Om jag hade råd..

Då skulle jag definitivt köpa Syd Knee från Whyred, höstens absolut snyggaste jeans. Detta är bara början av en trend som jag tror och hoppas kommer fortsätta iallfall under hela 2009, detaljer på jeans. Nu väntar vi bara på att jeans med kilar ska slå riktigt stort. 1600 kronor skulle jag fått punga ut med om jag köpt dessa jeans idag, lite väl saftigt för min del.


Rikard

Dagens outfit

Det har verkligen regnat till och från hela dagen och självklart glömde jag paraply eftersom jag tog för givet att det skulle hålla upp vilket det faktiskt har gjort i drygt två veckor. Detta resulterade självklart i att jag fick vada mig plaskblöt igenom Borås på väg till tåget hem, men nu är jag iallafall hemma och har druckit en stor kopp kaffe så jag är på bra humör igen. Dags för lite studier!


Rikard

Tisdag 30:e september

Det är 9 dagar kvar innan vi har vår allra första tenta och det börjar faktiskt märkas ska jag säga er! För andra dagen irad satt jag tillsammans med några i klassen på biblioteket bara för att studera, och även om denna dagen inte var lika effektiv som gårdagen kändes så tror jag nog att vi lärde oss lite iallafall. Det känns skönt att veta att det finns folk som avgudar min organiserade pluggteknik och min pärm där jag sätter in alla mina anteckningar, sammanfattningar, egna frågor och svaren på dessa. Jag kan säga er att jag inte är lika organiserad som jag ger sken av, däremot är jag bra på att rabbla; trots att jag egentligen inte kan något.


Rikard

Vantar från Wester

Förra året använde jag bara ett par gamla svarta noppriga fingervantar från H&M hela vintern, trots att de var för små och iskalla. Därför har jag bestämt mig för att inte göra om samma misstag en gång till utan i år tänker jag satsa på lite mer grövre vantar så att jag slipper frysa fingrarna av mig. Först tänkte jag mig lite klassiska Lovikka vantar men slutligen bestämde jag mig för att jag måste införskaffa mig ett par vantar från Carin Westers höstkollektion, har dock svårt för att bestämma mig för om de ska bli ett par blå eller par av orange, lite utstickande såklart men helt klart grymt coolast!


Rikard

Måndagen den 29:e september

Denna veckan har vi föreläsning varje dag fram tills fredag då vi är lediga över helgen, och som de flesta som läser min blogg kanske inte missat så har vi vår första tenta nästa vecka. Det innebär att vi är en liten grupp som kommer träffas på biblioteket varje dag efter föreläsningen för att diskutera, göra uppgifter och plugga tillsammans. Idag var det jag, Linda, Emma och Karin som satt på bibliotekets fjärde våning från klockan ett till tio i sju. Vi fick gjort en del faktiskt vilket innebar att jag fattar en del av det som varit totalt obegripligt för mig förut. Imorgon börjar föreläsningen halv nio och efter klockan tolv bär det av till biblioteket igen. Jag är helt slut och skulle kunna gå och lägga mig nu men för en gångs skull är jag nördig och väntar på att få se slutet av Idol.




Rikard

Plugg och koffeinkick

Sedan klockan halv sju har jag konstant pimplat kaffe och det har medfört att jag fått en koffeinkick utan dess like som i sin tur både gjorde att jag lite för intensivt plockade ur diskmaskinen samt att jag skrev egna frågor och svar på två kapitel till företagsekonomin. Nu tror jag iallafall att jag kan det mesta om strategisk planering, målformulering, affärsidé och affärsplaner; men det är fortfarande extremt mycket kvar att läsa. Nu känner jag iallafall att jag inte orkar läsa mer för stunden så nu ska jag ta och titta på lite film, äta glass och sedan gå och lägga mig för att plugga lite mer.


Rikard

Dagens outfit

Trots att solen skiner ute så är det extremt kallt på grund av blåsten, trodde seriöst att hela huset skulle blåsa iväg inatt. Jag måste erkänna att när jag tog promenaden till Högskolan så saknade jag min duffel samtidigt som jag var glad över att jag tog ulltröjan jag köpte igår. Oversize är alltid snyggt!


Rikard

Söndagen

Att tillbringa en söndag på Högskolebiblioteket känns ungefär som att man blivit lämnad kvar efter stängningsdags. När jag kom dit runt halv tolv tiden fann jag Emma sittandes alldeles ensam i den stora byggnaden, tryckandes på tangenterna på en dator. Annars var det helt dött, det tog ungefär en tjugo minuter innan jag kunde urskilja och upptäcka att det faktiskt var fler människor som oss, som effektivt valt att använda sin lediga tid med att studera. Frågan är om de lärde sig något, det kändes iallafall som vi inte gjorde det.


Rikard

13 dagar kvar

Det är faktiskt helt sjukt att det bara är tretton dagar kvar innan vi har vår allra första tenta. Jag förstår inte hur jag ska kunna lära mig allt som finns i boken egentligen, även om jag är övertygad om att formlerna är allra viktigast att lära sig. Jag tror att man lätt tar allt på för lite stort allvar och intalar sig själv att man måste lära sig allting utantill. Det är ju egentligen inte så svårt då allt har ett samband, däremot är det lite krångligt. Nu blir det studier och kaffe!



Rikard

Shopping på Freeport

Idag begav sig jag, Sofia, Sofie och Emma till Freeport i Kungsbacka för lite motivationsshopping. Tanken var från början att även Karin skulle följa med men en förkylning satte stopp för hennes planer, så jag och Karin bestämde oss för att åka till Freeport nästa vecka istället. Förövrigt blev det verkligen en dag av ren shopping, mycket på grund av min senaste lön var lite större än jag trodde samt att jag fick betalt i kontanter efter jobbet i bokhandeln, dessa gick åt direkt. Trots att jag var på jakt efter en ganska stor svart kofta så lyckades jag inhandla en stor tröja i ull, ett par pop chinos och ett par riktigt blå jeans som jag suktat efter hela sommaren från Acne, och en kofta från Whyred. Mycket mer blev det inte, men tillräckligt var väl det. Olyckligtvis hade vi planerat att ta oss till Röda korset men missade stängningstiden med en timma precis. Efter hemkomsten som nästan kunde slutat i en älgkrock så åt vi middag hemma hos mig och försökte plugga litegrann, men det hela slutade med att vi drack kaffe istället.






