Uppblåst

Så jul är över ännu en gång och jag kan med lättnad säga att det är skönt att jag jobbat färdigt. Anledningen till det dåliga uppdaterandet har berott på att jag jobbat upp till tio timmar i sträck i sju dagar i sträck; men självklart är det självförvållat och så är även den otroliga trötthet som har infunnit sig i mitt medvetande ikväll. Så jul är över som sagt och jag kan sammanfatta det i ett enda stort hav av uppblåshet, på grund av maten, jobbet och såklart allt julgodis som man omotiverat stoppat i sig för att döva tröttheten. Jag har varit hög på socker från Aladdin, skumtomtar och polkagrisar hela helgen och jag antar att detta nu släppt och lämnat efter sig en enorm trötthet. Iallafall så fick jag en del mycket intressanta julklappar; eller vad sägs om Pippi på de sju haven (jag vet inte vad hon tänkte där egentligen) en marsipangris och ett paraply; men jag fick också en skjorta, ett par gymhandskar och så tillslut en MacBook av mig själv. En helt okej julhelg har det varit med andra ord och jag har definitivt bestämt mig för att vara ledig nästa julafton.
 
Julafton.JPG.jpg

 


Rikard

Lanvin ♥ Acne

Världskända märket Lanvin har ju som tidigare nämnt samarbetat med svenska Acne och gjort en minikollektion helt i denim. Personligen tycker jag att kollektionen som går helt i blått är ganska tråkig och intetsägande trots att vissa plagg är riktigt snygga, men så är jag inte heller något direkt denimfan; hade verkligen hoppats på något mer storslaget med tanke på priserna, som ligger runt tretusen. Alldeles för dyrt för denim i min smak!


Rikard

Whyred Online Outlet

Attention shoppers! jag vill bara tipsa alla om att ett av mina favoritmärken Whyred, nu på tidsbestämt tid har öppnat en online outlet med nästintill skrattretande billiga priser. Här kan du fynda allt ifrån skjortor och t-shirts till byxor och skor från tidigare Whyred kollektioner.


Rikard

Dagarna innan jul

Det närmar sig och det finns ingenting vi kan göra åt det. Julen närmar sig och oavsett om vi hunnit med allt som man "måste" hinna med så kommer det bli jul ändå. Iallafall är alla mina julklappar köpta, allt är inpackat och jag känner mig lugn; nu har jag bara mitt härliga julschema framför mig. Jobb fredag, lördag, söndag, måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag. Förhoppningsvis kommer det bidra med en del pengar till reskassan till Stockholm men frågan är om det är värt det? Iallafall så är min internetbank out of control och jag vet inte vad som händer riktigt med pengarna där, men man får ta och se livet ut the bright side. Nu måste jag sova om jag ska orka till jobbet imorgon; god natt!


Rikard

Julstämning

Vem är bättre på att gestalta svensk julstämning än Jenny Nyström? Trots att hon varit borta i sextio två år så är hennes teckningar och tomtar mer älskade än någonsin nuförtiden och bringar oss svenskar den julkänska som våra föräldrar och deras föräldrar fått ta del av. Nu säger jag inte att jag aldrig upplevt riktig julstämning men ni måste hålla med mig om att man alltid hoppas på mer än vad som inträffar, inte julklappar nu utan stämningen; snön, maten, tomten, ja allt måste stämma överens med våra förhoppningar som en riktig Fanny & Alexander jul. Allting måste vara perfekt helt enkelt, eller åtminstone så tror vi att allting måste vara perfekt för att kunna fira en äkta jul. Men så är väl inte fallet? Jenny Nyströms julmotiv må vara vackra och fina, men de symboliserar sällan dagens jular med överdådiga julklappar, överdrivet mycket mat och alldeles för mycket alkohol; jag ber er! Tänk på era nära och kära i julstressen istället för om ni handlat tillräckligt mycket julklappar. I slutändan har vi ändå bara varandra.


Rikard

En otrolig låt

Karin tipsade mig om denna låt som förövrigt spelades på gånger på radion bara medan vi satt i bilen; en otroligt fin låt med väldigt meningsfull text som i mitt fall säger väldigt mycket. Ibland inser man inte vad man har förrän det är försent.

