken som vi ska säga. Det var en smått panikartad känsla som infann sig när vår presentation nådde uppemot trettio minuter när högst tillåtna är tjugo. När vi gick ifran Linda ikväll regnade det inte bara ute; vi hade också kortat ner vår presentation till lite drygt fjorton minuter.


Rikard

Nakkna t-shirt

Jag har otroligt dåligt med svarta t-shirts i min garderob, faktiskt inte en enda. Det handlar nog främst eftersom jag tycker att en helt svart t-shirt är otroligt tråkig. Nu är jag dock på jakt efter en svart t-shirt och gärna med något snyggt tryck. Jag fastnade direkt för Blockprint från Nakkna; hade passat perfekt i min garderob nu i vinter.


Rikard

Redovisningar

Är det någon mer än jag som har somnat på en föreläsning någon gång? För mig hände det första veckan på högskolan, och det var inte så konstigt; efter tre partynätter orkade man inte hålla ögonen uppe på lektionen i företagsekonomi. Idag känns det inte så aktuellt att jag somnar dock, men det är svårt att hålla ögonen öppna!


Rikard

Torsdagen 30:e oktober

Ännu en dag fylld av redovisningar, och här sitter jag igen med laptopen i knät och lyssnar på en redovisning från gruppen som arbetat med Gina Tricot; givetvis sitter jag och knappar längst bak så att jag inte stör vare sig de som lyssnar eller de som redovisar. Jag vet inte varför jag inte orkar lyssna men jag är så trött så hade jag bara lyssnat hade jag garanterat somnat. Ibland är det otroligt jobbigt att bara sitta och lyssna tycker jag, speciellt när det känns så otroligt ointressant fast det egentligen är intressant fakta.

Rikard

Läggdags

Nej, nu är jag så olidligt trött så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Måste dock skriva klart ett brev som morfar ska skicka och klaga på Volkswagen innan jag hoppar i säng, men efter det kommer jag slockna direkt.

Rikard

Ekologisk bomull

Det är varje klädföretags skyldighet att använda sig av så till stor del ekologisk bomull som möjligt i sina kollektioner. Enligt min mening måste både svenska och utländska modeföretag ta sitt ansvar fullt ut och inte mörklägga den del av klädmakningsprocessen där bomullen tas fram. Förra veckan skrev aftonbladet att den så kallade eko trenden var "död" och att ekologiska plagg i butikerna började bli allt mer ovanligt ute i butikerna. Även om det är mer kostsamt att framställa ekologisk bomull för företagen så behövs det en revolution när det kommer till designen av ekologiska plagg; ingen köper en tröja bara för att den är helt i ekologisk bomull? Den måste också vara snygg!  Själv har jag aldrig köpt ett plagg helt i ekologisk bomull, och det handlar mest om en smaksak! Vad tycker ni?

Ekologisk bomull är ett steg på vägen mot en mer rättvisemärkt modeindustri!


Rikard

Bonde söker fru

Då var det ännu en gång dags för bonde söker fru på tv:n; ett av de få program som jag faktiskt tittar på och tycker är roligt. De lite pinsamma ögonblick av romantik framför tv kamerorna som uppstår flera gånger per avsnitt tycker jag om; kanske för att jag själv aldrig får tillfälle för någon romantik. Det är ju iallafall tur att Linda Isacsson leder programmet, gladare och mer svensk människa får man leta efter!


Rikard

Veckans bloggare

Det är alltid kul när man blir uppskattad för sitt bloggande, även om det självklart alltid finns nackdelar med det. Dessa nackdelar brukar oftast vara ungefär att jag aldrig kan berätta någonting om något för alla mina närmaste vet redan om det, då känner man sig viktig men ändå betydelselös i en konversation. Samtidigt innebär feedback att man får lust att fortsätta och utvecklas. I en av mina favoritbloggar blev jag utsedd till veckans bloggare denna veckan, tillsammans med en annan riktigt bra blogg. jag antar att jag kan sträcka på mig lite extra och samtidigt känna mig stolt över att folk tycker det är bra, det jag skriver.

Rikard

H&M shop online

Tänkte bara passa på att tipsa nu i långkonjunktur tider; ni har väl inte missat att H&M har uppdaterat utseendet på sin webshop? och det till det bättre!



Rikard

H&M x Comme des garcons

Den 13: e november smäller det i Sverige; och huruvida det blir en stor smäll eller en lite mer anonym vågar jag inte uttala mig om ännu, eftersom de kläder som samarbetet med Comme des garcons chefdesigner Rei Kawakubo riktar sig till en ganska smal målgrupp. Jag, personligen är inget större fan av kollektionen i sig eftersom prickigt haft sitt bäst före datum för längesedan utan tänker endast stå och köa utanför H&M på Kungsgatan i Göteborg klockan sju på morgonen på grund av stämningen. Förra året var det en näst intill mordisk stämning i den flera hundra meter långa kön och känslan var obeskrivlig när jag som först av tio sprang mot kollektionen. Nu har jag inget kvar av den och jag är säker på att om jag får tag i något den trettonde november så kommer jag säkerligen lägga upp det på Tradera efter en använding.







Rikard

En eftermiddag

Nu sitter jag och två andra av gruppens medlemmar på Högskolebiblioteket i Borås och intensivt letar efter en Indisk video att ha med i vår presentation på fredag; vi har inte hittat en enda som varit bra nog och därför har vi bestämt oss för att kanske göra på ett annat sätt än börja redovisningen med en Indisk musikvideo. Nu funderar vi iallafall på att gå och ta en eftermiddagsfika och skölja ner den thaimaten jag inmundigade med min kära vän Sebastian för snart fyra timmar sedan, inte klokt vad tiden går fort.



Rikard

Onsdagen 29: e oktober

Nu sitter jag i skolan; redovisningsdag 1. Eftersom det är tentatider så innebär det att man måste vara på plats ungefär femton minuter innan annars låses dörrarna. Det verkar dock bara vara jag och två andra studenter som förstått det och sitter och väntar. Träffade också på en tjej i klassen på bussen som var lite smått nervös eftersom hon har sin redovisning först; Lindex först ut! Nej, det känns på ett sätt skönt att vara först på fredag med redovisning inför lite drygt ett hundra personer.


Rikard

Sängdags

Klockan är redan alldeles för mycket, och jag borde ha gått och lagt mig för lite drygt en timma sedan. Eftersom vi ska på redovisningar imorgon är det viktigt att man är pigg och glad så att man orkar sitta och lyssna ungefär en hel dag bara på pladder om olika företag och vad grupperna har haft svårigheter med. På torsdag ska min grupp vara opponentgrupp på en uppsats om Hope, Whyred och Fifth Avenue Shoe Repair och på fredag är det vår tur att redovisa vårt arbete om Indiska; men nu blir det iallafall sängen. Godnatt!

Rikard

Lite shopping

Det blev även lite shopping idag under de drygt två timmarna (!) som jag strosade omkring i Borås; dels blev jag överlycklig när jag äntligen kom över Velour skjortan som jag nästintill sprang ihjäl mig efter igår, det blev sedemera även en lite grövre, grå halsduk från H&M samt ett par mörkblå strumpor. Nu får vi hoppas att jag stillat mitt sug efter lite nytt för ett tag även om min köpfilosofi tillåter mig att handla. 




Rikard 

Sex and the city

Jag kan bara konstatera att; jag har sett den! och jag kan inte säga annat än wow! Jag som inte ens har sett ett enda avsnitt av serien blev helt fast efter de första trettio minutrarna, som enbart handlade om högsta graden av fjollighet. Gucci påsar, Louis Vuitton askar; allt gav mig en behaglig känsla - trots att jag inte ens egentligen tyckte något var direkt snyggt. Jag måste dock erkänna att bröllopsklänningen var helt fantastisk, samt en del andra utomordentliga outfits. En helt och hållet medelmåttig film med en lagom mängd fjollighet, en lagom mängd kärlek och en otroligt nästintill för liten del av kläder! Jag älskar den;



Rikard

Bästa vännen

Ida och jag har nu tryckt i oss massor av pizza, och nu dricker vi kaffe på maten. En kväll med Idas familj är stämningsfull, rolig och väldigt mysig. Snart ska vi sätta oss inne på Idas rum och kolla på Sex and the City med en alldeles för stor påse godis; men först tog vi lite egobilder. Ida är min absolut bästa vän!




Rikard

På bussen

Tänka sig, nu har jag smällt ut min laptop i knäet på bussen och bloggar i farten; första gången! Kan låta lite nördigt faktiskt, men vad skönt det är att ha med sig datorn på bussen. Jag ringde min vän Ida förut som har höstlov denna veckan och frågade om hade några planer för kvällen, som tur var hade hon inte det och nu ska vi köpa godis och glo på Sex and the City filmen som hon inhandlat idag! Jag har aldrig sett filmen och efter vad jag har hört så är mina förväntningar skyhöga! Hoppas på det bästa iallafall, vad ska ni göra ikväll?