Rikard

Fredagskväll

Jag vet att jag är tråkigt, men det brukar jag vara. Ikväll är det jag som är hemma och passar hunden eftersom mor och far är på femtioårsfest här någonstans i bygden. Detta kommer bli ett återkommande tema för mina fredagskvällar då merparten av mina föräldrars bekanta närmar sig femtiostrecket. Jag hade faktiskt tänkt att komma i säng relativt tidigt, vilket betyder innan tolvslaget; men först ska här drickas lite saft och studeras företagsekonomi. Räntor - here i come!

Rikard

Gem i köttbullen

Bristande uppdatering har idag berott på att jag varit på jobbet i nio timmar, och efter det satte jag mig i soffan och tittade på "Vem vet mest?" i ungefär två timmar. Jag har otroligt ont i armarna och benen och det beror på att vi fick tre extra lastpallar med bara leksaker idag, plus att jag hade fyra tunga lådor almanackor att stuva in på två små redan fulla hyllor. Höjdpunkten idag var iallafall middagen hemma hos farmor och farfar, inte nog med att de tre minsta kusinerna tillbringade sin dag där utan också på grund av farfars köttbullar. När jag nästan hade ätit upp kände jag något konstigt i munnen, och när jag tog ut och såg var det var bröt jag och pappa ihop. Det var ett gem i kötbullen!






Rikard

En intensivt jobb-ig dag

Sov över hos Emma, vaknade och kände mig allmänt övertrött. Åt frukost och tog en dusch och sedan begav vi oss till skolan där det var föreläsning mellan halv nio och tolv. Jag gick ifrån föreläsningen tjugo i tolv eftersom jag hade ett tåg att passa klockan tolv så att jag kunde ta mig till jobbet till halv ett, min lunch bestod enbart av en kit kat så därför kände jag mig lagom snurrig runt fyratiden då jag gick på rast. Man kan inte direkt säga att stå i en bokhandel/ leksaksaffär är trist och långtråkigt för idag fanns det otroligt mycket att göra; det märkte jag redan när jag skulle hänga av mig jackan eftersom hela kafferummet var fyllt till taket med leksaker och lådor. Jag tillbringade sedan drygt en timme med att skylt aom i skyltfönstret, betjäna kunder och springa fram och tillbaka med lådor innan vi fick en sändning av 48 lådor kopieringspapper som vi skulle trycka in i den redan fulla butiken, ni kan ju tänka er hur packat det blev.






Memorera denna bild


Och nu, kan du hitta kopieringspappret?


Rikard

Gårdagskvällen

Igår kväll var  jag, Sofie, Sofia, Emma och Sofies pojkvän Gustav hemma i Sofias lägenhet och åt tacos, drack vin och åt godis. Efter det bar det av till Textilhögskolan där några faddrar anordnade pub, vilket betydde billigt skitvin, öl och cider. Kanske också borde säga att det blev lite för mycket av det goda tillslut, och jag kan inte säga annat än att det var tur att vi tog oss hem såpass tidigt. Något märkligt med textilarnas fester är att det sällan är direkt mycket folk, jag undrar egentligen varför? Om textilare är så otroligt coola att de inte ens kan gå på sina egna fester. Visserligen är det tråkigt men samtidigt var det en onsdag, mitt i veckan och många hade föreläsning tidigt dagen efter. Det var iallafall otroligt trevligt och jag är glad att jag inte vaknade upp med någon bakfylla imorse trots att Emma försökte intala mig att jag var bakfull.


Mia och Ines



Ines var märkbart intresserad när Mattias visade hur man använder hans telefon



(Suddiga bilder är resultatet av ett för högt alkoholintag)

Rikard

Dagens outfit

Nu har jag varit iväg och inhandlat diverse grönsaker och sås till vår lilla tacokväll ikväll, först ska jag ta mig till Systemet eftersom jag själv inte hade några pengar när jag var där med Karin, sedan blir det buss till Emma för att lämna av alla mina saker, efter det ska vi till Sofia på tacokväll och äntligen få se hennes lägenhet. Det är sedan meningen att vi ska ta oss till Textilhögskolan där textilarna har anordnat en buffé med pub, buffén hoppar vi men det är puben vi vill åt. Hoppas naturligtvis på en massa trevligt folk, god dricka och en inte alltför påtaglig bakfylla imorgon!


Rikard

Femtio längder

Idag träffades jag och Karin ungefär halv tio på Stadsparksbadet i Borås för att aktivera våra sömmarslöa kroppar, och jag måste säga att vi var otroligt duktiga som utan att klaga tog oss igenom femtio längder eller 1250 meter. Kanske bör nämna att vi varvade simningen med två bubbelpool besök under tiden.

Efter badet tog vi oss till Viskan där jag satte i mig en brieost & salamimacka och en stor kopp varm choklad, och sedan delade vi på en gigantisk kanelbulle. Tanken var att vi sedan skulle ta oss till biblioteket för att plugga, och det gjorde vi trots att det mest var under stånk och stön som vi genomled vad en enskild näringsidkare var, och hur man startar ett handelsbolag. Vi blev så totalt utmattade av simningen av vi inte gjorde annat än klagade på boken och när vi insåg att vi är tvugna att ha lärt oss allting inom två veckor så begav vi oss till Systembolaget. Jag antar att man ikväll kommer kunna dränka sina sorger och sina förhoppningar med ett glas vin eller två. Eller tre..


Rikard

En oväntad present

Idag när jag kom hem från skolan låg det en present till mig på köksbänken från mamma. Jag är inte bortskämd med presenter från andra än mig själv så därför var det med stor förvåning som jag fann en sprillans ny nyckelring från Marc Jacobs, i form av en hund. Antar att denna present som en muta ska få mig att gå ut på fler promenader med vår hund, i sådana fall tror jag den lyckades.


Rikard

Tisdag

Det är inte klokt vad dagarna och veckorna verkligen går fort, och det är snart en månad sedan jag började på Högskolan. Konstigt nog känns det som att september varit en av de trögaste månaderna på länge, men med det höstvädret som vi har är det ju synd att klaga. Idag hade jag inte behövt någon jacka överhuvudtaget, min halsduk och mina vantar tog bara upp plats i väskan och det var tur att jag lämnade vinterskorna hemma. På rasterna tog vi stärkande promenader på ungefär tjugo meter från den ena ingången till den andra och bara njöt av solen, så otroligt skönt!



Jag fick inte lägga upp den här bilden på Emma, men jag gjorde det ändå för den blev ju bra!



Föreläsning i affärskommunikation med en otroligt duktig föreläsare!