Erik Hassle - Hurtful

 

Rikard

Dagens outfit


Rikard

Julshopping

Ibland är det härligt att shoppa, oavsett om man är ute efter julklappar eller lite spontanshopping till sig själv så är det härligt när det är lite folk ute, härligt väder och bra sällskap. Lite halvspontant bestämde sig jag, mor och Karin oss för att åka till Kungsbacka idag, till Freeport och Kungsmässan; den vanliga rundan. Fyllda av shoppingsuget prövade vi oss igenom butik efter butik och förutom att inhandla en skjorta, en tröja och en t-shirt köpte jag tre glöggmuggar (fanns endast tre kvar) och tjugo galgar från Filippa K. Lite julklappsshopping blev det också och prat med en av mina trevliga bloggläsare. En toppendag helt enkelt!



Rikard

Frukost

Jag har aldrig varit ett direkt fan av att äta frukost tidigt på morgonen; det har alltid varit så att jag väntat till framemot tiotiden om man varit ledig men annars brukar jag bara må illa av det. Jag vet inte varför riktigt, men kanske har jag fått för mig att allting smakar jätteäckligt på morgonen, eller så är det bara något jag måste vänja mig av med men tro mig det är svårt. Frukosten sägs vara dagens viktigaste mål och säkerligen är den det, men samtidigt vad ska vi göra som inte kan äta frukost på morgonen utan att må illa? Det lite komiska i detta är ju att jag som barn kunde gå upp tidigt på morgonen och äta godis, tårta osv. det mådde jag inte illa av, men när jag sedan skulle äta en smörgås sa det stopp. Kanske är det ett tilltaget beteende eller så är jag bara konstig. Jag vet inte;

En riktig god hotellfrukost tackar man ju inte nej till dock, oavsett om man får ner något eller inte


Rikard

Mulberry Jacob Collection

Mulberry´s nya kollektion Jacob som innefattar tre modeller, både messenger och tote bag är helt fantastisk tycker jag och definitivt värda de lite drygt sjutusen som man får punga ut med för att ha råd med dem. Mulberry är mitt favorit väsk märke och kännetecknas av hög kvalitée och god service i butikerna tillsammans med klassiska modeller och tidlös design; ett av världens främsta och mest eftertraktade varumärken. Jag har fått något nytt att drömma om;

Jacob Large Messenger


Jacob Zip Tote


Rikard

Stickat någon?

Den svensk-norska designduon Arne & Carlos erbjuder säsongens snyggaste stickade tröjor som känns som en skojfrisk blandning mellan lusekoftor och svenska Lappland. Även om priset ligger relativt högt (sisådär tvåtusentvåhundra) så är jag säker på att de är värda priset, kanske en perfekt julklapp till någon man tycker om? Men tro mig, liknande går faktiskt att fynda om man har tur på second hand. Plagg ur kollektionen finns iallafall att tillgå på Solo och på Très bien shop.



Rikard

Påverkbarhet

Till hur stor del ska vi studenter kunna påverka den utbildning som vi går? Hur seriösa ska våra förslag klassas i förhållande till lärare och rektorer? Högt tycker jag, om inte högst. Förra veckan hoppade vår lärare i materiallära av vår kurs och lämnade efter sig en halvfärdig kurs och massor av inställda föreläsningar, detta gjorde oss riktigt arga och jag tillsammans med några klasskamrater skrev ett brev till vår mentor som förstod vår situation och lovade att försöka ändra tentadatumet som var satt till den femtonde januari. Samtidigt visar det sig att en tjej i paralellklassen ringt till rektorn och klagat på kursen men blivit bortsnäst av denne; omoget beteende! Vårt tentadatum var sedan satt till den nittonde men ändrades sedan tillbaka av vår paralellklass. Grejen är den att vår klass även har tentamen i ledarskap den veckan och med vår materiallära tenta får vi 300 sidor på engelska extra att läsa på. Jag säger bara; skönt med jullov! Tycker inte ni att det är självklart att vi studenter ska tas på största allvar och tillsammans med lärare komma fram till en lösning om det dyker upp problem?


