Före min tidsplan

Jag kan komma med lite positiv information angående mitt fullspäckade schema, och det är att jag ligger en bit före. I eftermiddags skickade jag in mina svar till industeringsfrågorna och första modulen är nu avklarad i "Det ansvarsfulla modeföretaget" nu är det bara mina mönster som skall göras färdiga. Med hjälp av Amanda som också lyckades muntra upp mitt tålamod och engagemang ikväll när jag inte visste hur jag skulle ta ut mönsterdelarna på tyget, hon är en klippa den tjejen ska ni veta! Imorgon blir det upp tidigt för att sick-sacka mig runt fram och back på mitt korta lilla liv.

image58

Rikard

Mulberry Calder

image57

Snälla någon, ge mig 7860 anledningar till varför jag inte borde köpa denna väska som jag suktat efter, drömt efter och sparat till i över ett år? Okej, det där med sparandet kanske var lite till en överdrift men jag ska i alla fall intensiv spara så att jag inom två månader äntligen kan inhandla den.

Rikard

The business of business is business

"The great long-running debate about buisness´s role in society is currently caught between two contrasting, and tired, ideological positions. On one side of the current debate are those who argue that, to borrow Milton Friedman´s phraste, "the business of business is business" This belief, most etablished in Anglo-Saxon ecnomies, imlies that social issues are peripheral to the challenges of corporate management. The sole legitimate purpose of business to chreate shareholder value. On the other side are the proponents of corporate social responsibility, a rapidly growing, rather fuzzy movement encompassing companies that claim that they already practice the principles of CSR abd skeptical advocacy groups arguing that they must go further in mitigating their social impact. As other regions of the world- parts of contential Europe, for example- move torward the Anglo-Saxon shareholder value model, the debate between these points of view has increasingly taken on global significance."

Ian Davis


image56

Det är härligt att veta att man har två dagar på sig att plöja igen sammanlagt drygt 36 sidor med engelsk text som ovanstående, kurslitteratur? Nej, endast de artiklar vi har för att besvara de två sista instuderingsfrågorna i "Det ansvarsfulla modeföretaget" I´m not in the mood for this now, I have to read!

Rikard

Armenia 12 points!

Jag har under ganska många år varit väldigt förtjust i Eurovision Song Contest, inte svenska Melodifestivalen utan den utländska. Detta intresse bottnar i mitt onödiga lärande av siffror och statistik som förföljer mig, jag har lätt för det helt enkelt. Därför är det inte så svårt för mig att lägga ihop 1+1 och samtidigt utse Armenien till vinnare av årets Eurovision Song Contest som kommer gå av stapeln i Belgrad den 24: e maj. Armeniens låt är skrämmande lik "My number one" med Helena Paparizou samtidigt som den blandats ihop med Sertab´s "Everyway that I can" och Ruslana´s "Wild Dances" Dessutom finns det goda grannar och vänner som kommer tilldela Armenien ett halvt harem av tolv-poängare. I vilket fall som helst så är låten riktigt bra, tycker jag i alla fall. Låter den inte som en ultimat vinnarlåt?

Sirusho - Qele qele
 

Rikard

Festlig kväll

Mitt i allt så ska jag och min kära vän Frida besöka vår vackra vän Felice ikväll som fyllt nitton tidigare. Hon har en liten tillställning hemma hos sin mor i Borås med tilltugg och dricka. Jag säger bara att det är tur att jag har Frida med mig eftersom Felice´s övriga vänskapskrets endast består av sådana människor som jag och Frida aldrig ens pratar med; Men i alla fall så ser jag fram emot att komma hemifrån ett tag och bara ha det roligt.

image54

Rikard

Samvete

Jag kan inte med ord uttrycka hur dåligt samvete jag får för att inte uppdatera bloggen. Det är bara så att just nu är det så otroligt mycket att göra. Det är visserligen självförvållat men tre böcker som ska läsas ut tills på tisdag varav två är på engelska, en mängd instuderingsfrågor skall svaras på och dessa har jag inte ens fått tag på än eftersom Högskolans system inte fungerar. Till detta skall också läggas att jag har drygt 28 liv-mönster att måla i skala 1:4 innan tisdag och detta ska klistras upp och klippas ut, sen jobbar jag ju fullt..