Rikard

Dagens outfit

Imorse försov jag mig och vaknade tjugo minuter efter det att föreläsningen hade börjat, kan ju bara klargöra att jag fick panik! Det var otroligt längesedan jag försov mig och enligt mig är det bland det värsta som finns. Dock befann jag mig i skolan trettio minuter senare och då hade jag till och med hunnit duscha. Tänk om jag skulle kunna effektivisera tiden jag har på morgonen, då hade jag ju lätt fått sova nästan en timme till, men jag tror inte ens jag tänker överväga att pröva det imorgon.




Rikard

Ingen motivation

Jag finner ingen som helst motivation för att dyka ner i mina företagsekonomi böcker, trots att jag borde. Om bara två veckor ska jag ha mitt livs första tenta och om jag inte drar mig i kragen snart och börjar studera så kommer jag nog inte få ett alltför trevligt resultat på provet. Nej; nu ska jag ta mig en bulle, ett glas mjölk och lära mig de 33 första frågorna utantill.


Rikard

Konsumenter

Hur stor chans till påverkan har egentligen vi människor som konsumenter? Det har slagit mig i mina reklammationsmail till huvudkontoret för Fifth Avenue Shoe Repair att de handlingar som de uttryckt i ord kanske inte ens uppfylls utan bara skrivs för att inte mitt förtroende som konsument ska sjunka. Visserligen är jag förmodligen bara den ende som upplevt att både en jacka och en t-shirt gått sönder efter första användningen men samtidigt känner jag att det är upp till leverantörerna och producenterna att ta sitt ansvar så att inte fler konsumenter ska bli besvikna som jag. Jag hoppas därför i framtiden att de förändringar som är skrivna också ska genomföras, inte bara för min del som konsument; utan också för att öka märkets förtroende och kvalitét.

Rikard


Sorgligt men sant!

Nu har jag kommit hem efter dagens föreläsning och returnering av en viss produkt. Jag vet att jag kommer att ångra det här längre fram men jag orkar inte riktigt tänka på det just nu, men det var i slutändan ett lätt beslut. När jag inhandlar en produkt för uppemot fyra och ett halvt tusen förväntar jag mig även en viss kvalitée av den produkten. En sådan kvalitét inkluderar inte massor av trådtrassel, inlämning till skrädderi och ännu mer lösa trådar utan istället förväntar jag mig något som ska hålla. Min jacka som jag inhandlade på Face i Borås för exakt en vecka sedan har endast varit till besvikelse, förutom de dagar som den har förgyllt med sin absolut fantastiska design så har den mest varit till besvär och gjort att jag tvingats springa fram och tillbaka med den till Face. Idag bestämde jag mig för att den inte motsvarade den kvalitét som jag betalat för och alltså returnerade jag den. Sorgligt, men sant!

Rikard

Sköna gröna Fritsla..

Det är iallafall den slogan som vår hembygdsförening försöker promota samhället med; om det lyckas eller ej är jag fel person att besvara, men jag gör mitt bästa för att även promota min del jag också. Tror det var vädret eller något som bidrog till att Fritsla kunde visa sig från sin allra bästa sida!





Rikard

Födelsedagskalas

Jag har precis kommit hem från min kära vän Erica och hennes tjugoårskalas; en fest i oändligt mycket mat och dryck, och faktiskt ovanligt mycket prat om sprit och så självklart om gamla minnen. Jag måste säga att det var längesedan som jag kände mig så här otroligt mätt och faktiskt helt slut. Idag har det verkligen känts som om jag har vandrat i en dimma hela dagen, kanske beror det på vinet från igår, eller på grund av bristen på sömn de senaste veckorna. Nu ska jag iallafall sova!
Grattis Erica!




Rikard

Absolut inte Ida!

Idag har det varit en helt vanlig lördag, vilket har börjat betyda att jag och Ida tillsammans besöker Erikshjälpen i hopp om att göra ett fynd av något slag. Fast med molande huvudvärk och lite dimmig blick var det svårt att få något slags perspektiv på kläderna och istället slutade det med att jag sprang runt på jakt efter det absolut fulaste jag kunde hitta. Ida gjorde fynd som vanligt, denna gång en stor blå stickad kofta och ja, nej jag tillät henne inte att köpa tröjan som hon så omsorgsfullt bad mig om att fotografera. Inte heller de fantastiska plastskorna fick följa med oss hem.



Rikard

Gårdagskvällen

Det var ungefär fyra år sedan jag sist färgade någons hår men igår kväll så gjorde jag och Sofia en insats och hjälpte Sofie med hennes hårfärg. Eftersom Sofie har väldigt, väldigt långt hår så tog det ganska lång tid, och två flaskor färg innan hela håret var färgat. Som belöning hade Sofie köpt två flaskor vin som vi sedan tömde innan klockan blev tio och vi begav oss till Babbel för ytterliggare vin. Klockan tolv var vi dock tillräckligt trötta för att gå hem och efter en hamburgare på Mc Donald´s tog jag sista bussen hem; måste säga att vi verkligen hade jättekul!




 




Rikard 

Gårdagen

Igår träffade jag Sebastian för första gången på alldeles för länge, och än en gång bestämde vi oss för att vi måste träffas mer regelbundet. Först tog vi oss till närmsta thairestaurang för att få i oss lite mat; kanske bör poängtera att jag och Sebastian oftast brukar äta när vi träffas och thai specifikt. Efter detta begav vi oss sedan till Viskan där vi genomled drygt en timme omsvepna i filtar ätandes paj, chokladmousse och kaffe. Mötet avslutades som vanligt på Akademibokhandeln, för som vanligt säger vi aldrig hej då till varandra för att sedan gå åt varsitt håll. Istället brukar vi föreslå att gå till Akademibokhandeln och där skiljs vi sedan åt; denna gång med löftet om att vi nästa vecka skulle träffas för en tur i Bingohallen!

Borås har två smäktande thairestauranger med oemotståndlig buffé och lingondricka








Rikard

Habit

För att kunna nå långt inom modebranschen oavsett om man har planer på att bli designer eller bara säljare så är det otroligt viktigt att veta allt om branschen. På vår föreläsning i affärskommunikation fick vi därför tipset av vår föreläsare att ett bra sätt att hålla sig uppdaterad är att läsa olika modebranschtidningar. Därför har jag nu tecknat en studenpremenuration på tidningen habit, och jag ser nu verkligen fram emot det första numret.