Rikard

Georg Jensen Candleholder

Jag har en viss förkärlek till Georg Jensen; klockor, bestick och ljusstakar. Jag tror det beror på den enkla, stilfulla och "rena" skandinaviska designen som tilltalar mig. Nu till jul känns det ju mer än viktigt med snygga julsaker att ta fram och butikerna är proppfyllda med budgetvarianter som i många fall är hur snygga som helst. Jag måste dock passa på att i denna kategori vinner Georg Jensen. Trots att jag inte är så förtjust i guld så passar dessa ljusstakar otroligt bra i stilrena hem. Trösta sig kan man ju också göra med tanke på att samma modeller även finns i borstat stål. Priset? Ja det ligger på mellan femhundra och tusenlappen för dessa.




Rikard

Powernap

Jag kommer ihåg att min morfar berättade för mig när jag var yngre om hur man tog en riktig powernap. Först sätter man sig bekvämt och avslappant; det bästa är om man har en nyckelknippa i handen men det går bra med något annat också och handen bör hållas så att man tappar det man har i handen om man somnar till. En riktigt bra powernap avslutas så fort den har börjat det vill säga när man tappat föremålet man haft i sin hand på golvet. Det är kul att se alla människor på bussen som sitter och sover; jag somnar jämt och idag hade jag olyckligtvis en påse med böcker i handen som föll ut över halva bussen när jag nickade till. Det var inte lätt att få tag i alla lösa papper som låg utspridda på halva bussgolvet i mörkret, men jag lyckades och höll sedan min påse stenhårt och klarvaken hemåt,

Ikväll lär jag somna över Den femte disciplinen och Textile Science



Rikard

+46

Nätshopping har verkligen ökat de senaste åren och en av anledningarna till det kanske beror på mig. Skämt åsido; det är extremt kul tycker jag att kolla runt online på kläder med tanke på att de märken jag är intresserade av knappt finns att tillgå i denna del av landet. Lika kul som att shoppa online är ju att kolla runt utbudet av de märken man tycker om och i bästa fall hitta nya som man sedan googlar och hämtar inspiration ifrån. En av mina absoluta favoriter är nätbutiken +46 som kanske inte har världens största utbud, men märken som Bless, Nakkna och Rickard Lindqvist; väldigt varierat och fyllt med kreativa plagg. Jag har valt ut tre favoriter som kanske kostar lite väl mycket; men är väldigt snygga!





Rikard

God Jul Rikard önskar Rikard!

Hur okej är det egentligen att köpa julklappar till sig själv? och finns det någon speciell gräns för hur många och för hur mycket man får köpa för? Det borde finnas någon regel för detta och även om det verkligen är okej att köpa sina egna julklappar som sedan mor och far betalar för; är inte hela grejen det här med julklappar att man ska bli överraskad och glad och inte vara medveten om paketens innehåll och tacka och ta emot. Personligen tycker jag det kan vara ganska okej att köpa julklappar till sig själv som mor och far sedan betalar; det är iallafall roligare än att bara få pengar som ändå bara går till fika och dylikt; då är det helt enkelt bättre att köpa någonting som sedan slås in och trycks in under granen, det tycker jag iallafall.

En MacBook Air; kanske för dyr julklapp till sig själv?
Rikard

Julklappsångest

Jag tror inte att jag är den enda som tycker det är otroligt svårt att köpa julklappar till mina närmaste. Mamma säger år efter år att jag och min syster inte "behöver köpa något" och de gånger som vi faktiskt låtit bli har vi upprepande gånger fått höra i efterhand "Jag hade tydligen inte varit snäll i år" på alla sorters tillställningar. Därför har vi nu återgått till det mer traditionella konsumtionen och försöker köpa så mycket som möjligt för att kompensera vår mors nyfikenhet och längtan efter julklapparna. Min far däremot har ett relativt gammaldags synsätt; hade han fått bestämma kunde vi ha hoppat över jul överhuvudtaget, men så har han också sin invanda vardag som han gör om dag efter dag efter dag och han blir bara orolig och irriterad när något bryter den cykeln; därför är det svårt att hitta en lämplig julklapp till min far och det brukar bli så att man köper samma sak som året innan för att det ska passa pappas invanda julmönster. Min syster är inte heller lätt att köpa till direkt; vi brukar dock ha en öppen dialog och berätta vad vi önskar oss av varandra och sannerligen måste jag säga att vi de senaste åren lyckats göra varann nöjda varje år! Är det någon mer än jag som tycker det är svårt att hitta passande presenter till ens föräldraenheter?


