Acne skor

Beslutet om huruvida jag kommer införa ett shoppingförbud när jag börjar plugga har jag inte resonerat så mycket kring. Det hela kommer bara sluta med att jag ändå köper vad jag vill ha och sedan får dåligt samvete. Jag är dock glad att jag under detta året lyckats köpa in en del väldigt bra basplagg. Däremot tror jag knappast att min garderob kan bli fullständig. Vad jag har sett av höstens skor så är det inte jättemycket som tilltalar mig, verkar mest vara som vanligt, en repetition av föregående år. Däremot fastnade jag direkt för Acne´s loafer inspirerade godingar, som jag vill kalla dem. Fram till jag vet vad slutpriset hamnar på så är jag helt övertygad om att ett par av dem kommer finnas i min garderob fram emot vintern. Jag antar att mitt dåliga shopping samvete alltid kommer finnas med mig, men det är inget jag behöver bekymra mig över just nu.


Rikard

Dagens låt

Det är så otroligt skönt att komma hem om kvällarna nu på sommaren, det är fortfarande varmt, solen har inte hunnit gå ner och människor är för en gångs skull utomhus. Det här börjar mer och mer likna en riktig sommar, med grillning, bad och sena kvällar. På fredag är det meningen att jag och några kompisar ska sätta oss vid en sjö och ha det lite mysigt, ser verkligen fram emot det. Dagens låt är sådär otroligt fin, lugn och stillsam; perfekt att lyssna på om man sitter vid någon sjö och kollar solnedgången, eller bara vill drömma sig bort.

Molly Sandén - Den underbara dagen du kommer hem
 

Rikard

i-lands problem

Vi i Sverige har verkligen inget seriöst viktigt att störa oss på; i förra veckan blev det stort rabalder när nyhetsankaret Rikard Palm återvände från semestern med en mustasch. Tittarna ringde SVT och klagade över hur han såg ut, och fyrtiofem minuter senare lagom till halv åtta sändningen hade han rakat av alltihop och allt var frid och fröjd.

Det senaste i raden i-landsproblem hände en tvåbarsfamilj när det skulle åka ner och campa över midsommarhelgen i Varberg med en husvagn pappan hade fått köpa av sin arbetskamrat. De hade bokat en plats långt i förväg och såg fram emot semestern när de nekades inträde. Personalen uttryckte sig så som "Den vagnen är för ful för den här campingen" och hänvisade dem därifrån. Familjen blev så klart besvikna men mest arga och bestämde sig för att åka vidare, väl på en annan camping blev de också hänvisade därifrån på grund av vagnens skick och orutinerad personal. På tredje försöket så lyckades iallafall familjen få en plats på en camping, men semestern var till stor del redan förstörd på grund av bemötandet. Så dagens svenska i-landsproblem är nuförtiden att husvagnen man äger och vill semestra i är för ful för att få en plats i fina Varberg. Det är verkligen skamligt när veckorna senare då hela Varberg fylls av veteranbilar och veteranhusvagnar för Wheels & Wings är välkomna.

Rikard

Picknick

Trots det varma vädret som både jag och Ida inte är allt förtjusta i så trotsade vi värmen och begav oss iväg på en liten utflykt. Det hela slutade med en oskyldig liten picknick på Hanatorps camping, vars strand var fylld av badande människor och nakna barn. För att på något sätt öka vår medvetenhet så köpte vi med oss senaste numret av King, en tidning som jag egentligen inte är så förtjust i på grund av den bristande moral som råder, samt att varje nummer är fullproppat med de "snyggaste skjortorna" och de "billigaste klockorna" Inte något som varje Svensson har råd med kanske. Iallafall fann vi två mycket intressanta objekt, dels en stickad tröja från hör och häpna H&M och en väska från Wedins. Varför dessa två objekt såg bättre ut på bild i svartvitt vet jag inte men väskan var verkligen inget att ha, i färg.

Efter att ha konstaterat att vi är bäst på att posera så dök mörka moln upp på himlen och lika fort som vi packade ihop tömdes badstranden på folk och nakna barn som skrek varje gång åskan mullrade. Väl hemma hos Ida öppnade sig himlen och våra huvuden lättades av en kyligare vind. Som Ida uttrycker sig "Snälla underbara höst, kom och svalka mig" jag stämmer till liten del faktiskt in med henne.