Rikard

Whyred

Updated online shop

Rikard

En riktig vän

Ikväll var det meningen att jag efter jobbet direkt skulle hem och plugga men så blev inte fallet då jag istället fick en oväntad gäst hem på besök. Förövrigt måste jag säga hur otroligt skönt det är med människor som man känner riktigt bra och som man inte dagligen behöver umgås med för att kunna kalla sin kompis. Tina och jag var ihopvuxna under gymnasietiden, vi var alltid ihop. Det betydde dock inte att vi umgicks på sommarlov och helger, vi försökte en gång men det blev inte så lyckat så därför begränsade vi vårt umgänge till tiden i skolan. Ikväll satt vi iallafall i över två timmar och bara pratade om allt mellan himmel och jord, gymnasiet och så Tinas huvudämne, sex. Att vi knappt inte träffats sen studenten märktes inte alls och vi hade otroligt roligt. Det är så skönt att man vet vilka som är ens riktiga vänner, och att man kan prata om vad som helst, när som helst.


Rikard

På språng

Det får bli ett ganska kort och koncist inlägg nu eftersom jag precis kommit hem från min föreläsning och efter det lunch med utbytesstudenterna. Jag hann även med att gå in på Face och klaga på min jacka som jag har köpt eftersom det visar sig att det lossnar massa trådar i den hela tiden så nu ska jag lämna in den imorgon så att de får fixa det över helgen. Ikväll blir det faktiskt jobb, tro det eller ej. Jag har inte varit på Solgård och jobbat på över tre veckor, undrar om jag har glömt vad som ska göras? Eller om det är som att cykla, har man en gång lärt sig det så kan man det. Vi hörs ikväll!

Rikard 


Välkommen hem igen!

Ikväll kom min syster hem från sin reseledarutbildning på Gran Canaria, där hon har varit under två intensiva veckor. Min syster har rest väldigt mycket faktiskt, varit och jobbat både i USA och på Irland och det är nästan lite utav en tradition att mamma sedan lagar middag samma kväll som hon kommer hem. Tro det eller ej men det är alltid lika roligt att få hem sin syster igen, kanske för att vi alltid brukar ha så roligt ihop!


Min syster och jag under sista kvällen vi var i Turkiet i somras, syns det?




Rikard

Helt utslagen

Sofie var helt utslagen efter en heldag med affärskommunikation


Rikard

Dagens outfit

Ikväll måste jag verkligen plåstra om min fötter, för jag får alltid skav på tårna när jag har mina Acne boots. Jag vet inte vad det beror på eftersom de inte är för små, däremot är det väldigt smalt framtill och det tror jag bidrar till skavet. Iallafall hade jag tänkt att lämna in dem hos skomakarn så att han får göra något åt det.




Rikard

På sängen

Ikväll har jag faktiskt hunnit med både det ena och det andra och med det kommit ikapp sådant som jag redan borde ha hunnit göra, som att röja upp lite, plugga och ordna färdigt paketen som ska skickas iväg med posten imorgon. Jag blev också väldigt glad när jag kom hem idag och såg att jag hade fått två stora kuvert med två t-shirts! samt nya numret av Bon. Jag hade faktiskt tänkt mig att belöna mig med att läsa om lite roligt vid sidan av all företagsekonomi; så ikväll blir det ett gammalt nummer av Acne Paper, tidningen Man och så självklart Bon. Men allra först måste jag ta mig något att äta, hoppas ni alla får en trevlig kväll!


Rikard

Dagens outfit

Det är någonting med mig och byxor utan passform, jag ser bara dum ut i det och trots det envisas jag med att ha på mig mina blå chinos från H&M. Jag hade egentligen tänkt redan från början att jag skulle sy in dem en aning men det har fattats tid och jag antar att det blir till att skjuta på det till helgen. Idag passade jag också på att inviga min nya kofta som jag köpte på Erikshjälpen i lördags, den är sjukt mysig; och ja, jag glömde både att le och ta på mig strumpor!

Haha vad har hänt med mig? Kolla hur bred jag ser ut i jämförelse med ansiktet!


 



Rikard

Espresso House

Efter föreläsning följde jag med Emma till 3 butiken för att få iordning på hennes abbonemang, och det verkade som att hennes gamla nummer hade kopplats om till hennes trådlösa bredband istället för hennes nya telefon, jag menar hur smart är det av 3? Iallafall så fick vi iordning på detta och tillslut avslutade vi dagen med varsin varm choklad med marshmallows och grädde på Espresso House. Jag kan inte annat än att säga hur besviken jag blev på deras varma choklad, den smakade i princip ingenting. Att allting dessutom är till överpris gör ju inte direkt att man köper mer oavsett om det är dagens ihopsjunkna kanelbullar eller en räkfralla för sextionio kronor. Vad är det som gör Espresso House så jävla märkvärdigt, förutom att det nästintill alltid är folktomt?


Rikard

Lindex

Jag kan inte annat än berömma Lindex för skyltningen i deras skyltfönster. I Borås var det fler än jag som stannade till och beundrade kreativiteten, roligt och annorlunda!


Rikard

Modefabriken

Idag har verkligen varit en lång dag, med betoning på lång. Vi började klockan halv nio med en ny kurs i affärsmannaskap och läraren var verkligen helt okej, trots att min bitterhet övertog överhanden efter en stund och jag inte orkade lyssna på vad han sa. Vår föreläsare är förövrigt samma person som har skrivit vår kursbok, "Modefabriken" en mycket intressant bok och samtidigt som man blir väldigt trött på att sitta och lyssna fram till halv fem på kvällen så är det kul och intressant att vår föreläsare verkligen vet vad han pratar om och kan svara på de frågor vi ställer.


Rikard

Förbannad morgon?

Imorse när jag vaknade så förbannade jag som vanligt de tidiga morgnarna som jag brukar göra, men sen efter ett tag när jag tänkt efter och snoozat i ungefär tio minuter så kom jag fram till att jag inte hade en aning om när jag gick upp såhär tidigt sist. Är inte det ganska knäppt? eller bortskämt på någotvis, jag minns inte när jag senast gick upp klockan halv sju! För bara ett år sedan brukade jag gå upp klockan sex fyra till fem dagar i veckan, där kan man räkna med att jag var uppe med tuppen!


Rikard

En dröm i dragkedjor!

I höst och vinter kommer jag att ha två jackor att byta med, och detta på grund av att min duffel riskerar att bli förstörd i det ihärdiga regnande som ofta brukar hålla på från oktober till mars, den kommer iallafall att suga åt sig såpass mycket vatten att den kommer stinka framåt våren. Iallafall så kommer min andra jacka från Fifth Avenue Shoe Repair och den kan bäst beskrivas som en dröm i bara dragkedjor; som de flesta vet att jag har en fetisch för. Tre lager, varav ett går att ta ut för användning till våren och tre dragkedjor, kan det bli mycket bättre? Jackan kommer stå emot allt slags väder och jag är nästan säker på att jag blir en av de tre som kommer gå runt med en sådan här jacka i vinter, iallafall i Borås. Vad tycker ni?