Rikard

Förmiddag

Nu sitter jag och mina fem andra gruppmedlemmar i ett grupprum på plan tre på Högskolebiblioteket. Vi har egentligen inte kommit fram till så mycket än, utan suttit och lyssnar på Indisk musik på youtube. Redovisningen är satt till fredag morgon och vi har tjugo minuter på oss plus tid för opponenterna att fråga ut oss. Till detta har vi satt ihop en powerpoint med lite smått humoristiska ljud; nej nu får jag återgå till det seriösa snacket så jag inte åker ut härifrån med huvudet före!



Rikard

Dagens outfit

Det är härligt väder ute, om inte lite kallt fast det är ju fortfarande tidigt. Till råga på allt hade jag faktiskt tänkt att jag skulle inviga min nya mössa idag, och det är första gången officiellt som jag går till skolan med mössa sedan jag gick på högstadiet, här händer det grejer! Så här glad kan man vara halv nio på morgonen när man måste skynda sig till bussen; dålig hållning någon?


Rikard

Tisdagen 28:e oktober

Upp och hoppa kände jag idag! Trots att jag egentligen inte har något annat inbokat än möte med gruppen i grupprum tre, plan tre klockan nio. Vi hade tänkt gå igenom vår opponentuppsats och även (förhoppningsvis) hinna med att dra igenom vår redovisning som vi inte kommit igång riktigt med. Fick också reda på att jag fick VG på min tenta i företagsekonomi för tre veckor sedan, och det känns inte annat än bra! Alltid kul att börja en utbildning med högsta betyg i första kursen. Nej, nu får jag skynda mig så jag får i mig något att äta!

Rikard

Dagen i kort

Jag har ont i fötterna och ont i benen; kanske ett bevis på att jag strosat runt alldeles för mycket idag. Jag och Patrik möttes iallafall för en fika i mysiga Haga där jag inmundiga världens härligaste toast med avokado och färska tomater, tyvärr hann jag inte ta någon bild på den eftersom den försvann relativt fort. Vi ägnade sedan eftermiddagen åt lite shopping, tro det eller ej men jag inhandlade både en scarf och en mössa på Carlings, en butik jag sällan besöker nuförtiden men jag hittade mycket snyggt och en sådan mössa som jag sökt efter hur länge som helst och som egentligen inte fyller någon direkt funktion. Dagen avslutades på Åhléns som smakråd åt Patrik och efter det satte jag mig på bussen och begav mig hemåt.

Herravdelningen på Åhléns är faktiskt bättre än vad man kan tro!


Rikard

Weekday på plats

Då var äntligen Weekday på plats i gamla Viktoria Arenas lokaler på Kungsgatan i Göteborg och jag inte säga annat än hur otroligt bra Weekday utnyttjar lokalerna. För det första så är det stort, luftigt och en känsla av Stockholm ligger i lokalerna; och trots att "gamla" Weekday har sin charm och många minnen så har de också tappat många av sina kunder så måste jag erkänna att Weekday på Viktoria Arena är dit även jag kommer gå i framtiden.



Rikard

Velour Concept Store

Då har jag kommit hem efter en minst sagt hektisk dag i Göteborg. Den långa rundan som jag tänkte ta i stadens butiker kortades ner asevärt eftersom jag fastnade inne på Velour i över en timma och pratade med världens gulligaste butiksbiträde. Jag var på jakt efter den rutiga skjortan i dova färger men tyvärr fanns den varken på NK eller på Velour; jag får hoppas att min storlek finns kvar på Face i Borås imorgon. Jag fick aldrig namnet på tjejen i Velour butiken men hjälpsam måste jag säga att hon var! Trots avsaknaden av skjortan föreslog hon till och med att hon kunde sy om en av modellerna från damkollektionen, där kan man verkligen säga att personalen engagerar sig i sina kunder!

Skjortan jag är på jakt efter; bild från Modeveckan med Felice i bakgrunden


Rikard

Dagens outfit

Då var morgonens bestyr färdiga och det är dags att bege sig till Göteborg. Även min kära syster har återvänt från en natt med hennes "vän" och hon har snällt föreslagit att köra ner mig till bussen, inte tackar man väl nej till det?


Rikard

Måndagen 27: e oktober

Det är inte klokt hur fort veckorna passerar, om en månad är det första advent och om två har julen passerat och vi går mot det nya året. Nej, så lång framförhållning orkar jag inte ha för närvarande, det är fint väder ute och jag ska snart hoppa in i duschen och göra mig iordning. Igår mailade jag in gruppens projekt i Affärsmannaskap om Indiska och två konkurrenter, vi får hoppas att allting blev så bra som vi eftersträvade! På fredag har vi iallafall redovisning och på torsdag ska vi vara opponentgrupp på en annan grupps rapport; spännande!

Idag hade jag tänkt bege mig till Göteborg en sväng för den dagliga rundan; eftersom jag i princip har en obefintlig ekonomi denna månad så kommer jag dock inte kunna göra några större inköp men jag ska iallafall unna mig en sväng runt Myrorna, Emmaus, NK och så Magasinsgatan. Efter detta blir det planering och fika med Patrik om fredagen, så det blir fullt upp idag. Nej, nu får jag hoppa in i duschen!


Rikard

Helgen

Usch vad dålig jag har varit på att uppdatera helgens händelser; men det kan ju visserligen bero på att jag inte gjort något annat än sprungit runt på jobbet i nästintill obefintligt slitna foppatofflor och svarat på larm. Det har faktiskt gått över förväntan att jobba över helgen, det har till och med varit riktigt roligt och det tror jag beror på att jag inte jobbat på över en månad; och det faktum att det tillfälligt blivit mycket lugnare på jobbet bidrog till att vi stundtals inte hade något att göra. Pengar är pengar och jag tror jag kommer bli överlycklig nästa månad då de trillar in lite extra på kontot, alltid välkommet när man inte tar något studielån.

Rikard

Velourism

Jag kan inte sätta punkten på varför jag är så otroligt kär i höst/vinterkollektionen från Velour; men jag tror inte bara det beror på modellen. Jag har aldrig känt igen mig så otroligt mycket i en kollektion som jag gjort i denna samtidigt som den inte alls speglar den stil jag nu utvecklat och har. Jag tror att det är därför jag på vissa plan kan känna att jag inte hör hemma i min nuvarande stil eftersom jag innerst inne är en Velour-kille. Vad anbelangar mitt Acne intresse så tror jag att om Velour nu fortsätter i samma andra som höstens linjer så tror jag att mitt personliga tycke snart har konkurrerat ut både Acne och Fifth Avenue Shoe Repair ur garderoben och försett den med minimalistiska t-shirts, rutiga skjortor och ännu fler dragkedjor. Varför känns som att Velourismens kreativa sinnelag drabbar just mig nu, när jag lider av ekonomisk beslutsångest?




Rikard

Köpfilosofi

Jag har varit på ganska många föreläsningar där man uppmanat att bojkottat konsumtionssamhället på de flesta plan. Klädindustrin har under de senaste decceniet utvecklats till ett inferno av kollektioner, sortiment och accesoarer i en salig röra. Ibland kan det vara svårt att att ha kontroll över vad som tillhör vår- och vad som tillhör sommarkollektionen; vissa företag släpper fyra kollektioner under ett år och vissa upp till åtta. Vissa företag erbjuder nya varor varje vecka i butik medan vissa fokuserar på en viss målgrupp i samhället med endast två. Personligen tycker jag det dels är tråkigt att modeindustrin följt konsumtionsmönstret och nu tvingas strypa produktionerna eftersom man missar de delar i produktionskedjan som är viktig för att framställa plaggen; det vill säga delar som kan översättas i mänskliga rättigheter och miljöfrågor. Jag själv har börjat använda mig av en köpfilosofi som jag tycker fungerar riktigt bra; varje nytt plagg ska följas av att jag gör mig av med ett gammalt; antingen genom försäljning eller genom förflyttning till fars garderob. Detta gör att slit-och-släng begreppet tar ut sin rätt och samtidigt känner jag mig mer medveten om jag byter ut ett skjorta mot en secondhand skjorta; det gäller att vara ansvarsfull - och fler borde följa mitt exempel!

Rikard

Glöm inte att ställa om klockan!

Inatt är det dags att ändra klockan och till alla dem som börjar tidigt imorgon vill jag bara säga grattis! Däremot lider jag med de människor som t.ex. måste sitta i en bil en timma extra hela natten utan att ens fåt betalt för den timman; verkligen helt djukt dåligt. Jag fick iallafall lära mig ett tips idag om hur man ska göra för att veta det här med klockans ändringar. Tänk efter "utemöblemetoden" dvs. på våren tar man ut trädgårdsmöblerna och klockan ställs alltså fram en timme, däremot på hösten tar man in trädgårdsmöblerna och även klockan dras tillbaka. Fiffigt va?