En filt, pärondricka och nötter är det perfekta picknick snacket


Ida var snygg som vanligt, notera hennes träskor i bakgrunden


Passar väl bra att avsluta med en pose bild på mig

CSN

Nu har jag fått bukt med det hela och skickat in en ansökan om CSN inför mitt första studieår. Jag måste säga att det var bland det knepigaste jag har gjort faktiskt. Först var jag tvungen att skaffa mig ett Bank ID, fönster efter fönster öppnade sig på datorn där man skulle fylla i personuppgifter, bekräfta lösenord och bekräfta bekräftelsen av lösenordet. Sedan fick jag ladda ner något program som jag sedan fick installera, för att sedan fylla i personuppgifter, bekräfta lösenord och än en gång bekräfta bekräftelsen. När det sen kom till ansökningen skulle man fylla i hur mycket man tjänar/ tror att man tjänar under de båda terminerna; men eftersom jag förväntas byta jobb snart så har jag ju ingen aning om jag kommer ha någon inkomst utöver mitt bidrag. Mitt samvete hjälpte mig iallafall och jag fick ikryssat allt, för min egen skull valde jag bort lån och får istället klara mig på bidragsdelen. När jag sedan bekräftat och skickat iväg så stängs rutan ner, och jag tvingas göra allt om igen. Jag hoppas verkligen detta är värt tvåtusensjuhundra kronor i månaden.


Rikard

Väska

Jag hade inga planer på att köpa en ny väska förrän lite senare i höst, lagom till skolan började men tack vare min mamma hände det tidigare än så. Min Mulberry Calder är egentligen perfekt, dock är jag alldeles för rädd om den samtidigt som den egentligen är ganska stor och otymlig. Personligen känner jag min mer bekväm med en axelremsväska samtidigt som det är betydligt mer praktiskt, därför kunde jag inte stå emot när min mamma insisterade på att jag skulle köpa godbiten i mocka till reducerat pris.




Rikard

Dagens Outfit



Rikard

Drunkna

Igår tänkte jag på hur mycket värre det vore att drunkna i päronkräm, än i vanligt vatten. Det blir på nått sätt tjockare och täpper till mycket bättre. Jag hoppas dock innerligt att inte någon ska behöva gå det ödet till mötes.

Rikard

Värme

Årets värmebölja är bara inne på sin andra period och gång på gång intalar jag mig själv att jag är trött för att jag jobbat för mycket, eller för att min kropp helt enkelt inte är bygd för att klara av en sådan olidlig värme som det faktiskt är. Jag har aldrig gillat att bli svettig av att inte göra någonting, nu låter det väl kanske som jag svettas mer än andra men jag kan intyga att de nivåerna ligger på extremt normalt.

Det som jag själv har svårt att förstå är att denna värme har gjort att jag kastat kläderna och visat mig offentligt i bara linne två dagar irad, för första gången någonsin kanske. Jag har aldrig riktigt varit ett fan av att visa mig med bara armar, men på grund av hettan har jag insett att det är skönast så, och mest praktiskt. När man dessutom har ett snyggt linne har man inget att skämmas för; och kanske jag borde tillägga, bor i ett samhälle där de flesta saknar egen stil och där man utan att skämmas kan bära träskor, blommiga hot pants och tre storlekar för litet linne utan att skämmas. Det kom iallafall jag och Ida fram till, när vi vandrade genom det öde ökensamhället Skene, som ligger någonstans emellan mitt hus, Rinkeby och Sahara.