Rikard

Second Hand

Finns det något roligare än att gå på second hand? Det har faktiskt på senare tid blivit så att det ibland till och med är roligare att shoppa second hand än köpa nytt. Kanske tror jag det beror på att alla second hand butiker är olika och att det alltid finns något nytt i varje hörn. Det är många som säger att de shoppar second hand på grund av jakten efter det speciella plagget eller accesoaren och att de inte tänker ge upp förrän de hittar det. Saken är bara den att man aldrig vet vad som är det speciella och därför låter man tävlingen fortgå och fortgå tills man hittar annat. För min del är det inte bara den fantastiska känslan av unik vintage som lockar, utan också det faktum att man kan hitta plagg mycket liknande det som hänger i vanliga butiker till fullpris. Ta ett exempel min nya rock; den kostade dryga hundralappen, på Acne får du punga ut med nästan femtusen för en nästintill likadan! Folk som tycker second hand är äckligt har bara inte insett vikten av miljövänligt och klimatsmart shoppande.

Rikard

Lucia

Enligt mig är lucia tillsammans med jul och midsommar de enda riktiga högtider som är värda att fira. Jag menar vem kom på den här genialiska idén att sprida ljus i allt decembermörker? Det är mysigt och helt fantastiskt stämningsfullt som ger en gåshud ända upp på ryggen. Senaste har jag också funderat mycket över det här med manliga luciakandidater efter alla skriverier i tidningarna; och jag har kommit fram till att det vore helt okej med en manlig lucia; dock skulle man kunna förändra kläderna och de ibland lite småsega sångerna och istället ära Lucie, den manliga versan. Ikväll är det jag som klär ut mig till Lucia, inte bara för att jag blivit beordrad från värdinnan på den privata festen utan också för att jag vill sprida ljus, glädje och vara en förebild för massor av unga pojkar, dock en något onykter sådan.


Rikard

Yoni Showroom

Bland de butiker som ligger längst ner på Allégatan i Borås ligger Yoni Showroom; antik och design, och är man ute efter 50- 60- och 70-tals design är det hit man ska gå. Yoni har allt från möbler, keramik, glas och porslin till elektronik samlat på en mycket liten yta uppdelad i tre våningar, och det är svårt att veta vart man ska titta! Iallafall är detta en perfekt butik, borås bästa retro butik för den som letar efter lite speciella presenter och antik design. På Yoni´s hemsida kan man ta sig en närmare titt på sortimentet.





Rikard

Idol 2008

Idolresan är äntligen slut och självklart blev det Kevin som vann vilket jag personligen tycker varit självklart sedan två månader minst. Frågan är bara om inte Idol konceptet förlorat hela sin charm? Om inte världens största och mest globala talangtävling förvandlats till en plastig version av ett globalt singstar med förinspelad musik. Vore det inte bättre om man försökte ta Idol till en ny "level" och försöka utveckla varje deltagare individuellt. För vad spelar det egentligen för roll att låta Idolerna sjunga alla slags teman som finns när vinnaren ändå blir placerad i det klassiska popfacket. Jag tror på en förändring, inte bara för mitt eget intresse utan också för alla deltagare. Däremot måste jag säga att årets upplaga varit den starkaste sedan 2005 och jag vill i slutändan tacka Sverige för Anna Bergendahl, Idol Robin och Kevin; och jag hoppas att Idolkonceptet åtminstone inom en snar framtid har vett att ändra logotype.


Rikard

Är jag en tjuv?

Ett underligt fenomen som jag blivit utsatt för på senare tid vid upprepade tillfällen är att jag "larmar" oavsett vart jag går. Trots att butikpersonal i princip hela Göteborg och Borås larmat av mig ett flertal tillfällen faller jag ändå offer för larmning. Först misstänkte jag mitt skärp, sedan min jacka men efter att ha sökt överallt över hela kroppen kom jag fram till att det kanske är något jag ätit som larmar, men vad skulle det kunna vara? Jag är ingen tjuv; visserligen har jag snattat en och annan penna genom åren och kanske till och med ett paket tuggummi då och då men inte i sådana mängder så att jag kan klassas som snattare. Idag började hela Elgiganten larma då jag nuddade en mobiltelefon och det tog ungefär två minuter innan både larmet var avstängt och jag fått tjutet ur mina ögon. Frågan är bara om jag kommer fortsätta larma mig igenom julhandeln, och vad det isåfall kan vara som utlöser larmen. Antar så länge att det beror på att jag är het, eller bara varm om händerna.