Rikard

Bowling och bingo!

Efter jobbet idag var det hem och ta en snabb dusch för att hinna med tåget till Borås som avgick från Fritsla sjutton och fyrtionio. Väl där så begav sig vi, ett gäng på sju glada ungdomar till bowlinghallen för en timmas underhållning, som fylldes av skratt och strikear. Jag kan ju passa på att poängtera att jag själv slutade näst sist, mycket på grund av att vi hade en "Jag har bara bowlat i sex år!" i vår grupp; segern unnades henne iallafall då hon fick ner alla käglor nästan varje gång. Efter bowlingen tog vi oss en sväng in i Bingohallen och körde en vända, snabbare bungo har jag aldrig varit med om och hade man kört på det sättet på äldreboendet där jag jobbar hade nog pensionärerna fått infarkter och dött som flugor. Iallafall, kvällen avslutades på Viskan där det inmundigades wraps, som var fyllda med något som närmast kan beskrivas som kall, gammal grönsakssoppa. Att vi också blev flyttade från soffbordet vid fönstret för att vi var för fula gjorde att Viskans anseende i våra ögon sjönk.




Rikard

Idol Lars vs. Laka

Jag vet inte om det är någon mer än jag som har sett likheten mellan kvällens framträdande av idol Lars och Bosniens bidrag i årets Eurovision Song Contest. Även om låtarna till största del skiljer sig från varann så tror jag nog att lars hämtat en del inspiration från hans bosniske jämlike. Kolla in själva och jämför!

Idol Lars

 

Laka


Rikard

För bra för Idol

Ännu en gång är det bevisat att vissa artister faktiskt är alldeles för bra för Idol. Lyckligtvis tog Loulou det hela med en klackspark och även om jag hellre hade sett Sepideh eller Johan på tåget hem från Stockholm så kan jag inte annat än på något sätt hålla med svenska folket. Loulou passar inte Idol, hon är på tok för bra för spektaklet; någon som däremot passar och däremot förtjänar att ta en plats i finalen i Globen är ju Kevin; lättare och gladare människa får man ju leta efter och Kevin är nu min klara favorit!


Rikard

Kvällen i kort

Vädret gjorde ju inte direkt att man kände sig piggare efter dagen på högskolan och tröttheten bidrog nog också lite till att jag somnade, och sov hela vägen från Borås till Göteborg på tåget. Kvällen tillbringades sedan med en väldigt mysig person på en väldigt mysig restaurang; jag behöver nog knappast säga mer. Efter det begav jag mig hem, och med trasiga hörlurar dunkade jag Takida, Britney Spears och Chris Daughtry så högt jag bara kunde, utan att somna!

Rikard


Dagen i kort

Som sagt så spenderades större delen av dagen på högskolans bibliotek där det filades och pillades i arbetet med både paint och frustration; det visade sig nämligen att en av gruppens medlemmar kopierat fakta från internet och endast klistrat in, tur att vi upptäckte detta innan rapporten fick känna av urkunds bedömning. Iallafall så fick vi mitt i allt arbetande besök av två söta flickor med två stora redbull ryggsäckar, trots att mat och dryck är förbjudet i biblioteket så delades redbull ut till alla som ville ha. Redbull är enligt mig en dryck som inte smakar annat än bananläsk vilket är totalt osmakligt, om man inte blandar ner lite vodka förstås. Sofie blev iallafall glad som ett troll och lekte peruk med sitt långa hår hela eftermiddagen, hehe snacka om jobbigt!



Rikard

Kanalvalsstrategi

Har ni någon gång försökt att översätta uttrycket "kanalvalsstrategi" till engelska? Jag gjorde ett försök i början av arbetet och det resulterade i; Channelchoosestrategy, något som kan närmast kan jämföras med den strategi man väljer om man är intresserade av ett par skor från Chanel, fiffigt va? Kanske bör tillägga att min vän Emma inte använde detta uttrycket när hon ringde till Italien för en intervju med Northface.


Rikard

Powerpoint

Nu har vi inte långt kvar med arbetet; men en av de större delarna är kvar och det är vår powerpoint presentation. Igår började jag arbeta på den när jag satt på biblioteket och så bestämdes det att jag skulle maila den till mina gruppmedlemmar på kvällen. Idag när jag åter igen kom tillbaka till högskolebiblioteket insåg jag med hjälp av dem att jag missat att maila presentationen, och därför kommer vi inte kunna arbeta med den idag! Jag har verkligen så otroligt dåligt minne, kanske kan man släta över detta, ändra teckensnitt på arbetet och skylla på vädret!


Rikard

Dagens outfit

Eftersom jag missade bussen tänkte jag använda tiden så effektivt som möjligt och ta en egobild. Det var ett tag sedan nu, men vad gör man inte för alla nya läsare som har hittat hit.


Rikard

Busstider

Tanken var att jag skulle bege mig till Högskolebiblioteket vid tio i tio idag eftersom jag bara antog att denna buss även skulle gå precis som alla andra bussar idag, nämligen tio i varje timma; Men självklart så visade det sig att just den här timman går bussen halv tio istället för tio i, så jag fick traska hem istället. Så det blev till att vänta en timme extra hemma och en härlig morgonpromenad fick jag iallafall och halka, det höll jag på att göra flera gånger trots det fina vädret.


Lagom glad när man inser att bussen inte går!


Rikard

Ny bloggdesign!

Anledningen till att det har blivit lite dåligt med uppdateringar under kvällen har varit för att jag suttit och arbetat lite med min nya bloggdesign. Det hela är dock lite irriterande eftersom jag själv inte har en aning om vad, hur och varför man ändrar på alla koder och liknande. Det kör bara runt i huvudet, och därför tänkte jag fråga ifall det finns någon duktig läsare där ute som kanske har tid att hjälpa mig få till bloggens design, en header har jag redan designat, men det handlar mest om smådelarna, för att få till bloggens helhet. Hör bara av er!

Rikard


Generation fett

Då var även denna onsdagen över, och skönt är väl det för då går det snabbt till helgen. Förvisso ska jag faktiskt arbeta både hela lördag och söndag men ändå tycker jag det känns skönt när de tre första dagarna i veckan har gått. Förövrigt såg jag på "generation fett" på trean ikväll och det är ju verkligen skrämmande att se hur vissa kulturers attityd till mat ser ut. Det är nog bäst att man i framtiden tänker på när man utbrister; fan vad fet jag är, eller dylikt. Har man bara något att jämföra med så kan man inse större och väsentliga saker än det. Den publicerade bilden tror jag i framtiden kommer bli historisk, precis som bilderna som togs i Vietnamnkriget.


Rikard

Face i Borås

Boråsbutiken Face är nominerad till Fashion Awards i katergorin "Årets butik, ungt mode" som avgörs den tolfte november i Stockholm. Jag tycker det är roligt att en såpass liten butik som Face faktiskt är har blivit nominerad men jag antar att det dels beror på att man använder sig väldigt väl av den butiksytan man har; samtidigt som man tar in spännande märken som intresserar de potentiella köparna. Jag önskar dem iallafall lycka till! Face är förövrigt också den enda butiken i Borås där man kan få tag i plagg från bland annat Acne, Velour och Fifth Avenue Shoe Repair. Jag tog mig en sväng dit idag för att gratulera till nomineringen samtidigt som jag blev totalt tokfast för en jeansskjorta; lite synd bara att det inte är det plagg som passar mig bäst.



Rikard

Ännu en fika

Under dessa senaste dagarna som passerat har jag insett att jag har börjat bli bra på att fika. Inte så jätteskönt att veta eftersom det i längden ofta brukar betyda en större kula på magen; men som tur är intalar jag mig själv att jag inom en väldigt snar framtid kommer att börja träna, så fort Emma har lämnat sin plugg depression kör vi igång. Jag mötte upp med mina nära vän Sebastian efter föreläsningen och vi satte oss ner och pratade i lite drygt två timmar, om ditten och datten, livet och självklart hann vi dreggla lite också, inte bokstavligt menat. Nu är jag iallafall hemma igen efter en lång dag i metropolen Borås, härligt.



Rikard

Onsdagen 22: a oktober

Så, då var man uppe och hoppade igen; konstigt med tanke på att jag inte fått mer än drygt fem timmars sömn, antar att jag är pigg på grund av att jag sovit längre än till halv sju i drygt två veckor eftersom vi inte haft några direkta lektioner. Iallafall så ser jag fram emot vårt seminarie idag som tydligen ska handla om mänskliga rättigheter och barnarbete. Tycker det är otroligt viktiga frågor, inte minst i textilbranschen där en viss form av slaveri är vanligare än man tror; men självklart borde barnarbete på alla sätt avskattas om barnen har möjlighet att istället få utbildning.