Rikard

Fifth Avenue Shoe Repair

Hur kan man bli så totalt förälskad i en t-shirt att man trots pressad ekonomi inte kan stå emot, och väljer att betala en högst anskrämlig summa när man knappt fått någon lön. Kärlek

Rikard

Torsdagskväll

För första gången på väldigt länge tillbringade jag en torsdagskväll i Borås. Rydell & Quick stod på scen, skrikandes igenom en massa AC/DC covers med två trummisar, inte bara pinsamt utan öronbedövande dåligt också. Jag tror verkligen inte det var min sorts musik. För att försöka göra det hela lite bättre gick Erica, jag, mamma och Ida till Stadsparken där jag träffade Sofia, vi tog oss en svängom till Blender, lagom skoj med tanke på att mina vita skor blev bruna efteråt, något jag inte direkt klarar av. Slutligen försvann mamma med våra grannar för att ta en öl och jag, Erica och Ida satte oss på Tant Grön för en kaffe och en chokladboll. Ett perfekt avslut på en otroligt varm och öronbedövande kväll.


Rikard

Bilder

Igår var min kära vän, och snart internationell ekonomi studerande på franska student Frida här med sin proffsiga kamera och hjälpte mig att ta lite bilder till mitt cv. Det hela handlade om att se så glad och präktig ut som möjligt, om inte också försöka ge ett enastående intryck. Personligen har jag den uppfattningen om mig själv att jag inte blir bra på kort, men jag måste medge att trots det präktiga intrycket och leendet så blev faktiskt de flesta bilderna helt okej. Om det beror på Fridas talang att fota eller på ljuset utomhus det vet jag inte, men jag blev nöjd. Två av bilderna vi tog kommer skickas med i mitt cv som jag kommer lämna in på x antal platser där jag söker praktikplats och helgjobb i höst. Är dock inte riktigt säker på vilka bilder det blir. Ser jag alltför präktig ut?




Rikard

Dagens Låt

Personligen tycker jag att den sveksa upplagan av Idol är tämligen blek i jämförelse med det äkta originalet. Jag har väl aldrig heller varit något Idol fan att räkna med, mest tyckt att det varit ett utdragt, segt koncept som alltid leder till att vinnaren försvinner efter ett halvår. Däremot tycker jag det är mycket roligare att någon gång då och då se ett avsnitt av den amerikanska varianten, den äkta. Det var nog min syster som först gjorde mig salig över Carrie Underwood, för annars är jag inget fan av country-pop. Men detta, enligt mig en av världens vackraste kvinnor har gjort en del riktigt bra låtar, som gjorda för succé.

Carrie Underwood - So small

Rikard

Handikapp

Snart är det dags för mig att efter över ett år lämna mitt nuvarande jobb, på Solgårds äldreboende i Fritsla. Efter tre somrar, massor av extra timmar och slit så kommer jag endast att tillbringa x antal kvällar där framöver då jag ska börja studera. Jag har under dessa tre år faktiskt insett vilket stort ansvar som vilar på alla oss som arbetar i vården, utan oss skulle inte människor överleva. Det som vi åstadkommer är det inte många som skulle klara av, det tålamod vi har, den medkänslan vi tvingas känna och framförallt allt slit och släng med de stackars människor som inte klarar sig själva. Vårdyrket är definitivt inget för mig, men det är något stort. Kanske det viktigaste som jag har gjort i mitt liv hittills, att förgylla en gammal människas dag med ett samtal, en fråga eller bara sitta ner över en kopp kaffe värderas så otroligt högt av dem som kanske är halvt förlamade och inte kan flytta sig, som sitter varje dag, alla dagar på året, på samma plats och inte kan ta sig för något. Vårdyrket är värdefullt och viktigt, inte bara för oss som erfarenhet, utan för de äldre som inte har någon levande vän kvar, eller anhörig. Jag kommer lämna något som jag är otroligt stolt över att ha fått göra, men som definitivt inte är min grej.


Rikard

Ida

Med dig trivs jag allra bäst..


Rikard

Vacker

Hur defineras vacker? Ida och jag hade en ganska ingående diskussion om detta när vi var ute och promenerade. Vi kom fram till att vacker knappast kan defineras som grunden av skönhet, utseendet. Det hela handlar snarare om vad som finns inom oss, och nej ingen klyscha om att skönhet kommer inifrån. Men alla personer är olika, tycker olika och därför kom vi fram till att en definition endast är ett individuellt val. Endast du själv kan avgöra vad som är vackert eller inte. Att människan sedan blivit det främsta föremålet för diskussionen är väl ingen hemlighet direkt, men det är fel. Så vår slutsats blev att skönhet endast kan definieras individuellt, av dig själv.