Rikard


Fattig

Jag kommer att de resterande två veckorna få leva på ett absolut existensminimum; men det gör jag gärna! Jag har stillat mitt ha begär och det känns så otroligt skönt, för första gången på hur länge som helst fick jag inte dåligt samvete för att jag shoppade, det måste ju ha betytt att jag och jackan var menade för varann. Eller åtminstone försöker jag intala mig själv detta, jag får vara glad som slipper leva på nudlar iallafall.

Rikard

Pluggdag

Det är ibland så att man inte får gjort speciellt mycket när man är ledig en hel dag. Innerst inne har man bilden av sig själv sittandes och råpluggas i flera timmar och enbart ta rast för vatten paus, så är det inte i mitt fall iallafall. Därför bestämde sig jag och Karin för att ta oss till Högskolans bibliotek för en dags studier och jag måste säga att vi var väldigt duktiga. Vi läste, skrev och rabblade; det är mycket som är extremt logiskt i företagsekonomi fast som krånglas till av författarens exempel. Tillslut tror jag iallafall att vi förstod, och kapitel tio kan nu räknas som ett relativt, eller absolut mått i vår hjärna. Dagen avslutades med en billig (men otroligt god!) varm kopp choklad på det Italienska stället som har så äcklig sallad i Borås.




Rikard

Plattform 2,5

Jag kunde inte hålla mig för skratt när Karin konstaterade att bibliotekets mellanvåning måste inspirerats av den första Harry Potter filmen.


Rikard

Busschaufförer

Jag hör till den kategorin som alltid hälsar på busschaufförer, oavsett vart jag är och vart jag ska. Jag tycker det hör till vardagligt hyffs och förstår inte folk som alltid är sura så fort de kommer på en buss. Idag sa hon som körde bussen till mig "- Jag måste bara säga, att du är otroligt snygg i håret!" sådant gör en verkligen extremt glad och jag tror att hon gjorde min dag för mitt glada humör var på topp trots min huvudvärk, som förövrigt gick över framemot kvällen.


Rikard

Dagens outfit

Hösten har verkligen kommit jättesnabbt tycker jag, eller iallafall kylan; det är verkligen iskallt ute trots att det lite drygt visar tio grader på termotetern. Iallafall så bestämde jag mig för att inte frysa och tog på mig min mörkblå angoraull tröja som jag köpte i somras, mina chinos är lite för tidigt för att lägga undan och mina tygskor kan jag fortfarande inte leva utan. Mamma uttryckte sedan vädret som duffelväder så jag gjorde henne till viljes och tog min duffel. Nu bär det av till biblioteket för plugg, men först lunch med Karin!



Rikard

Osis by Schwarzkopf Dust It

Senast jag var hos frisören fick jag tips om en produkt som jag först var lite skeptisk till men som jag nu faktiskt börjat använda mer och mer. Schwarzkopf Dust It består av ett slags tunt puder som man använder i hårbotten och sedan "ruffsar till" håret; det hela känns ungefär som att hårbotten först domnar bort och sedan håller sig håret på någolunda plats och man slipper ha fler hårprodukter i håret som kladdigt vax och hårspray. Ett riktigt bra tips!

Rikard

Shoppingmöjligheter

Om man i stora draget tar sig en titt på det utbud som Göteborg erbjuder kan man inte konstatera annat än att shoppingutbudet är tämligen blekt. Lotsar man förbi sig Nordstans trängsel och kompassens kedjor så är det egentligen stor brist på shoppingmöjligheter, om man letar efter något alldeles extra. Sedan Acne Store och Velour introducerats i Göteborg har man till viss del uppfyllt vissa av mina kriterier, men sedan man tog bort vissa märken på Fever och framförallt kursade Victoria Arena så har mitt intresse för Göteborg som shoppingstad verkligen rasat. Det saknas riktiga återförsäljare av Hope, Nakkna, Fifth Avenue Shoe Repair och Whyred. Jag vet dock att vissa av dessa är på väg att etablera sig i innerstaden, problemet handlar främst om dåliga lokaler och chansen att konkurrera mot sina egna återförsäljare, vilket man bör undvika vid öppnadet av en koceptbutik. Jag hoppas dock inom en snar framtid att även Göteborg ska växa till sig som en shoppingpärla.


Whyred fattas..



.. Fifth Avenue Shoe Repair likaså!



Rikard

Återanvändning

I våras läste jag en kurs på Textilhögskolan som heter "Det ansvarsfulla modeföretaget" och det var bland det mest intressanta jag har gjort. Inte nog med alla de givande diskussioner som vi hade under våra seminarier, man lärde sig också otroligt mycket och fick en inblick i den textila framställningen. De tre böcker som vi använde oss av i kursen har sedan dess tyvärr bara stått i bokhyllan men ska nu vidare eftersom min kära vän Marielle ska läsa samma kurs. För hennes del är det ett otroligt bra köp eftersom böckerna knappt är använda; och samtidigt tjänar hon nästan tre hundra kronor på affären. Jag tycker det är otroligt bra att möjligheten finns att kunna sälja sina böcker, få pengar till nya och samtidigt bidra lite till återanvändningen.


Rikard

Söndag

Idag har jag varit med farmor och farfar på Skene Marten en stund och sedan blev det en sväng till Ida för att ge henne en av mina gamla skjortor och samtidigt säga hej då till henne; hon åker nämligen tillbaka till sin skola ikväll och behagar inte att komma hem förrän mot slutet av nästa vecka. Igår kväll satt jag och pluggade fram till halv tolv innan jag slutligen släckte lampan och nu hade jag tänkt mig ta upp där jag slutade igår. På något sätt känns det som att jag inte är ensam om att plugga om söndagarna.


Rikard

Thomas Burberry duffel

Det är många just nu som inte har bestämt sig för vad de tänker ha för jacka i vinter, så därför tänker jag komma med lite tips då och då fram till att den riktiga vintern behagar infinna sig. Jag har tänkt använda min marinblå Acne duffel i vinter så länge det inte regnar eftersom den då blir förstörd. En duffel är bland det mest klassiska man kan ha i sin garderob och tycker du som jag att duffel är ett säkert kort i höst och vinter så borde du verkligen spana in modellen från Thomas Burberry. En klassisk, tidlös modell i en otroligt skön beige färg, den blir din för fyratusenfemhundrakronor. Lite dyrt kan tyckas, men det gäller att se det lite som en framtida investering.