Någon mer än jag som snattat något i sina dar?

Rikard

Alldeles för tidigt

Emma och jag har på senaste tiden blivit de hurtigaste typerna jag känner och bara denna vecka har det varit träning tisdag, onsdag, torsdag, fredag och även imorgon har vi planerat in ett pass. Lite snopna blev vi dock när vi duktiga som få bestämt oss för att träna imorse vid niotiden. Jag hämtade Emma redan ombytt och vi körde igenom snökaoset för att våra muskler skulle få sig lite träning och vad möter vi? Inga skor och ingen personal; på dörren står det att Friskis på fredagar inte öppnar förrän tio. Snopna blev vi och straffade för att vara hurtiga blev vi också. Träning blev det tillslut ändå och en runda i snökaoset på Knalleland med tygskor; härligt!

Rikard

H&M S/S 2009

Förra året var jag glatt överraskad över H&Ms vårkollektion, det vill säga den som lanserades i våras. Att den däremot visade sig blir lite utav en besvikelse när man väl såg plaggen i verkligheten vill jag inte ljuga om; det fanns i princip inget snyggt. Därför kan jag inte bli ännu mer faschinerad av det jobb H&M lägger ner på att närma sig den svenska modemarknaden och jag blir bara mer och mer positivt överraskad när jag ser kampanjbilderna från den kommande kollektionen. Det är ljusa färger, i mina ögon bärbart och kreativt; det enda tråkiga tycker jag är att det känns som man använt ganska mycket inspiration från Filippa K. Kläderna passar iallafall Mathias Lauridsen så hoppas nu bara på att kläderna även gör sig lika bra i verkligheten som på bild.




Rikard

Att fatta rätt beslut

Vad är det egentligen som gör att vi människor ångrar beslut som vi tagit för flera månader sedan? Jag är en tänkare, en alldeles för stor sådan som spenderar alldeles för mycket tid till att tänka på hur saker och ting kunnat utvecklas om man bara gett det lite tid. Detta talar dock inte för att jag på något sätt tänker innan jag handlar; det är snarare i mitt ställe lätt för att vara efterklok. Vad är det då som styr vårt dåliga samvete, vår vilja och våra behov när man väl väljer att fatta ett beslut? och finns det egentligen någon mening med att man fattar de beslut som man väljer? Jag funderar, verkar som att någon form av minnen skapas vid varje beslut samt att vår fantasi spelar in de drömscenarion som vi hoppas på utifall vi valt den andra vägen. Kanske borde jag inte fundera på sådant här, men som jag tidigare nämnt är det svårt att vara efterklok.


Rikard

Utpumpad

Jag är helt slut efter denna dagen och sitter nu hemma hos Emma efter att jag tryckt i mig två yoghurt och smörgåsar. Dagen började med att jag försov mig vilket inte har hänt på flera månader, iallafall är det hemskt och lyckligtvis hann jag till bussen! Efter en halvdag i ledarskap och en labb i materiallära så försvann jag till gymmet för en runda och jag kan inte direkt säga att min träningsvärk blev bättre efter den turen. Spinningen igår satte sannerligen sina spår och jag förbannar nu den man eller kvinna som uppfann spinning; iallafall var det otroligt kul och spinning inför nästa vecka är redan bokad. Kvällen kommer tillbringas med kära vänner hemma hos Emma med lite tv tittande, alltid lika trevligt.

Rikard

Intressen

Emma och jag diskuterade litegrann om intressen ikväll i pauserna mellan bonde söker fru. Visst är det sant att man lägger pengar på olika sorters intressen beroende på vad man som individ är intresserad av och jag gör ingen hemlighet av att detta intresse i mitt fall är kläder. Det är inte fel att vilja se bra ut och att utöver det lägga exempelvis x antal tusen kronor på en ny väska eller tröja är upp till var och en så länge man själv tycker att det är värt det; för att i många fall handlar detta köpbeteende enbart om att man ska få bekräftelse av något slag. I mitt fall handlar det dock totalt om ett eget intresse som jag har för kläder och mode överlag samt känslan av att få känna sig åtminstone lite speciell på något sätt. Ego kan tänkas, men jag tror inte riktigt på det här med mode och trender egentligen trots att jag i vissa fall anammar en del av det. Jag ser på mode som ett kreativt sätt att uttrycka sig själv och vad man känner. Om man sedan gör det i en skjorta från Acne eller i en tröja från myrorna är helt upp till en själv så länge man trivs med det; och detta är något som alla borde respektera, att vi faktiskt har individuella intressen.