Så jag har fullt upp att göra, jag kommer börja blogga mer ihärdigt så fort det lugnar ner sig lite, och jag hoppas att alla ni har överseende med detta. Jag vill bara inte hetsa mig själv till att skriva något här, eftersom det då känns som att det absolut kommer saknas kvalitée här. Men än en gång, förlåt och tack för alla era dagliga besök!

Rikard

Campain for real beauty

The evolution of beauty;
- No wonder our perception of beauty is distorted


Rikard

Högskoleprovet

Jag vet inte hur många med mig som för första gången trotsade sin lediga lördag för att göra Högskoleprovet. Nu har jag i alla fall blivit en erfarenhet rikare och även om provet resulterade i blygsamma 0,7 och i att jag fullkomligt gissade sista delen så hade jag en rolig dag. Ja, faktiskt - jag tyckte det var roligt att göra högskoleprovet. Hade jag inte varit så trött och slö som jag var så hade jag definitivt lyckats bättre. För er som inte gjort provet någon gång så rekommenderar jag er att ha på er klocka, det hade inte jag och jag fick verkligen ta del av att 50 minuter kan gå alldeles för fort. Trots att jag bara hunnit med 3/5 av läsförståelsen så var det också den delen som gick allra bäst. Nu blir det tillbaks till studierna, "Let my people go surfing"

image53

Rikard

Avslutning

Så, ikväll är det dags för mig och Sofia att ta farväl av vår kära bugg-grupp. I alla fall för den här delen av säsongen, vu får väl se utifall vi har en nybörjarkurs till i höst. Just nu känns det dock ganska långt bort. Det är meningen att vi ska anordna någon form av danstävling ikväll och också bjuda på mat. Eller ja, maten fick jag reda på av Sofia först igår så det enda jag kommer kunna bjuda på är de baguetter jag hoppas på att kunna köpa någonstans! Hela mitt liv är inte super planerat, i alla fall inte för ikväll. Jag hoppas dock på att det löser sig och att jag inte kommer hem alltför sent ikväll då Högskoleprovet stundar imorgon. Önska mig lycka till!

image52

Rikard

Dagens Låt

Jag har aldrig varit ett riktigt stort fan av Madonna, inte dyrkat henne som de flesta av mina kompisar gör. Inte på samma sätt, däremot håller jag helt med om att hon gjort några av världshistoriens bästa låtar. Hennes senaste skiva var av otroligt hög klass, och det är kul att se att det finns popstjärnor som inte ballar ut helt. Madonna har hållt i 20 år och kommer förmodligen hålla i 20 år till om bara publiken vill. Detta är enligt mig en av hennes absolut bästa låtar och under de senaste dagarna har den blivit sönderspelad i min iPod.

Madonna - Papa don´t preach


Rikard

Comme des garcons

Då är det alltså klart vilket H&M´s nästa samarbete kommer att handla om. Denna gång handlar det om en av chefsdesignern bakom märket "Comme des garcons" Rei Kawakubo. Kollektionen kommer innefatta en dam, en herr och en liten barn kollektion samt en unisex parfym. Rei själv hävdar att hon gillar det kreativa som finns i unisex plagg och jag antar att det är det vi kommer att få se mycket av. Märket är ganska gammalt och etablerat och det ska bli kul hur det annars ganska strikta H&M kommer att tygla den japanska designers kollektion som släpps i november är oklart, det ska bli spännande att se, och jag kommer definitivt att köa!

image51

Rikard

[email protected]

Till Jarl,
min emailadress är: [email protected]