Rikard

Stockholm

Då är det äntligen bestämt att jag ska till Stockholm femte till åttonde augusti. Visst hinner jag kanske inte med så mycket under dessa dagar, men jag ska iallafall försöka med så mycket som möjligt. Har också bokat hotell, och fastnade för Hotell Norrtull på St. Eriksgatan, tre nätter i dubbelrum inklusive frukost gick på drygt tusen kronor, inte alls farligt för att vara i Stockholm, mitt i sommaren. Nu får jag bara hoppas på att vädret blir bättre så man slipper packa ner alla långbyxor och koftor.



Rikard

Andra planer

Man kan verkligen säga att helgens planer men framförallt fredagens planer ändrats rejält under dagen. Från början var det tänkt att jag, min kära vän Frida, och min andra kära vän Adam skulle ge oss ut i vimlet i Göteborg under några timmar. Allt detta verkade som en superb idé fram till imorse då jag vaknade, regnet öste ner och ungefär tre minuter efter det fick jag ett sms från Frida, hon var inte heller sugen. Så under dagen fick jag ställa in med Adam, vi får helt enkelt ta det en annan dag; men så ringde Ida, min allra käraste vän och föreslog en utekväll i Borås och visst tänkte jag, närmare iallafall, men efter två timmar ringde hon och förklarade att hon nog inte orkade ändå. Helt okej med mig, som efter alla om och men ändå åkte hem till Ida och tittade på ett avsnitt av "Upp till kamp" Härliga fredag!



Rikard

Byxor

Nu är det äntligen dags att gå och lägga sig, man blir faktiskt tröttare än man tror av att stå bakom en disk sju och en halv timme, fem dagar i veckan. Om nu det inte ska vara nog heller så har man ingen vidare fritid när man kommer hem heller. Kvällen har dock spenderats vid mammas symaskin, har nålat in, sytt in och klippt av ett par gubbyxor som jag hittade längst in i garderoben, förmodligen köpta någon gång förra året. Nu sitter de perfekt, och dagen är fulländad. Två Ipren och sen rakt i säng. God Natt!

Rikard

Utrotningshotad?

Jag hör till den skaran som alltid försöker avrunda priserna uppåt, inte för att jag vill betala mer utan för att jag ska slippa få så mycket växel. I matvaruaffärerna fungerar det bäst, i andra fall sägs det att det blir fel i systemet om man inte får tillbaka rätt summa. Jag äger knappt en enda femtioöring idag, jag vägrar ta emot dem i kassan eller ta upp dem från marken. Det finns fler som jag, medan optimisterna hävdar att alla pengar är nyttiga anser jag och många med mig att femtioöringen borde utrotas helt från det svenska kassasystemet.


Rikard

By Berns

Jag förstår inte riktigt all uppståndelse vid årets Sthlm Fashion Week, visst det finns guldkorn, men det finns framförallt kopiering. Filippa K: s något bleka herrkollektion såg ut att ha snappat upp en del av Ralph Laurens siluett medan Tiger rätt och slätt lånade en hel tröja av S.N.S Herning. Oj oj, lite mer djupare analys kommer så småningom.


Rikard

Väst

Jag vet inte varför det känns som att väst är så kopplat till 2004 för mig, kanske för att det var då som jag började använda det utanpå t-shirt och skjorta? För min del var det iallafall slutanvänt redan 2006, men ändå ser jag dagligen både bloggare och vanliga människor med väst; och inte nog med det, på krogen verkar var och varannan människa ha väst och t-shirt, väst och skjorta eller väst och bar överkropp. Väst är något som enligt min mening ska bäras vid högtidliga tillfällen, konfirmation, student, bröllop och dylikt; iallafall nu när den som modefluga har varit död sen länge.



Rikard

Rastlös

När jag var hos doktorn senast rekommenderade han minst fyra veckors vila och avstånd från alltför tunga aktiviteter, för mig inkluderar detta inte mitt jobb. Däremot betyder det att jag inte kommer kunna jogga under denna tiden vilket är otroligt påfrestande. Tycker alltid det är otroligt skönt att ge sig iväg på en runda med musiken på högsta volym, det är en sådan befriande känsla att bara få springa. Nu är jag mest rastlös, trött men rastlös; och nyligen kunde jag konstatera att krossad ananas i burk både är gott och kan ätas med gaffel.