Frågan är dock om shopping kan klassificeras som ett intresse snarare än mani?

Rikard

Stickade tröjor

Om det är något som jag verkligen har fått pippi på nu i höst är det stickade tröjor; helst med rätt smaklösa mönster. Jag kan knappt gå in i en second hand affär utan att hitta en stickad tröja och eftersom priserna inte brukar ligga speciellt högt slutar det alltid med att jag får med mig minst en tröja hem. Oturligt nog hör jag till dem som inte brukar prova tröjor i butiken; så därför kan både passform och storlek vara ganska konstiga; men än så länge har jag inte fått bita i det sura äpplet. Mitt stora problem handlar snarare om att jag aldrig hinner använda alla.


Rikard

Träningsvärk

För mig har träning alltid varit symboliserad med träningsvärk dagen efter och därför har jag känt mig så otroligt dålig de dagar jag vaknat dagen efter gymmet. Jag har på något sätt känt att jag inte tränat tillräckligt och samtidigt kastat bort träningstilfället helt. Ser man det ur en annan synvinkel är det ju otroligt skönt att inte vakna upp med träningsvärk; men samtidigt har man känt sig så otroligt duktig de gånger man pallrat sig till jobbet och knappt kunnat stå på benen. Imorse vaknade jag upp med träningsvärk, i magen. Det gör ont, men inte någon ihärdig smärta utan den kommer när jag rör på mig; undrar egentligen om det har med att göra att jag var lite stressad på gymmet igår och höll på med tre maskiner samtidigt? Ikväll blir det iallafall spinning; snacka om träningsvärk imorgon!


Rikard

Vart tar all tid vägen?

Nu sitter jag här, ännu en kväll med böjd rygg i sängen med datorn framför mig. Funderar på morgondagen, lunch med två kära utbytesstudenter som i slutet av veckan beger sig hemåt England igen och spinning framåt kvällen; att allting verkligen går så fort! Varför har man så otroligt mycket man vill göra men varken kraft eller tid att förverkliga det, och hur kommer det sig egentligen att man blir tröttare och tröttare för var dag som går? att det man verkligen ser fram emot egentligen känns längre och längre bort när man egentligen kommer en dag närmare. Jag förstår att jag är stressad, och jag är inte den ende. Att somna i Sofias säng under vårt fram-funderande om ledarskapsprojektet får mig verkligen att förstå att de sena kvällar jag tillbringar framför datorn måste ändras på. Konstigt nog, känner jag mig just i skrivandes stund lugn.

Rikard

Hope

Ville bara passa på att tipsa om att Hope erbjuder sina kunder 20% på utvalda ytterplagg; en början på rean! För er som inte är ute efter en ny jacka så kan ni alltid kolla in de första vårplaggen från Hope.





Rikard

Popcormallows

Glöm knäck och kola! Framtidens julgodis (?) är redan här och till för att bakas. I lite drygt en månad har jag tjatat om kombinationen popcorn och mashmallows sammankletade. Sofia kom sedan på att doppa dessa godsaker i choklad men jag tror ingen av oss hade kunnat föreställa oss vilket otroligt kladd som följde detta nya julgodis. Med spindelnätsliknande trådar över hela köket så försökte jag med två kletiga skedar dra isär det snabbtorkande kletet och ner i en papperform som Emma fick knyckla ihop för att hålla kvar smeten. Detta trycktes sedan in i kylen och penslades med choklad. Otroligt gott blev det, men om vi gör om samma godis nästa år är jag inte helt övertygad om!


Rikard

Julbak

Hemma efter en minst sagt hektisk kväll hos Emma i Borås. Sex studenter samlades för att baka ihop lussekatter, pepparkakor och julgodis och bak blev det! Inte nog med att vi använde alla Emmas nya handdukar, vi kletade också ner både golv och skåp med mashmallows och julmust. I slutändan måste jag dock erkänna att allting gick suveränt och det var med varsin stor påse godsaker som vi skingrades år. Våra magar lär inte vara sig själva på några dagar nu efter all pepparkaksdeg; som förövrigt brukar sätta magen ur balans i en vecka.