Rikard

Läggdags

För första gången på över två veckor ska jag försöka komma i säng tidigt nog för att orka upp vid halv sju imorgon. På morgondagens schema står ett seminarie i affärsmannaskap med Anders Hedén, intressant. Efter det antar jag att det blir lite snack gruppen emellan om vårt arbete som förhoppningsvis snart ska vara färdigt. Jag hade faktiskt också tänkt att ta en runda till skolans datasalar för att kontrollera vilka program som man kan använda för att skapa en snyggare bloggdesign, just nu vet jag bara att det finns en massa roliga program för att rita mönster och kläder, men så är det ju när man går på Textilhögskolan. God natt på er iallafall!

Rikard

Om jag hade råd..

.. så hade jag absolut inte tvekat, utan hade direkt slagit till med dess handskar från Costume National. Tror dock att de just nu överstiger min budget eftersom de kostar lika mycket som jag får i csn varje månad. Så jag tror ett köp av denna prisklassen får vänta tills bättre tider för min ekonomi dyker upp. Men visst måste ni hålla med om att de är galet snygga?


Rikard

Träningsskor

Så, här är de iallafall - första stegen mot den nya träningen kommer att tas med dessa. Jag håller med om att de inte är världens kanske snajsigaste träningsskor, men jag tror de kommer passa mig bättre än de svarta trettioniorna jag köpte när jag började åttan och som jag använt sedan dess. Frågan är bara hur väl använda de kommer att bli, jag säger inte att jag är lat; utan att jag kanske snarare borde börja prioritera andra saker här i livet än fika. Visst håller ni väl med mig om att skorna ser mycket bättre ut när man kört bilden i photoshop?


Rikard

Fyra timmars fika

Direkt efter fikan med Lise tog jag mig in till Borås för att träffa Sofie för en fika. Mitt egentliga ärende var att lämna över årsredovisningen från Gudrun Sjödén som jag hade beställt till vårt arbete, men vi hann även med en liten fika.. på sisådär fyra timmar. Det blev blåbärspaj för mig, räkmacka för Sofie och en maräng som vi sedan delade med hela bordet. Känns som att jag sitter med ett fett lager glasyr på tänderna så det får bli tandborsting gånger två innan sängdags. Kommer även snart behöva införskaffa mig en ny kamera då min mobilkamera endast fungerar i dagsljus och tar riktigt dåliga bilder i mörker. 


Rikard

Fika med blivande mamma

Som en infall bestämde sig jag och Lise för att möta upp och prata igenom den senaste tiden. Själv är jag mest i ett nära extasiskt tillstånd sen jag fick reda på att hon faktiskt ska ha barn! Det är det enda som jag tycker är positivt med att bli äldre, att de vänner man tycker allra bäst om skaffar barn och börjar prata om bröllop samtidigt som man själv känner sig så otroligt liten. Det blev iallafall en otroligt rolig fika med mycket skratt och mycket sneglande på en mage som inte börjat växa än. Lise är inte bara världens skönaste person, hon kommer även att bli världens bästa mamma!





Rikard

Märkesoutlet

Mitt emellan Kinna och Skene ligger en Märkesoutlet som enligt sin slogan har etthundra procent varumärken, och femtio procent pris. Inte konstigt att man som ganska lat idrottare då dras dit. Direkt hajpat är det inte men jag är inte personen som känner för att lägga flera hundra på en snygg träningssvid, utan istället har jag samma sorts träningsbyxor som jag haft sedan jag började gymnasiet; kan ju tillägga att det är lite si och så med passformen då dessa är tvättade x antal gånger. Iallafall så la jag igår undan ett par träningskor eftersom det är meningen att jag och Emma ska börja träna till veckan, men vi får se hur det blir med det. Ett par Nike blev det iallafall, inte allt för dyra och inte allt för uppseendeväckande. För vem vill gå på gymmet med pinsamma skor och få pinsamma blickar? Inte jag iallafall; kan iallafall rekommendera er att ta er dit om ni är ute efter billiga träningskläder, det lönar sig!




Rikard

Impulsiv fika

Egentligen är inte jag ett fan av att göra riktigt impulsiva grejer, och det har jag nog ärvt efter min kära far. Han behöver planera minst en månad i förväg vad han ska göra. Nu är jag inte direkt likadan, men minst en vecka innan brukar jag vilja ha koll på vad jag ska göra. Dock gjorde jag ett litet undantag för min kära vän Lise som jag så gärna vill träffa just nu, hon har precis fått ett glädjebesked och jag ska dit för att gratulera henne! Fy för att ge sig ut i regnet bara!

Rikard

Aruba

Jag kan inte med ord beskriva hur otroligt avundsjuk jag är på min vän Julia som i veckan har kommit hem från det karibiska paradiset Aruba. De semesterbilder som jag har fått se har varit helt fantastiska och hon verkar ha haft det hur skönt som helst. Karibien är verkligen en plats jag skulle vilja besöka innan jag blir för gammal, det tillsammans med Ghana. Min längtan till Aruba blev ju inte direkt mindre efter dessa härliga bilder! Men jag är inte avundsjuk, inte alls!




Rikard

En frukost senare

Så otroligt skönt man kan må efter en frukost och några koppar kaffe; även den mörkaste höstdepression som man känner på morgonen kan övergå till en invrig känsla av att få städa på rummet. Visserligen har mor jobbat natt men jag ska ändå försöka gå igenom allt damm så lugnt som möjligt. Måste också berätta att jag hittade den del av min mobiltelefon som försvann i lördags på krogen, fast jag hittade den i min ficka; så nu kan jag äntligen skriva punkt och andra tecken, vilken härlig dag!


Rikard

Deprimerande

God morgon allihop. Jag vet inte om det är någon mer än jag sm har lagt märke till hur otroligt deprimerande det här vädret är. Som tur är verkar det som att min syster har tagit hand om hunden och gått ut i regnet, eller så visar det sig väl ganska snart om man kommer luffsande in på mitt rum. Jag förstår inte hur man kan bli såhär trött utan att göra något. Det tar nästan emot att åka iväg någonstans idag; när jag egentligen inte behöver. Är det någon annan som tycker som jag?


Rikard

Little Britain

Nu är det snart dags att hoppa i säng, har ganska mycket planerat inför morgondagen; dels måste jag till 3 butiken för att lämna in min telefon vars huvudknapp har trillat av så att jag inte längre kan använda punkter och andra viktiga tecken. Jag hoppas också innerligt att årsredovisningen från Gudrun Sjödén slinker ner i brevlådan så att vi kan skriva färdigt vårt arbete om Indiska, sen ska jag ju också hämta det som jag la undan idag. Men allra först blir det några avsnitt ur tredje säsongen av världens näst roligaste serie, Little Britain; men mitt hjärta tillhör fortfarande Susanne Reuter och Ulla Skoog.


Rikard

Gaybloggare

Hehe, jag har nu tack vare en kommentar spånat ut varför mitt besökarantal sköt i höjden. Det är inte varje dag man har en av Sveriges största bloggare som läser ens blogg varje dag, men jag vet att jag iallafall har två. Amir är iallafall Sveriges absolut största gaybloggare och en sådan utan censur. Hans inlägg är rakt på, roliga och hans blogg är.. rosa. Jag kan inte mer än att tacka och bocka för detta!



Rikard

Vad är det som händer?

Någonting har hänt med bloggens besökantal som bara ikväll har ökat med flera hundra procent; senast detta hände var när jag var i Stockholm och inte bloggade ett enda inlägg under tre dagar. När jag sedan kollade in statistiken visade det sig att jag under de tre dagarna haft fler besökare än vad jag någonsin haft tillsammans. Lite underligt måste jag säga! Men samtidigt otroligt kul!



Rikard

Quickstep

Jag hade hållit på med tävlingsdans i tretton år då jag la av, för snart ett år sedan. Då handlade det mestadels om bugg, lindy hop och boogie woogie och det var tävlingar hit och tävlingar dit. Inte för att jag på något sätt ångrar den tiden, inte alls; men ibland är jag lite sur på mig själv för att jag inte la ner tid på att lära mig dansa quickstep istället. Härligare "Disney-dans" får man ju leta efter, åh jag vill lära mig!

 

Rikard

Tråkdag

Det blåser, regnar och är allmänt mörkt ute. Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig för, men samtidigt känns det på något sätt skönt att min första del av arbetet är färdigt, en vecka kvar till deadline. Idag tog sig jag och min syster till Kinna för att vi absolut inte hade något att göra, vi var på banken, i färgaffären, JC och Lindex. Fick min klocka fixad samt var även på ett annat ställe och la undan en sak som jag ska åka och hämta imorgon, spännande va? Min syster var strikt på den punkten att jag inte fick lägga ut en enda bild som jag tog i bilen, därför lägger jag ut tre stycken.