Rikard

Skene Marten

En gång om året vaknar Skene by upp, man, kvinna och barn dras ur hushållets dunkla mörker för att besöka marknaden och tivolit som visserligen lider brist på variation från år till år men som ändå alltid lyckas dra enormt mycket folk. Solen sken över markborna när de fyndade alltifrån hemkokta karameller, träskor och böcker till majskolvar, väskor och brända mandlar. Alla var glada.. förutom jag och Ida som ideligen blev påminda om markbornas immunitet; folk som drog med sig stora barnvagnar i trängseln, hundar och barn som skrek, arga tanter och samma utbud, samma utbud, samma utbud. Det går inte mer än nog säga att Skene Marten sett likadant ut i över tjugo år. Men ändå är det inte riktigt höst förrän man besökt det. Det är sant!




Rikard

Erikshjälpen

En av de största glädjeämnena jag och Ida har tillsammans är Erikshjälpen, mitt i Skene. Där kan man ofta fynda alltifrån Stig Lindberg porslin till kläder och det är också det som lockar oss mest. Idag hittade vi som vanligt ett antal objekt som vi fann mer än intressanta men samtidigt kunde vi inte stå emot att även pröva de kläder som vi absolut inte tyckte var snygga. Det hela slutade med att Ida inhandlade en underbar blå tröja med broderier i svart och silver, en basker och ett par skor medan jag nöjde mig med en gigantisk vit scarf och en vinröd kofta från United Colours of Benetton.
Idag var hängarna fyllda till bristningsgränsen




Ida gjorde självklart ett antal fynd


Jag tänkte mig leggins, och en kofta och... nej


Årets nästa gay-dräkt?


Rikard

Dagens outfit

Nu var det ett bra tag sedan jag postade dagens outfit här i bloggen. Vädret idag var helt underbart trots att det var lite väl kallt; jag var också tvugen att visa er en bild på hur min snygga vän Ida såg ut idag, det finns ingen som har en sådan stil som Ida och hennes övergångar stilmässigt är helt fantastiska.




Rikard

En lugn kväll

Dagen har varit rätt lugn måste jag säga eftersom det känts som jag vandrat runt i någon slags dimma, tror att det har med att göra att jag inte sov så länge inatt, för att sedan tillägga de nätter som jag ännu inte hunnit sova ikapp. Iallafall så tillbringade jag två timmar på biblioteket där jag studerade lite och senare ikväll har jag varit hos Ida, träffade även Erica och Evelina där också och deras planer var att pimpla vin kvällen igenom. Jag körde så jag begav mig hemåt rätt tidigt faktiskt, tänkte inviga mina två nya understrukningspennor och stensomna i min företagsekonomibok.


Rikard

Ett år sedan

I dagarna är det ett år sedan min älskade mormor fick läggas in på sjukhuset efter en tids symptom som lässvårigheter och lite allmän förvirring. Diagnosen sa hjärntumör och efter bara ett halvår så fanns hon inte mer. Det är är så otroligt svårt att förstå att en människa som man älskat och som betytt så otroligt mycket för en bara inte finns mer, jag har fortfarande inte förstått det och det kommer ta lång tid innan jag har accepterat det. Mormor var ändå den personen som oftast förstod mig, tog mitt parti och som jag såg upp till. Ungefär som med min mamma; jag saknar mormor något otroligt ibland, jag vill inte förstå att det som hänt verkligen har hänt. En sak vet jag iallafall nu, den dagen mormor gick bort försvann min rädsla för att dö.


Rikard

Acne utförsäljning!

Jag har massor av kläder, det kan jag inte ljuga om. Men även jag känner att jag ibland vill förnya min garderob lite och det är inte alltid lätt med en uppmanande familj, dåligt samvete och stilmissar; ja just det stilmissar. Det är nämligen så att jag under det senaste året köpt på mig kläder som är väldigt svåra att matcha, eller bara känna sig bekväm i däremot är de otroligt snygga och det är inte många köp jag ångrar. För att jag dock ska kunna förnya min garderob utan mitt sparkontos hjälp så har jag bestämt mig för att sälja av lite på Tradera, är någon intresserad av ett plagg så hör gärna av er eller sök "Acne" på Tradera, där finns mina plagg.



Rikard

Så otroligt äckligt

För andra dagen i rad har jag äcklats av hur otroligt äckliga svenska folket är. Igår var det någon lustig person som hade roat sig med att klibba fast tuggummi under bordet i högskolans matsal och självklart var det mina svarta chinos som fick tuggummi över hela mitt knä, som dessutom knappt gick att få bort. Sedan idag när jag satte mig på bussen fick jag se något ännu äckligare; jag menar har folk verkligen inget som helst innanför pannbenet som gör så här? Det är äckligt, snuskigt och framförallt väldigt barnsligt att kleta fast sitt tuggummi när det finns papperskorgar. Usch!


Rikard

Torsdagen

Idag hade vi veckans sista föreläsning som handlade mycket om intäkter och kostnader, begrepp och budgetering, kalkylering och inkomster. Allting snurrade runt i mitt huvud och det var tur att jag satt bredvid supersnillet Sofie som har koll på det mesta, och sen då Charlotte som är väldigt bra på att använda alla siffror i en uppgift, trixa lite och sedan helt plötsligt ändå komma fram till rätt svar. Eftermiddagen avrundades med lite fönstershopping med Karin på Face där vi återigen gick igenom sortimentet, och där jag för tredje gången prövade min jacka.






Rikard

Oversize Trenchcoat

Jag har ingen direkt superkoll på vad det är för något som gäller i höst, det enda jag vet är att jag själv helst av allt skulle vilja ha är en oversize trenchcoat i mörkblått eller i svart, som sedan knyts riktigt hårt i midjan och uppvikta ärmar. Jag prövade faktiskt en idag på Myrorna men tyvärr var den inte dubbelknäppt så jag tyckte inte den var värd de tvåhundrafemtio kronorna den kostade. Därför hoppas jag på bättre tur när jag ska till Göteborg nästa vecka, second hand here I come!


Rikard

Tolv timmar i Borås

Dagen har spenderats mestadels på högskolans bibliotek där vi imorse skulle haft en kurs i studieteknik, som vi självklart hade missuppfattat eftersom det enbart handlade om studehjälp, gissa om vi blev sura när vi blev blåsta på en sovmorgon! Iallafall så bestämde sig Emma, Sofia och jag oss för att inleda vår så kallade studiecirkel med ett intensivt rabblande av svar och ekonomiska termer, som sedan utvecklades till alldeles för långa fikapauser och gäspningar. Efter en sex timmar lång studiedag, där kanske högst två och en halv timme verkligen studerades på så begav vi oss till Myrorna och Borås Second Hand, och efter det skildes vi åt och jag stannade kvar i stan för en fika med en utbytesstudent, ypperligt trevligt måste tilläggas!