Rikard

Goddag yxskaft

Min kära mor har ofta datorproblem och då är hon inte sen med att ropa efter hjälp; och eftersom jag i hennes ögon är en datahacker så har jag svar på allt. Detta är dock inte visserligen sant och om jag hävdar att jag inte har lösningen på hennes problem så blir hon sur och säger att jag aldrig hjälper henne, någon som känner igen detta? Efter hennes senaste rop på hjälp (Rikard kan man ta bort bilder som man lagt upp på tradera?) för en stund sedan blev jag verkligen trött och nu funderar jag på att köpa en sådan där tröja man fick när man gick på dagis med trycket "Kan själv, men vill gärna ha hjälp!"  Kanske behövs det, eller tycker ni att tradera verkar svårförståeligt?


Rikard

Lussekatter vs. lussebullar

Jag tycker att det är en relativt viktig fråga det här med lussebaket. Visserligen går det aldrig att komma fram till ett svar som två parter kan vara överens om men för mig finns det bara ett enda rätt svar. Låt mig bara klargöra en sak och det är att lussekatter utan saffran kan inte kallas för lussekatter. Lussebullar med saffran kan inte kallas för lussebullar. Kort och gott är ett lussebak utan saffran inte ett lussebak. Vanliga bullar kan man baka året om och vad gäller formen så spelar den inte så stor roll; protestera gärna, men erkännatt jag inte har fel!


Rikard

Pellets

Har ni kört in pellets någon gång? Inte jag heller, iallafall inte tillräckligt många gånger för att ha tröttnat på det. Alla de gånger som jag trots allt försökt (dessa gånger kan räknas på ena handen) så har det visat sig att jag antingen lagt säckarna åt fel håll i pannrummet eller lagt in alldeles för många. Detta har såklart fått mitt ärvda humör att brista och jag har intalat mig själv att aldrig mer köra in pellets igen. Trots detta är det nu andra gången på en månad då jag blir väckt av en föräldraenhet som knappt hinner säga godmorgon innan "Vi ska köra in pellets idag!" Så nu sitter jag här, väntar på att ta mig upp ur sängen för att dra på mig pappas illaluktande arbetarhandskar, dra fram skottkärran som aldrig smörjts och värma upp musklerna jag inte har tränat på över en vecka, för vad? För att min familj ska kunna elda miljövänligt!


Rikard

Helgen

Jag ska försöka att fatta mig kort vad gäller helgens alla händelser; efter norrköpingsresan och hemkomsten i fredags begav jag mig direkt till jobbets julfest som innehöll allt från julmat till julklappar och charader. I lördags begav sig jag och Ida oss till Kungsbacka, dit röda korset och Freeport lockade och mycket fattigare begav vi oss sedan hemåt efter fem timmar. Bilder på gårdagens inköp kommer imorgon! Efter det begav jag mig till Göteborg för lite party och efter en minst sagt odräglig vistelse på en klubb i Göteborg där min jacka nästintill inte gick att lösa ut så körde en svart taxi hem oss till Surte runt sex. Uppstigning skedde runt tio imorse och efter det begav jag mig hemåt för julskyltning, tipspromenad och glöggmys. Den senare delen av kvällen har bestått av upplockning på rummet och gäspande; snart blir det lite sex and the city och sängen.

Rikard

Iordning plock

Så, då är äntligen denna sköna helg över och det känns otroligt härligt att jag fått såpass mycket uträttat som jag faktiskt ville; det enda jag faktiskt har kvar att göra nu är att plocka iordning rummet, vika ihop de högar med kläder som jag har samt fota de senaste köpen jag gjort. Tänkte försöka hinna med detta innan jag stupar i säng.

Rikard

På annanplats

Elva dagar ledigt från skolan; eller ja lediga och lediga vet jag inte direkt om vi är men man får försökan utnyttja tiden på allra bästa sätt och det har jag gjort. Igår åkte jag till Norrköping för lite avbrott i vardagen. När jag åkte igenom Linköping kom jag att tänka på min kära vän Frida som numera bor i Linköping och jag ville seriöst hoppat av. Men jag antar att vi får träffas en annan dag. Idag blir det nog relativt lugnt, har krönt mig själv till mästare i schack och någon form av Kinaspel. Imorgon blir det Norrköping centrum, får se hur det blir.

Rikard