Rikard

Päls

Trots alla anti-kampanjer mot pälsindustrin är det i år fler stora designers som väljer att ha inslag av päls i sina kollektioner, visst handlar det till största delen om fuskpäls men jag har lagt märke till att många andra märken kör stenhårt på det här med vanlig päls. På något sätt känns det som att hela pälsdebatten har hamnat i skymundan på senare år och man hör inte alls lika mycket om debatter och demonstrationer som man gjorde förut. De flesta pälsåterförsäljare och secondhand affärer blomstrar just nu då allt fler väljer att inhandla pälsattiraljer. Jag själv är faktiskt positiv till att använda päls dock har även jag mina begränsningar och det betyder att jag tycker det är helt okej att använda secondhand päls; ny päls är inget som jag är direkt positiv mot trots att jag inte hade tackat nej till en pälskrage. Oavsett hur man vrider och vänder på pälsfrågan är det svårt att komma fram till vad som är bra och vad som är dåligt, jag tror att vi människor behöver få mer kunskap och bli mer medvetna om hur man tar fram päls och hur djuren behandlas vid framställningen; frågan är bara om folk fortfarande är tillräckligt intresserade. Vad tror ni?



Rikard

Förfestandes på juice

Ja, jag ska försöka att fatta mig kort när det gäller gårdagens förfest. Det var meningen att jag skulle införskaffa vinet som jag och Rickard senare under kvällen skulle inmundiga på vår lilla tillställning, tyvärr var kön till Systembolaget i Nordstan säkert flera kilometer lång och jag fick den briljanta idén att åka ut till Korsvägen istället. Vad jag inte visste var att Systembolaget på lördagar stänger klockan tre och det insåg jag först när vi kommit fram till Korsvägen, tio minuter för sent. Det blev inget vin, men förfest på varsin halv kyckling och juice blev det. Faktiskt så drog vi sedan vidare ut där vi drack jättegott vin till alltför lågt pris, tror inte ens jag betalade för hälften av vad jag inmundigade. Vi blev iallafall tagna på bar gärning av en mingelfotograf och senare under kvällen begav vi oss ut på en klubb där jag med mina Charlotte Perrelli ben svängde mina lurviga tills klockan blev halv fyra. Så otroligt roligt har vi inte haft sen förra veckan, och jag hoppas verkligen att det blir så snart igen!

För sötnosarna Rickard och Rikard är Gossip ett självklart val för en del av en skön utekväll

Rikard

Shoppingdag med Ida

Igår tillbringade jag och Ida en heldag i Göteborg med allt vad det innebär. Ida och jag är förövrigt bäst på att effektivisera tiden och få massor av aktiviteter att ske under bara några timmar. Vi började dagen med Weekday och Myrorna där jag inhandlade en rock i ull för lite dryga tvåhundra kronor, inte nog med att den är väl tilltagen både när det gäller längd och vidd; den är även hur snygg som helst och bevis på det kommer inom de närmaste dagarna. Lunch inmundigades i Haga där det blev tomatsoppa och nybakad fralla, inte världens godaste soppa kanske men det gick ner ska jag säga. Där hittade jag även en butik som sålde klänningar från Dreamandawake; min gamla föreläsares märke och koncept. Vi stötte också på ett djur i hatt på Prickig katt på Magasinsgatan som jag bara var tvungen att föreviga och efter stressandes mellan Systembolag runt hela Göteborg avslutades dagen med en kaffe och en cola på ett café nära kompassen som jag tappat namnet på. Ida själv var snäll nog att ta två muggar med kaffe, trots att hon bara betalat för en och jag som inte ens skulle ha kaffe. Många skratt och mycket tankar utbyttes under dagen och jag hoppas snart vi kan åka in igen!




Rikard

Utekväll

Efter en mycket lång shoppingdag med Ida i Göteborg håller jag och Rickard på att ställa in oss för en extrem utekväll. Till skillnad från förra veckan har vi inget att dricka denna vecka eftersom kön till Systembolaget i Nordstan var flera kilometer lång; smarta som jag och Ida var så tog vi oss till Korsvägen men missade stängningen med femton minuter. Så nu har jag och Rickard förfestat på juice och varsin halv kyckling. Hoppas alla får en trevlig kväll!

Rikard

Hemma igen

Efter en minst sagt stressig bussresa där jag nära på minuten nästan missade bussen till Borås, sjukt tur var väl att jag hann med den annars hade jag fått vänta två timmar. Fikan med Patrik var hur trevlig som helst och jag tycker sjukt synd om honom som ska behöva jobba hela natten. Iallafall hann vi under fikan konstatera att varm choklad med vaniljglass i inte är någon vidare kombination, det hela smakade efter halva glaset som kall varm choklad, haha snopet. Nu ska jag och mor sy in ett par byxor innan jag studsar ner i sängen.


Rikard

Habit

Idag blev jag helt salig när jag kollade igenom posten och såg att första numret av Habit hade kommit. För er som inte vet är Habit en modebranschtidning som är oumbärlig för oss som i framtiden ämnar jobba inom modebranschen. Förutom att den tar upp trender så går den också djupare in på de ekonomiska planen, nu har jag visserligen inte mer än lusläst den; men ikväll så, då blir det läsning!


Rikard

Stickat

Nu i höst så är det nog inte bara jag som har snöat in mig på stickade tröjor och koftor. De allra bästa ser vi från det danska märket S.N.S Herning som använder sig av samma teknik vid tillverkningen som man har gjort sedan 1930-talet. Tjockt, kabelstickat och vissa roliga detaljer erbjuds till ett pris från femtonhundra till tvåtusenfemhundra, helt klart prisvärt.



Rikard

Dagens outfit

Jag vet att det börjar bli aningen tjatigt med bilder på mig och min marinblå tröja i angora, men jag finner inga som helst anledningar att inte använda den! och dessutom ser jag ju riktigt glad ut på denna bild, så håll till godo! Nu bär det snart av till Göteborg för lite fika med min nyfunna vän Patrik, ska bli ypperligt trevligt; speciellt med tanke på vädret.


Rikard

Sveriges bästa manliga modeblogg

Igår kväll var det dags för det första svenska Blog Awards, på Sturecompaniet i Stockholm. I kategorien "Bästa svenska manliga modeblogg" vann Manolo.se vilket jag tycker var helt fel val av det svenska folket, men nu är det ju inte jag som bestämmer. Jag tycker iallafall fortfarande att Robin Klang har Sveriges absolut bästa manliga modeblogg, så är det med den saken.





Rikard

Fältanalys

Nu ska jag gå och lägga mig, det har varit en otroligt lång dag så jag känner att jag kan behöva lite sömn. Mycket kanske jag inte direkt kan säga att jag har gjort, men däremot är fälanalysen så när som på klar till vårt stora projekt som snart ska redovisas. Jag hoppas att tjejerna i gruppen blir nöjda, trots att analysen enbart kommer finnas som bilaga i det slutliga projektet; men det är en annan femma. God natt!


Rikard

Anna Skipper

Hon är inte bara en förebild för många, hon är otroligt duktig på det hon gör och med den attityden hon har är det inte konstigt att tjockisarna mår psykiskt dåligt efter hennes kommentarer. Det är nog därför jag kollar på "Du blir vad du äter" för att höra hennes elaka psykningar och nedvärderande kommentarer till deltagarna i programmet. Jag själv stötte ihop med Anna Skipper på Park Lane i Göteborg för lite drygt ett år sedan, det blev en kram. Annars stod hon mest still, iskall med ett glas juice som bara Anna Skipper kan.


Rikard

Pepparkaksbullar & hundkiss

Det känns verkligen som att jag kommer vakna med världens dunderförkylning imorgon, och det får bara inte ske eftersom det vore en total katastrof när jag har så mycket att göra, och så mycket kul att se fram emot. Iallafall vaknade jag alldeles för sent idag igen, och tillsammans med mor drog vi igång ett bullbak utan dess like och siktade på mellan åtti och hundra bullar. Nu blev det inte mer än sextio, och det kanske kan bero på att vi var lite väl slösaktiga med degen kanske; vi prövade även en ny variant av kanelbullen med en fyllning av kanel, nejlikor och ingefära. Det kändes verkligen som vi bakade pepparkakor och resultatet blev slående gott. Ett tips, ge aldrig en liten hund en halv gryta med grönsakssoppa! Det har hänt tre gånger och varje gång har min mor bortförklarat det med att det inte beror på soppan, idag däremot kissade han nog ut en liter på mattan, mitt framför mamma; haha, nu har vi det iallafall bevisat.