En bild tagen i all hast på väg mot bussen


Rikard

Totalt förälskad i en jacka

Det finns en nackdel med Borås förutom det ihärdiga regnandet som jag faktiskt stör mig på och det är bristen på shoppingmöjligheter. Är man inte intresserad av att shoppa bland alla kedjor så finns det i princip bara två affärer som passar mig, Myrorna och Face. Egentligen är Face inget speciellt direkt förutom det faktum att de tar in mitt favoritmärke, Fifth Avenue Shoe Repair; och det i sin tur gjorde mig väldigt förvånad när jag mycket överväldigad upptäckte att de hade tre exemplar av min absoluta dröm jacka. På grund av min ekonomiska situation och det faktum av att min familj skulle hånskratta om jag köpte den så inväntar jag rean och hoppas, hoppas att iallafall ett exemplar finns kvar.




 




Rikard

Your order is delayed

Fick precis ett mail från Acne att min order är försenad och inte kommer att behandlas förrän imorgon. Antar att jag får vänta ytterligare några dagar på min present.

Rikard


Tänkvärt citat

"Herregud, Idag har det verkligen regnat hela tiden sedan det började regna!"

Rikard

Ett skyfall från ovan

Idag har det verkligen ösregnat hela dagen, men för mig som jobbat har det inte spelat någon direkt roll. Iallafall så hann jag emellan all prismärkning springa ut och ta en bild när det regnade som mest. Det var verkligen som ett riktigt skyfall utanför och tur var väl att man slapp ge sig ut i det.


Rikard

Effektiv stapling av Lego

I år fyller det danska leksaksfenomenet Lego femtio år, och självklart betyder det att alla leksaksaffärer och återförsäljare beställt in extra mycket av den varan, i alla möjliga förpackningar och former. Även på mitt jobb verkade det nästan som att man gått till överdrift av beställningen med tanke på att jag inte ens kom in i personalrummet imorse på grund av alla lådor Lego. Iallafall blev det jag som fick kånka ner allting i källan och trycka in det på fyra hyllplan längst inne på lagret. Jag måste säga själv att det blev ypperligt proffesionellt staplat.




Rikard

Ben & Jerrys Peace of cake

Enligt mig så är Ben & Jerrys olika glassmaker extremt överskattade, kanske på grund av att jag själv inte hittat en smak som jag fallit för än. Igår köpte dock pappa hem "Peac of cake" och jag tänkte ta mig en liten paus i allt pluggande och äta lite glass. Vilken Ben & Jerrys smak är egentligen godast?


Rikard

En kväll fylld av kvantiteter

Nu har jag kommit hem från föreläsningen och det har blivit dags för lite studier. Vi läser just nu fyra kapitel i veckan vilket är uppemot åttiosidor, åttiosidor för mycket enligt mig men på ett sätt är det bra att studietakten är såpass hög, för man blir sporrad att plugga.


Rikard

Uppe med tuppen

Det jag egentligen inte gillar med skolan så här långt är tiden då vi har våra föreläsningar. Oftast börjar vi klockan ett och slutar klockan halv fem och då står man inför ett val; antingen tar man sovmorgon till elva och slänger i sig lite frukost och sedan sitter och koncentrerar sig hela dagen för att komma hem till ytterliggare mer studier och en klocka som visar på alldeles för mycket. Eller så gör man som jag gjorde idag, ställer klockan på halv sju och mycket piggt hoppar ur sängen, duschar, rakar sig och äter frukost innan klockan hunnit bli nio, för att sedan sätta sig ner med studierna i två timmar innan bussen går.

Rikard

Shoppingstopp?

Motivation är ju otroligt viktigt om man verkligen vill någonting, därför beslutade jag mig för att klicka hem och ge mig själv en liten present; just som motivation för mitt kommande shoppingstopp.


Rikard

En fattig student?

Nej, nu får det vara nog. Insikten av att jag egentligen inte trivs med det jag har i min garderob har gjort att jag börjat lägga ut allt mer på Tradera, jag vill ha nytt och trots att min ekonomiska situation inte är den allra bästa nu så har jag faktiskt pengar. Antar att jag lever mig in i studentlivet alltför hårt, nu är det slut på luncher ute, fika mellan föreläsningarna och allt annat som gör att småsummor växer till belopp. Imorgon är det jag som tar med mig en kaffetermos till skolan och sedan inhyser jag shoppingstopp för iallafall två veckor!

Rikard

Måttband och mönsterpapper

Kvällen var i planeringen ämnad åt företagsekonomi; men ganska snart insåg jag att jag inte skulle kunna ta åt mig något om jag inte fick vara lite kreativ först. Ända sedan igår har jag varit helt totalt förälskad i en jacka som jag med tanke på min ekonomiska situation just nu inte kommer ha råd att inhandla, därför fick jag den briljanta idén att jag faktiskt skulle försöka sy en egen variant, och därför har kvällen tillbringats med måttband och mönsterpapper, resultatet lär dröja men framöver hoppas jag att jag ska få ihop alla delarna så att det iallafall ser ut som ett färdigt plagg.

Rikard

Acne skinnjacka säljes!

Nu tänker jag använda minn skinnjacka som jag köpte förra hösten från Acne. Vissa plagg trivs man i och vissa inte; och detta var ett köp som jag såhär i efterhand ångrar en del med tanke på att det är en jacka som absolut inte passar mig. Jag kommer inte ihåg namnet på jackan, men det är iallafall en mörkbrun bomberjacket i skinn med knäppning fram. Otroligt varm och skön och använd högst tre gånger, i nyskick. Priset i butiken låg på femtusen och jag kan tänka mig att sälja den för tvåtusen, plus frakt för sextio kronor. Är du intresserad så hör av dig, jag kan även bifoga fler bilder om så önskas!


Nypris 5000:-
Säljs för 2000:-


Rikard

Filippa K har gjort dem

Glöm allt vad jag tidigare sagt om ridstövlar; Filippa K har gjort säsongens hetaste stövlar.


Rikard

Sidewalk Express

Jag är helt och hållet förälskad i alla de centrala platser såsom centralstationer, shoppingcenter, sushibarer samt alla 7Eleven som innehar x antal datorer som man snabbt och lätt kan komma online med Sidewalk Express. För bara drygt nitton kronor får man en hel timme och det är ju så mycket bättre än att bara sitta och vänta på bussen, speciellt med tanke på att jag inte har någon iPod med mig.