Rikard

Keds

Jag undrar om jag som kille någon gång kommer att få äga ett par av dessa absolut fantastiska skor, vad är det med mig och tygskor? Snarlika äger jag, visst ett par stycken par. Men inget går upp mot ett äkta original. Är det någon som vet vart man kan införskaffa sig ett par till resonligt pris eller måste jag vänta till Stockholm innan jag kan inhandla ett par?

Rikard

Dagens låt

Jag förstår inte hur denna känsla av nostalgi infinner sig varje gång jag lyssnar på denna låt; antar att jag var väldigt mogen redan innan min födsel, fyra år innan rättare sagt. Förövrigt så lades 1,5 miljoner kronor ner bara på att köpa rättigheterna till musiken i "Tjenare kungen"

Ultravox - Dancing with tears in my eyes


Rikard

Damm

Efter att jag installerat min nya garderob, eller ja pappa har fått den på plats så återstår ett problem. Alla böcker, filmer och dylikt ligger placerat i påsar vid sängens fotända, samlar damm och ger intrycket av att det är otroligt rörigt. Eftersom jag är damm allergiker så brukar jag åtminstone försöka göra en enorm storstädning en gång i veckan till varannan vecka, vilket betyder att jag dammar noga, lister, tak och golv, dammsuger och ibland våt torkar golvet. Detta för att jag ska kunna andas någolunda utan att kvävas av nysningar. Jag tror att innerst inne bor det en liten pedantisk städtant med en enorm städmani i mig, frågan är bara hur jag plockar fram henne?


Rikard

Calder 2,0

Jag var precis inne och gästade Mulberrys hemsida och såg att det kommit två uppdaterade versioner av min Mullberry Calder. Jag har den i chokladbrunt och skulle inte för vilka pengar som helst köpa vare sig en i silvermetallic eller rött läder. Nej, besvikelsen är ett stort faktum och ett stort skärp är vad som skulle behövas nu.


Rikard

Märkesbög

Jag förstår inte, men i över en timma har jag letat efter Del Montes ananas i små burkar, tre pack. Men överallt har jag mötts av tomma hyllor. Nu ska det nämnas att det fanns ananas, krossad sådan i små burkar, tre pack; men vem äter krossad ananas på burk med gaffel? Sedan fanns det ananas i stora burkar, men inte av samma märke. Efter tredje affären med tomma hyllor slog det mig, har märkesbögen i mig tagit över mitt medvetande och gått ut över allt vad jag konsumerar, till och med frukt? Det verkar nästan så, men jag vill inte ha Euroshopper, eller ICA´s ananas. Jag vill ha Del Montes, finare logotype, snyggare burkar med färgglada etiketter och så drygt tio kronor dyrare. Iallafall slutade det hela med att jag betalade för tre burkar krossad ananas, sen om det går att äta får vi se.


Rikard

Söndag

Jag har aldrig riktigt varit förtjust över det faktum att en dag i veckan är alla lediga och då ska det slappas gärnet. Dagen har tillbringats med alldeles för lång sovmorgon, konstant genomlyssnande av Anna Ternheims skiva i jakt på en ny personlig favorit eftersoom jag insett att hennes bästa låt är en cover, och utrensandet av alltförmycket papper och dylikt ur mina lådor. Nu är de tomma. Min far och jag ska nu försöka få iordning spegeldörrarna till min garderob, det tycks vara dags.

Anna Ternheim: Shoreline

 


Rikard


20 år

Min kära farmor påpekade för mig igår att jag snart fyller tjugo år. Som följdfråga undrade hon vad jag önskade mig; jag vet inte om jag förstod det riktigt då men tanken har inte slagit mig under mina sista veckor som tonåring att jag faktiskt ska fylla tjugo inom en väldigt snar framtid. Jag har nog bara inte tänkt på det, utan dagarna har obemärkt passerat mig förbi och faktum är att den sjätte augusti faktiskt infaller inom mindre än en månad.