Rikard

Whyred rock

Jag har ju varit inställd hela sommaren på att jag ska ha två jackor till vintern, så att man kan varva duffeln med något som mer står emot väta. Tyvärr fick jag lämna tillbaka min jacka från Fifth Avenue Shoe Repair eftersom den inte upplevde den förväntade kvalitén till det pris som jag betalade. Nu verkar det iallafall som jag har hittat ett substitut som kan uppfylla min längtan och dämpa min lust något; en rock från Whyred. Visserligen är den alldeles för dyr och alltför svår att få tag på här men jag tror ändå att det kommer att "klicka" när jag väl prövar den. Får hoppas på en sväng till Stockholm snart med Karin.


Rikard

Bonde söker fru

Det är i princip bara ett enda program på tv som jag verkligen följer, och det är Bonde söker fru; sedan händer det emellanåt att jag tar mig en titt även på Lyxfällan och så såklart Desperate Housewifes. Däremot vet jag inte varför jag har fastnat så för Bonde söker fru, kanske är det för att min syster varit galen i det sedan start. Men jag måste medge att det är ett ytterst gulligt men dock ganska patetiskt sätt för bönder att träffa tjejer (och killar) på. Vem tar hand om gårdarna under tiden då tjejerna är där? då bönderna går på picknick och ligger och taffsar på flickorna i skogen? Ja, vem vet? Otroligt underhållande är det iallafall!


Rikard

En tallrik gröt

Nu har jag varit och hämtat mor och syster vid bussen efter deras minst sagt blöta shoppingtur i Göteborg. Efter det kokade jag en stor tallrik gröt till mig själv och det sköljde jag självklart ner med pärondryck. På något sätt fick jag i mig tre smörgåsar och även en banan; helt sjukt att man kan äta så mycket!


Rikard

Julmust

Äntligen har säsongen börjat! och då menar jag inte bara julmust säsongen, utan även väntan inför julen. Jag hör egentligen inte till den skaran som tycker vintern och mörkret är så hippt; men däremot är jag en riktig julmänniska och det tror jag både min mor och min syster kan bekräfta eftersom jag i min ungdom klädde in hela mitt rum med färgade ljusslingor, papperstomtar och en glittrande julgran, allt från Rusta! Det var inte vidare snyggt, men julstämning det var det! När jag var och inhandlade middagsmat idag såg jag tre stora pallar bara med julmust, och då vet jag att den bästa tiden på året har börjat, julen.


Rikard

Onsdagen 15: e oktober

Nu har jag lämnat av mor och syster på perrongen till Göteborg, det är syster mins tjugotredje födelsedag och den tänkte dom tillbringa i metropolen. Själv tvingas jag ta hand om hunden, vilket i och för sig inte är så jättepjåkigt eftersom man måste gå ut och gå flera gånger, istället för att bara sitta hemma. Har också varit första vändan hos frissan och gjort iordning själva klippningen, nu blir det tillbaka vid tvåtiden för att färga iordningen det. För alla er som är oroliga så kan jag bara säga att det inte kommer att bli blondt, inte heller brunt. Men Jessica (frissan) sa att hon hade en färg i violett-ask som hon tror skulle passa mig perfekt; låter spännande va?


Grattis syster Linda, 23 år!



Rikard

Dagens outfit

Imorgon ska det väck, och det ska bli så otroligt skönt att få bort det mesta av håret på huvudet. Jag har verkligen saknat det här med mössa, jag har nog inte använt mössa på tre-fyra år eftersom jag inte tycker att jag passar i det, men nu har jag äntligen tagit mitt förnuft till fånga och använde den under hela min fyrtio minuter långa ärendesrunda i Kinna.


Rikard

Obotlig trötthet

Det är helt sjukt att man efter nära nio timmars sömn fortfarande är hur trött som helst. Trots att jag efter en lång dusch begav mig till Kinna för att uträtta lite ärenden orkade jag inte direkt göra någonting, så det blev ett paket inköp till syster och sedan begav jag mig direkt hem igen. Jag känner att jag måste ta tag i mig själv och göra något snart men vad kan jag göra mer än att dricka kaffe och äta banan? Förhoppningsvis går det över framåt eftermiddagen.

Rikard

Beslutsångest

På onsdag har jag två vänder till frisören inplanerade, och tanken är väl att jag ska återgå till min naturligt blonda hårfärg; men samtidigt känner jag inte riktigt att jag vill det, iallafall inte nu. Jag blir mer och mer sugen på att behålla min färg och klippa det extremt kort på sidorna och sedan behöva dra det framåt. Jag har prövat det förr, men tyckte inte att det lyckades direkt så jag funderar på att pröva det ännu en gång. Men samtidigt känner jag verkligen att det vore roligt med något riktigt nytt, så man kan väl säga att jag har lite beslutsångest. Vad tycker ni?




Rikard

Veckan


+ Ingen lektion förrän nästa onsdag!
+ På onsdag händer det grejer
+ Nu ska Emma och jag börja träna



- Varför ska Blondinbella sluta blogga?
- Vädret, ganska mysigt men inte i längden
- Ekonomin


Rikard

Dagen outfit

Omotiverad av det grå vädret blev det inte mycket roligare än ett par röda strumpor, när jag sedan inhandlade den efterlängtade röda mössan på Myrorna för tretton kronor för att kunna täcka min bad hair day, så såg jag ut ungefär som Nils Karlsson Pyssling; tyvärr blev det inga bra bilder utan det får räcka med bilden Emma tog utanför Friskis, ser jag inte otroligt motiverad ut för att börja träna?


Rikard

Gråaste dagen på länge

Det var längesedan jag var med om någon så grå dag som idag. Jag tror att hade jag stannat hemma så hade jag varit gravt deprimerad och inte orkat med någonting; men nu bestämde ju sig jag och Emma för att ta oss till Friskis & Svettis, kolla läget och prata med personalen, och det fick vi. En privat guidad runtur och otroligt mycket information som förmodligen ska göra mig och Emma tillräckligt tränade för att vi ska orka med hösten. På torsdag är det meningen att allting ska dra igång och sen är det upp till oss. Vi passade också på att besöka Knalleland där jag inhandlade en röd mössa på Myrorna för trettonkronor och rakgel på Ekohallen.




Rikard

En kopp kaffe

Det finns inga som jag tycker är så roliga som Reuter & Skoog, passar ju utmärkt nu efter alla diskussioner om kaffesorter och chai-latte!
 


Rikard


Dagen efter

Idag bestämde jag och Rickard oss för att springa runt litegrann på stan och kolla in jackor. Trots att vi inte kände oss dåliga alls sedan igår så kröp känslan på oss när vi var på Åhléns och vi fick gå ut för att ta luft för att sedan återgå till herravdelningen där vi suktade efter jackor från Thomas Burberry och Acne. Vi försökte också hitta Göteborgs bästa chai-latte men när vi patetiskt nog insåg att vi inte ens gillar varmt vatten med vällingsmak tog vi varsin kopp kolsvart, bränt kaffe på Göteborgs sämsta Espresso House, vid kompassen. Dagen avslutades med en Burger King meny utanför centralen, efter en halvtimmes väntan på maten.


Rikard

Gårdagens utekväll

Då var man hemma efter en lördagkväll i Göteborg och äntligen kan jag se fram emot två dagar ledigt. På onsdag kommar jag att fixa mitt hår och det är väl vad jag längtar allra mest till just nu. Iallafall så var jag och Rickard ute på krogen igår efter att ha förfestat på vin som jäst, kanske inte världens bästa förfest dricka men det gick ner iallafall. Ihärdigt vin drickande varvades med prat om livet, chai-latte och Rickard absoluta idol; Stilrobin! Trots det hade vi en av de bästa kvällarna på mycket länge!


Rikard

I Göteborg

Det är inte klokt att det är över en och en halv månad sedan jag sist var i Göteborg, men nu är jag äntligen här igen och ikväll hade jag och Rickard tänkt att ta oss ut någonstans. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Rikard

Tentafest

Jag känner inga som helst spår från att jag drack alldeles för mycket igår, frånsett att jag är lite seg såklart. Det bästa är iallafall att jag har en så otroligt skön känsla i hela kroppen och jag tror det beror på att tentan avklarades igår. Även tentafesten hemma hos Sofia blev grymt lyckad och det var längesedan jag hade så roligt, kanske mycket på grund av att man kunde släppa allting. Under kvällen konstaterade jag att Sofia inte hade några vinglas så jag använde en skål istället och även att Sofie var vigast av oss allihop!




Rikard

Fifth Avenue Shoe Repair t-shirt Säljes!