Rikard

Att vara alldeles för snurrig

Gårdagen var väldigt intensiv, arbetsintervjun gick bra för alla er som är intresserade och nu hoppas jag få komma och provjobba inom två veckor. Efter det bar det iväg hemåt, en snabb dusch och sedan in till Borås för fest på kåren. Eftersom det var den slutliga festen för introduktionen så var det inte bara dansgolvet som var packat utan väldigt många människor, och jag måste erkänna att även jag hade druckit lite för mycket; tydligen tillräckligt mycket för att jag skulle kolla på helt fel tidtabell, bestämma mig för helt fel buss och vakna på helt fel tidpunkt. Det visade sig nämligen att när jag vandrat genom spöregnet var det två timmar kvar till min buss skulle gå. Tror jag satt och samlade styrka i fyrtio minuter innan jag lämnade busskuren och tog mig till centralstationen, där jag nu sitter och väntar. Bilder från gårdagen kommer senare idag.

Rikard

Nu börjar regnperioden

Det blev verkligen höst över en natt förra veckan och nu har den svenska "vintern" börjat med sitt evinnerliga regnande fram till maj månad nästa år. Ganska snart kommer vinterskorna att kunna konkurreras bort av gummistövlarna, och istället för en snöskyffel kommer vi behöva paraplyer för att ta oss ut om morgnarna. Nu börjar den svenska regnperioden!



Rikard

Morgondagens fullspäckade schema

Imorgon har jag verkligen ett fullspäckat schema. Klockan kommer ringa ungefär runt halv sju och efter det ska jag direkt till salongen för att få iordning på mitt hår. Tyvärr kommer det inte bli blondt imorgon utan det ska enbart klippas; det känns skönt att fler och fler börjar tro att jag kommer bli riktigt snyggt i blondt hår, jag menar varför skulle jag inte bli det? Efter klippningen ska jag hem, plugga lite och sedan ska jag iväg på arbetsintervju i Kungsbacka, extremt pirrigt men samtidigt otroligt roligt, måste bara bestämma mig för vad jag ska ha på mig. Kvällen kommer sedan tillbringas på studentpuben ett antal timmar för le grand final av introduktionsveckorna. Känns iallafall skönt att lördagen är öppen för både plugg och bakfylla.


Rikard

Nya Skor

Igår landade mina nya skor i brevlådan och jag måste säga att jag är extremt nöjd med 111vox.com som levererar så otroligt snabbt och snyggt. Skorna passade så klart och är väldigt sköna trots att de är lite svåra att ta på och av; det känns nämligen som att man ska dra sönder dem så fort man försöker få dem av sig eftersom de är gjorda av mestadels nylon.


Rikard

Finsittning

De senaste dagarnas dåliga bloggande beror sjävklart på de aktiviteter som jag och mina kära vänner valt att medverka i, i samband med introduktionen. Igår var det dags för finsittningen och den blev lite av en besvikelse. Potatisgratäng med korvstroganoff sås, kyckling kryddad med bacon och så skrikiga sånger och fylleramser, dåliga skämt och spex. Det är inte vad jag kallar en lyckad kväll direkt. Däremot får man ju göra som Sofie, äta upp och tänka på barnen i Afrika.

Snyggaste paret, trots regnet valde jag att ta mina sandaler


Vår del av bordet som bestod enbart av textilare


Rikard

Självdisciplin

Det är otroligt viktigt att lägga ner tid när man pluggar och inte bara skynda igenom texten man läser. När jag pluggar brukar jag anteckna ner det mesta i en egen sammanfattning som jag sedan använder för att skapa egna frågor; svaren lär jag mig utantill. Instuderingsfrågorna använder jag sedan för diskussionsuppgifter som jag sedan memorerar. På så sätt rabblas samma fakta upp för en gång på gång och tillslut sätter det sig i hjärnan. Det kanske inte är det mest effektiva sättet att plugga men engligt min studiekalender är bästa tiden för repetition en timme efter avslutad lektion, sedan regelbundet varje dag fram till provtillfället. Jag har aldrig prövat det sättet, men visst känns det lockande? Nu ska jag ta mig en treo för att lindra förkylningen, en stor kopp varmt vatten med honung samt mina företagsekonomiböcker och hoppa i säng.

Rikard

Utbytesstudenter

Jag har alltid faschinerats av utbytesstudenter som väljer att komma till Sverige för att plugga. Jag kan sitta i timtal och fråga ut dem om deras liv, vad de tycker och tänker om Sverige och dylikt. Det är spännande tycker jag att inse att samhället här och de land som de kommer ifrån är så totalt olika, fast ändå så olika. En annan sak som jag dock inte förstår är hur man som utbytesstudent väljer att åka till Borås för att plugga mode när man lika gärna kan flyga till en storstad. Jag tackar Textilhögskolans internationella rykte för det. Idag åt jag och några från klassen middag tillsammans med tre tjejer från London, två från Vietnam och en fransyska; det var verkligen hur trevligt och inspirerande som helst och framöver har vi ett par aktiviteter vi ska hitta på. Det kommer bli så kul!

Emma, Karen, ? och Nicola första kvällen på puben!


Rikard

Från begrepp till beslut

Kvällen har tillbringats med näsan i boken nedanför; har jag betalat sexhundra kronor för att få läsa den där boken så tänker jag kunna den inifrån och ut, eller kanske inte riktigt. Iallafall har jag en ganska dålig ovana att med egna ord anteckna ner (läs. skriva av) det som står i boken, absolut inte allt utan bara det viktigaste. På så sätt tycker jag det är skönare samtidigt som man känner sig duktig får man även omedvetet en uppdatering av all fakta. Det dumma är bara att min hjärna lägger så oväsentliga saker på huvudet som absolut aldrig kommer komma på tentorna, men jag antar att det är kul att kunna briljera lite med sina kunskaper.


Rikard

Skene Bokhandel

Trots att jag läser till butikschef så kan jag känna att arbetstiderna inte direkt är lockande; 9-18 måndag-fredag samt öppet på lördagar och på vissa ställen även söndagar. Därför måste jag säga att vården har extremt mycket skönare arbetstider även om det ibland kan inkludera vissa kvällar. Idag har jag iallafall jobbat på mitt andra jobb; plockat upp och sorterat leksaker, böcker och diverse kontorsmaterial. Kanske bör jag passa på att poängtera att på Skene Bokhandel finns det mer än vara böcker; vi har en avdelning med leksaker, en med kontorsmaterial, en med kort och papper samt en med böcker. Det är för det mesta fullt upp att göra och när kundkretsen tryter på eftermiddagen kan man alltid pusta ut ett tag. Det är iallafall ett väldigt omväxlande jobb, och det trivs jag med!


Rikard