Jag kunde tyvärr inte ge min kära farmor ett klart svar, vad jag önskar mig men har såhär i efterhand förhoppningsvis gjort en deal med min kära mor och snart också morfar. För att kunna fullkomliga min samling av Stig Lindbergs servis Adam behöver jag sex tallrikar till, assietter har jag, kaffekoppar har jag, gräddsnipa och sockerskål är även det kirrat. Men mattallrikar behöver jag. Jag har även konstaterat att jag vore ytterst lycklig om en Alvar Aalto vas fick pryda mitt annars så kala men lite smått stökiga rum, Georg Jensens "Leaves" och ljusstake skulle inte vara helt fel heller, eller varför inte ett pack med Ittalas otroligt snygga vinglas. Vi får först och främst se om jag får några paket överhuvudtaget den sjätte, om jag ens befinner mig hemma då.


Rikard

Utrotningshotad?

Ofta brukar jag fundera på vad vi egentligen behöver, och vad som egentligen är helt rätt att utrota. Först och främst hör jag till den gruppen som anser att telefonkatalogen helt och hållet borde utrotas. Det otroliga slöseri med papper som skett i många år är förskräckligt, och varje år publiceras nya bilder på hur stora skövlingsområdena i Brasilien har blivit. Telefonkatalogen fyller ingen egentlig funktion utan borde istället sluta skickas ut gratis till hushållen i Sverige. För att hålla någon som helst medkänsla med dem som inte har möjlighet att använda eniro.se tycker jag det borde finnas möjlighet att via telia (eller vilket bolag man nu har) kunna beställa valfri telefonkatalog mot en nätt liten summa. Hur många är vi inte idag som fullständigt struntar i om telefonkatalogen har kommit eller inte? Utrota telefonkatalogen!


Rikard

Dagens låt

Denna låt dedikerar jag till alla bratts, citykids, emokids eller kids av alla slag som vet hur man beter sig riktigt på fyllan.

Katy Perry: I kissed a girl

 

Rikard


Framtid



Butikchefsutbildning med inriktning mot textil och mode, 120 hp.


Det må vara en början till en framtid inom textilindustrin, en grundläggande överkvalificerande för yrket visserligen men fortfarande bra. Jag är lite stolt att jag kom in på alla mina sökta utbildningar som jag sökt, om jag hade velat. Nu återstår bara lite drygt sju veckor av jobb, innan jag blir nudelätare och beroende av mitt csr kort.

Rikard

Morgondimma

Är det en tillfällighet, eller en helt surrealistisk tanke på morgonen? Men det är väl inte konstigt att det är dimma ute på morgonen, jag är lika dimmig i huvudet när jag vaknar. Speciellt efter att ha väckts mitt i natten, först trott att det var väckarklockan, snabbt beslut; jag orkar inte jobba idag! Sedan insåg jag att det var någon som ringde mig.

Jag har dock en förmåga att alltid klicka bort samtalet mitt i natten istället för att svara, men jag gör nog rätt. Annars kanske folk får för sig att det är okej att ringa mitt mitt i natten. Det vill jag inte, lite respekt tack.



Rikard

En god natts sömn

Det finns många gånger man unnar sig en själv en god natts sömn. Ikväll är det min tur, jag vet att det är farligt att säga så i för väg, men ikväll är det sannerligen min tur. God natt!

Rikard

Ytlighet

Jag vet att jag inte borde vara den som uttrycker mig om hur folk ser ut, men eftersom det verkar vara ok för alla andra så gör även jag ett försök. Jag ger mig in i diskussionen huruvida pengar spelar roll i dagens giftemål. Hade Beyoncé gift sig med samme man om hon inte blivit upptäckt av honom, och han skapat allt hon har. Ingen vet, och jag orkar inte spekulera i det hela. Men Hollywood är ju såpass ytligt att det inte borde vara problem för någon att leva ensam där. Jag vet inte, men Beyoncé är ju vacker iallafall. Jay Z däremot, jag vet inte riktigt men kanske han inte borde gjort samma läpp ingrepp som hans äkta hälft?