Nu säljer jag min helt nya Fifth Avenue Shoe Repair t-shirt från höstens kollektion med en dragkedja rakt över axeln. Anledningen är att den är alldeles för stor och för att sidsömmen i halsen spruckit, men det är nu åtgärdad igen och tröjan ser ut som ny. Jag har endast använt den en gång men tyckte den var alldeles för stor trots att storleken är medium. För er som undrar så har jag fått en likadan i storlek small som plåster på såren från Fifth Avenue Shoe Repair och det är den jag har på mig på bilderna. Nypriset ligger på en tusenlapp så kom med ett bra bud så får vi se!


Rikard

Dagens outfit

Nu är jag hemma en vända efter vårt projektmöte med våra handledare. Gick ypperligt bra och jag måste säga att vi fick mer inblick i vad projektet ska gå ut på. Ikväll blir det vindrickande till stor del, och en och annan titt på Idol faktiskt. Jag, Emma, Sofie, Sofia och Sara blir det väl som tillbringar kvällen ihop, antar att jag tar med mig kameran så att jag kan dokumentera både det bra och dåliga som händer ikväll. Anledningen till min minst sagt annorlunda pose beror nog dels på att det regnar ute, och dels på att jag fortfarande är uppe i varv sen tentan avklarades!


Rikard

Comme des garcons för H&M

Då är de absolut första bilderna släppta på det designarbete som härnäst väntar för H&M nämligen arbetet med Comme des garcons chefdesigner Rei Kawakub. Att döma av de första bilderna så är det en väldigt mörk kollektion med mycket assymetriska skärningar och med antydan av att inspirationen hämtats från teatern. Lite smått gothiskt och lite vampyraktigt. Själv vet jag inte riktigt vad jag ska tycka, men jag antar att det är bäst att hålla sig neutral än så länge tills resten av kollektionen släpps.






Rikard

Vi klarade det!

Äntligen är tentan gjord, och jag inte med ord beskriva den lyckokänsla jag fick när jag gick igenom frågorna och insåg att jag läst på allt. Däremot säger jag inte att allting blev rätt, nej nej! Jag tror snarare att jag kommer hamna ganska långt under VG gränsen, men vad spelar det för roll? Ett godkänt är ett godkänt och jag hade definitivt inte orkat studera mer än vad jag har gjort under dessa dagar. Nu återstår det bara tre veckor innan resultatet lär bli officiellt, det ska bli spännande!


Rikard

Tio timmar för länge

Tänkte passa på att posta ett litet blogginlägg mitt i allt plugg. Idag har jag och Emma suttit längst uppe på Högskolans bibliotek i ett grupprum, i tio timmar och bara pluggat. Jag vet dock inte hur mycket av värde som jag verkligen har lärt mig men jag måste säga att vi varit extremt duktiga trots att vi varit på väg att ge upp ett antal gånger. Imorgon är det dags för mitt livs första Högskoletenta och jag kan inte säga annat än att jag är nervös, det jag längtar efter mest dock är känslan av att jag imorgon kommer få tentan gjord. Jag måste dock påpeka att jag känner ett ovanligt stort lugn inför tentan imorgon, jag är helt inställd på att jag kommer fixa den - för det tänker jag göra! Nu blir det lite mer plugg, tänkte rabbla in alla nyckeltalen samt alla räknesätt som inte överensstämmer med boken. Håll tummarna för mig!





Rikard

Men, nu får ni ge er!

Vad fan är det med alla människor och framförallt alla bloggare? Vad är hela grejen med att alla måste vara beroende av chai-latte? Det spelar ju ingen roll vilken blogg man klickar sig in på så läser man direkt "Jag måste få min dagliga dos av chai-latte" "Jag klarar mig inte utan chai-latte" "Efter skolan gick vi och tog en chai-latte" Jag förstår inte hela grejen med denna ytterst smaklösa dryck som måste köpas på Espresso House, som förövrigt har Sveriges näst största överpriser; efter Myrorna då såklart. Jag vet inte vad det beror på, kanske är jag bara gammalmodig? Men det här med innegrejer bland bloggare ökar och det är så jävla patetiskt.

Och om ni undrar, så har jag tenta imorgon och det är nog därför jag börjat störa mig på petitesser


Rikard

Om jag hade råd..

Då skulle jag köpa den här koftan från Acne, eller nej det skulle jag nog inte. Antar bara att jag måste lära mig att en stark färgklick inte är passande till min minimalistiska stil som Ida uttryckte det så graciöst igår.


Rikard

Veckan


- På fredag kan jag börja planera mitt liv igen!
- Nästa onsdag händer det grejer




- Onsdag och torsdag ska ägnas åt råplugg
- Mina likvida medel börjar sina, studentlivet är inget vidare
- Höstdepression?


Tisdag 7:e oktober

Dålig uppdatering idag, men jag har varit allmänt förvirrad hela dagen ändå sedan jag hade föreläsning imorse; förövrigt den sista innan tentan på fredag. Det hela handlar om att jag nu går in i en fas av desperation eftersom det är så otroligt mycket fakta, formler och definitioner att plugga in och mer än hälften av detta kommer inte ens dyka upp på tentan. Iallafall så tog jag mig en paus ifrån min en långa sida av KPI definitionen som jag försöker rabbla in, och plockade istället upp på mitt rum. Det finns nämlingen ingenting värre än oordning när man ska plugga, och då tillbringar man hellre tiden nere vid köksbordet där man störs av en flugor som flyger runt i taket, eller på de övriga familjemedlemmarna som kollar på tv. Jag tror det är jag som behöver lugna ner mig nu, jag klarar tentan!

Även jag börjar likna en finanskris nu!


Rikard

Himmel av Bruno Liljefors

Jag kan utan att skryta ganska säkert konstatera att vårt hus är ett av de husen som ligger absolut finast i hela Fritsla, om det nu är något att eftersträva. Iallafall så kan man både från altanen och andra våning beskåda det mesta som händer på himlen, ikväll kunde jag inte motstå att ta denna bild från vår altan, på bara några minuter vid solnedgången ändrade himlen färg och sedan kunde jag inte motstå att göra om bilden till en Bruno Liljefors wannabe.


Rikard

Dagens outfit

Jag har bestämt mig för att jag ska ta ur axelvaddarna ur kavajen jag köpte på Röda korset i lördags. Visserligen så sägs det väl att det här med axelvaddar ska komma tillbaka inom en snar framtid, men jag kan inte riktigt säga att jag är ett fan av det, och trots att det tror jag inte att jag någonsin kommer känna mig bekväm i det. Antar att jag under tiden jag pluggar kommer att ta fram sprättaren och sätta igång, sedan är det ju bara att tråckla ihop. Men först en massa formler att rabbla in!

Snacka om en färgglad pose


Rikard

Helt oförståeligt

Orderkalkylering är självkostnadskalkylering som bygger på påläggskalkylering

Rikard

Råplugg

På något sätt skrämmer det ordet mig något enorm och med tanke på att jag har kommit in på sista veckans plugg innan tentan så är det precis vad jag kommer ägna hela veckan åt. Jag har dock tänkt mig att dela upp det litegrann så att jag idag börjar med de kapitlen som jag absolut inte tycker att jag kan, samt alla formler och räkneuppgifter. Bör jag nämna att hela vår utbildning faktiskt är inriktad på just företagsekonomi? och att det här är första kursen i ämnet. Iallafall så hoppas jag på en lång lärorik kväll med mycket kaffe och mycket läsning.

Rikard

Dagens outfit

Jag önskar att jag lite huserande kunde få flytta in och bosätta mig bland bibliotekets alla böcker, insupa kunskap dygnet runt. Vakna med huvudet fyllt av den fakta jag kvällen innan tagit mig igenom. Ännu bara en dröm, eller meningslöst pladder.


Rikard

Söndagen 5:e Oktober

Det mesta talade egentligen för att detta vara en perfekt dag att stanna i sängen, dels med tanke på att det är söndag och dels med tanke på att regnet fullkomligt öste ner utomhus. Trots detta tog jag mig i kragen, packade väskan och skalade två morötter och begav mig sedan till biblioteket. Det är helt sjukt att en dag kan försvinna så otroligt fort som idag har gjort och speciellt med tanke på att det känns som att jag inte har lärt mig någonting av pluggandet. Karin gav upp relativt tidigt och begav sig hemåt för att titta på film, men lyckligtvis dök Emma upp i samma veva och vi begav oss till Tant Grön där jag inmundigade lax- och räkgryta med ris samt deras underbara chokladfudge.



Rikard

Säljes! Acne Nylon Mit

Ja jag måste tyvärr inse att skorna jag köpte i somras är för stora och att jag inte kan ha dem. Hur sorgligt det än är, lyckligtvis ger jag er nu möjligheten att få köpa dem istället. Skorna är i storlek 43, använda två gånger och modellen heter Nylon Mit White och de är garanterat slutsålda i affärerna, på en outlet kan du komma över ett par för tusen kronor. Jag säljer mina för sexhundra kronor inklusive skokartong och dustbag, du står självklart för frakten. Detta är ett tillfälle som inte får missas om du är ett Acne fan, nypriset låg på trettonhundra och hör gärna av dig om du är intresserad! Antingen här på bloggen, eller via mail!