Rikard

Nip/tuck

Jag tror inte jag behöver förklara för Ida varför jag snart har kollat klart på alla fyra säsongerna utan henne. Jag har inte haft någonting annat att göra de tre dagarna förutom att försöka svälja, och ligga i min säng. Därför valde jag utan hennes medgivande att titta på ett avsnitt av nip/tuck, och det blev två, och tre och snart var tredje säsongen slut. Nu är snart fjärde säsongen slut också. Antar att jag lär behöva titta igenom dem igen med Ida, våra kvällar ska ju inte vara förstörda bara för det. Ida, jag tittar gärna på dem igen! Nip/tuck är bra, riktigt bra. För er som inte sett det finns det bara ett sätt att bota det, se det! Det är som en blandning av Desperate Houswifes och Six Feet Under. Alla fyra säsongerna står stadigt i min hylla, i slutändan räknar jag ändå till att det kommer bli sex säsonger. Tack för det.



Rikard

iPhone

Nu har tagit bort det sjätte meddelandet från min inkorg som tyävrr inte blivit hänvisat till skräppost. Varför all denna uppståndelse för en telefon som råkar komma från samma företag som tillverkar allas våra iPods. Det är visserligen en sak att tillverka en snygg telefon, men att sätta igång ett sådant helvetiskt spammande och spridande av reklam från produkten gör mig illamående. Vad är det egentligen denna iPhone förväntas göra med alla som väljer att köpa en? Det är väl inte direkt världens bästa telefon efter de undersökningar jag läst, och inte heller verkar den uppfylla de strålningskrav som krävs. Nej, jag har inga källor att referera till, men jag litar inte på den. Jag antar att varenda citykid, bratt och modebloggare kommer köpa varsin/ få en av sin pappa; höja den till skyarna för att sedan börja blogga om uppföljaren. Än en gång väljer människan utseendet före funktionaliteten. Jag spyr, försvinn iPhone - gammal redan innan du kom!



Rikard

Dagens Låt

Som de flesta av mina vänner vet, är jag svag för svenskt 80-tal och tidigt 90-tal. Detta gäller inte bara stilen, utan det faktum att jag var för ung för att komma ihåg något. Musiken är sen en helt annan sak. Är det någon som inte får någon slags flashback av denna låten, själv tänker jag bara på min morbrors fru; för hon såg ut ungefär sådär. Det är konstigt min fabrors och morbros ex fru resp. fru är båda symboliska för åttiotalet för mig. Ljuva ungdom!

Angels: Sommaren i city, 1990


Körtelfeber, igen?

Okej, jag är sjuk. Men jag betvivlar det som sjuksystern sa till mig, att jag skulle ha fått körtelfeber igen. Visserligen var det en doktor där som beklagade och styrkte att han hade träffat massor av patienter som åkt på viruset en gång till, dock inte riktigt samma sort. Men det går. För er som inte har haft körtelfeber så säger jag bara, pröva inte på det. Första gången var det värre dock, det kan jag medge; men det är aldrig kul att vara sjuk, speciellt inte när man förlorar pengar. Jag har dock tröttna på att ligga i min säng timme efter timme, imorgon går jag till jobbet. Körtelfeber eller inte, det smittar iallafall inte.

Rikard

Strumpor i skor



Det finns en sak som jag absolut inte klarar av, och eftersom jag anses som någolunda medveten så är det redan många som håller med. Men jag måste erkänna att jag redan så sent som vintern för två år sedan var likadan. Jag klarar helt enkelt inte av folk med vita tubsockar i svarta skor. Det gäller visserligen alla slags färger, svarta tubsockor är inte heller ett val, det tolereras inte av mig iallafall. Helst av allt behöver strumporna inte synas överhuvudtaget, för min del. Jag bär själv helst vita, tunna strumpor som inte sticker upp ur skon, framförallt på sommaren. Ekvationen shorts och strumpor som syns finns inte.

Däremot kan jag godkänna det om man med sin kreativitet och personliga stil använder det till att fullända sin outfit, som personen på bilden; visst. Men inte på svettiga tyska, eller för all del svenska turister i promenad sandaler.

Rikard