Rikard

Bibliotikarin

Det känns som att min riktigt dåliga humor har kommit fram nu med tanke på blogginläggets titel; som snarast kommer att beskriva denna helg alldeles perfekt! Idag begav jag mig hemifrån tjugo i tio och satt sedan tillsammans med Karin i biblioteket i sex timmar och bara rabblade termer och uttryck. När vi sedan insåg att vi inte lärt oss någonting begav vi oss hem till henne för att äta litegrann och fortsätta plugga, där somnade jag nästan och det hela slutade med att vi såg på tv. Vi har iallafall firat kanelbullens dag med dunder och brak! Två påsar gifflar har vi tryckt i oss och det kändes på väg till bussen, ont i magen och illamående, usch nej aldrig mer gifflar!


Rikard

Gårdagens outfit

Haha, den här bilden hade jag för ett halvårsedan aldrig lagt ut här på bloggen eftersom den seriöst är riktigt ful. Men det är den enda bilden på mig som togs igår;


Rikard

Gårdagen

Jag och Karin umgicks närmare tolv timmar i sträck igår och vi hade verkligen hur kul som helst, jag vet inte hur lång tid vi tillbringade inne på Acne men jag kan säga att det var över en timma. Slutligen gick Karin därifrån med ett par skor, ett linne och en tröja medan jag nöjde mig med två t-shirts och en skjorta. Gårdagens bästa var dock Röda Korset där vi inhandlade både det ena och det andra. Karin led dock av ånger och dåligt samvete hela kvällen fast jag tröstade henne och hjälpte henne att inse att hon inte skulle bli lika lycklig om hon handlat upp de pengarna på H&M istället, för deras kläder passar henne inte. Efter en stor och mastig buffé kunde vi inte motstå varsin bulle för att i förskott fira kanelbullens dag och på Espresso House konstaterade vi att deras bullar är de fulaste som man kan köpa, och därför lurade vi till oss en ny genom att säga att den gamla inte var färdigbakad. Dagen avslutades med Idol och en trevlig kväll i hör och häpna, Borås.






Rikard

Fullspäckad dag

Äntligen har dagen kommit som både jag och Karin har väntat på, vi ska nämligen göra precis som vi skulle gjort förra veckan åka till Freeport i Kungsbacka, besöka Kungsmässan och Röda korset såklart. Eftersom Karin var sjuk förra veckan kunde hon inte följa med och därför tänkte jag att vi skulle åka dit idag istället. Det har märkts under veckan att det varit väldigt lätt att gå på vissa föreläsningar kanske mycket på grund av att man har förstått allt, men samtidigt har det nog berott mycket på att vi har haft detta att se fram emot. Iallafall så kommer vi inte missa våra studier då vi ska ha förhörningsmaraton i bilen och även plugga en del där nere på plats. Hur det går det återstår att se!


Karin behöver piggas upp med lite shopping



Emma blev uppiggad på samma sätt förra veckan, men jag ser inget resultat en vecka efter


Rikard

Dushunden

I vår familj händer det ofta att vi kallar vår hund för dushunden. Gärna högt och med ett rundat avslut på -en. Jag vet inte varför men det kan ju vara av den enkla anledningen att han är en dushund. Igår kväll låg han iallafall och sov under filten jag hade på mig när jag satt vid köksbordet och pluggade, hina hina hina dushunden!!


Rikard

Dagens outift

Vårt seminarie idag var riktigt intressant även om det kanske inte direkt handlade om mode i största allmänhet utan snarare om vår föreläsares företag Dreamandawake som har som affärskoncept att sälja vintage klänningar som sytts om. Tillsammans tror hon att vi kan förändra vårt sätt att konsumera genom att tänka efter och förlänga ett plaggs livstid genom att styla om det, och jag håller helt klart med! Jag är väldigt glad så här långt faktiskt eftersom jag inte fick skoskav av mina boots idag, härligt. Nu väntar en lång kväll med plugg!


Rikard

Modeseminarium

Jag är uppe tidigt och studsar idag och detta för att jag ska hinna med att maila ett par frågor till mina grupp kamrater om projektet. Jag har även sett fram emot denna dag hela veckan eftersom vi innan föreläsningen idag ska på ett tre timmar långt seminarie om Mode. Så är det att gå på textilhögskolan, när som helst kan man få inlägg i schemat om att få gå på seminarium och liknande. Det ska bli hur kul som helst!

Stockholmfashionweek


Rikard

Sponsring

Det är inte ofta som man inser hur otroligt lyckligt lottad man är egentligen med föräldrar som sponsrar en med saker och ting. Inte nog med att jag får bo hemma gratis under tiden jag studerar, de betalar även mitt busskort på över tusenlappen varje månad vilket är ett otroligt överpris för hur mycket man egentligen hinner åka. Jag kan inte med ord uttrycka hur otroligt tacksam jag är över att mina föräldrar verkligen ställer upp så mycket som de faktiskt gör. Det är konstigt tycker jag att man inte oftare är tacksam mot sina föräldrar utan bara begär mer och mer, så jag passar på att i bloggen uttrycka min innerliga tacksamhet emot min mor och far, för jag vet att iallafall min mor besöker bloggen dagligen. Tack!


Rikard

Idol 2008

Jag förstår inte att jag överhuvudtaget skriver ett inlägg om Idol, men jag tror dels att det beror på att jag fastnat för det i år mycket på grund av det mycket starka startfältet som är tusen gånger bättre än föregående års. Däremot förstår jag inte hur Linda behövde lämna programmet ikväll då September/Velvet kopian Jenny satt säkert, nej jag kan inte förstå att jag är såpass insatt att jag faktiskt kommer ihåg namnen på de tävlande. Jag har iallafall en klar favorit som jag hoppas får stanna kvar ända tills slutet, Loulou! Nej, slut med nördsnack nu ska jag återgå till min härliga företagsekonomi bok.

Så här glada är de 16 kvalklara. Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Rikard

Belöningar

Oavsett vad det är vi gör i livet är det väldigt viktigt att man belönar sig själv, det kan vara med en chokladkaka, en tröja eller vad som helst och just i mitt fall handlar det faktiskt om kläder. Jag och Karin kom överens om att kläder faktiskt är det bästa sättet att både muta sig själv och belöna sig själv med och det kan faktiskt göra att man blir riktigt drivande efter själva målet. Efter nästa vecka kommer jag få reda på hur det gått på tentan i företagsekonomi som vi har nästa fredag, och jag har bestämt mig för att om jag klarar den, den första och därmed speciella tentan så måste jag få någon slags belöning med tanke på all tid jag lagt ner på att plugga. Sedan är det dock svårt att välja vad själva belöningen ska bli!





Rikard

Dagens outfit

Jag har börjat bli en sucker på det här med dagens outfit vilket jag i och för sig bara fått postiv kritik för, så jag antar att jag fortsätter med det, iallafall så länge jag känner för det och såklart beroende på hur mycket tid jag har på morgonen! Förövrigt har det regnat precis hela dagen, förutom när jag och Karin begav oss till bokhandeln för att införskaffa diverse plastfickor till min plastpärm.


Rikard

Onsdagen 1:a Oktober

Det är helt otroligt att det redan är oktober och att hösten officiellt har kommit för att stanna, det märks inte minst på de färgade träden utan mest på att kvällarna blir kortare och kortare för var dag som går. Imorse var jag och Sofie på Indiska i stan för att göra en fältanalys till vårt projekt i affärsmannaskap, vi tog lite bilder, insöp intryck och pratade med en super trevlig tjej i kassan som gav oss riktigt bra svar. Nu ska bara allt sammanställas så att vi kan fortsätta med arbetet, hoppas bara på att den inbokade telefonintervjun med Indiska ger oss svaren på de frågor vi behöver inför vårt projekt som ska vara färdigt om bara fyra veckor, stressigt! Efter detta blev det sallad från Ica till lunch, och efter det rusade vi iväg och kom precis i tid inför föreläsningen i företagsekonomi.




Rikard

Studiegläde!

Att finna glädjen i studierna är härlig, speciellt efter fyra timmars skrivande då man inser hur man räknar ut både täckningsbidrag TI-TK och täckningsgrad TBx100%/SI. Det är en så otroligt befriande känsla att jag inte ens tänker gå igenom kapitlet vi har inför morgondagen innan jag somnar, nu börjar jag förstå det hela sambandet mellan vindruvors inverkan av plugget samt påverkan på magen. God natt!

Rikard