Arbetsintervju

image50

Anledningen till gårdagens uppehåll i bloggandet grundar sig på att jag inte hittade på något vettigt, värt att blogga om. Däremot fick jag ett mail igår från min vän Felice; "Du skulle passa som säljare hos 3" Jaha, tänkte jag och fyllde i en ansökan, mest på skoj faktiskt och inget CV bifogade jag eftersom jag inte hade skrivit något.
Därför blev jag så paff i eftermiddag då jag fick ett samtal just från 3, som ville att jag skulle komma på intervju på Scandic Hotell i Göteborg nästa onsdag. Jag blev helt stum!

Jag söker visserligen inget nytt jobb just nu, men visst kunde det vara skönt att få pröva på något nytt innan högskolan drar igång i höst. Jag har också fått fippla och bytt turer och dagar idag på grund av min kurs som börjar på måndag! Ja precis, på måndag! Kurslitteraturen anländer om ungefär åtta dagar och första seminariet är nu på måndag, hela dagen! Därför försökte jag på mig att bekräfta min anmälan idag, men det fungerade inte online så då ringde jag Textilhögskolans Institution som hänvisade mig till Antagningsenheten, som i sin tur hänvisade mig tillbaka till Textilhögskolan, så någon hjälp fick jag inte där direkt.

Så, önska mig lycka till på onsdag!

Rikard

Det ansvarsfulla modeföretaget

När jag kom hem från Textilhögskolan ikväll så hade jag fått ett brev från Högskolan i Borås. Där stod det att jag blivit antagen till ytterligare en kurs, denna i "Det ansvarsfulla modeföretaget" som är en distanskurs på 7,5 högskolepoäng.

Kursen handlar mycket om Corporate Social Responsibility och det betyder att kursen tar upp viktiga frågor inom modebranschen såsom miljöaspekter, textil miljöpåverkan och männskliga rättigheter i arbetslivet. En otroligt viktig kurs som kommer bli nödvändig om man i framtiden vill jobba inom modebranschen. Det är viktigt att veta allt om sina leverantörer, barnarbete och miljöfrågor.
Kursen går som sagt på distans och man träffas under tre seminarier för att diskutera och resonera om CSR. Kursen examineras genom en inlämningsuppgift och hur aktiv man är under seminarierna. 

Rikard

Vernissage

Hela dagen har som jag skrivit innan varit ytterst intensiv, dock har jag fått gjort allt som jag skulle göra idag, och det inom en inte alltför stressad tidsram. Eftermiddagen och kvällen tillbringades i alla fall på Textilhögskolan där jag och Amanda först gick igen våra mönster som vi hade gjort, sedan blev det vernissage på första plan med otroligt mycket frukt, melon och kreativt gjorda våffel-snittar. Just snittarna var lite roliga med tanke på att det är just Våffeldagen idag så hade man skurit ut varje hjärta och på det lagt allt från grädde&sylt till ädelost och laxrom. Detta smakade mycket gott, detta sköljdes ner med vin om än inte för mig som körde bil, jag höll mig till cider.

Utställningen var bra och intressant, lite catwalk bilder och lite personliga bilder på alla designers. Jag kunde dock bara konstatera att jag kände igen en talang och det var Rickard Lindqvist. Jag vet att bland annat Åsa Göransson och kanske till och med Ann-Sofie Back var där men då missade jag dem, hoppas de har överseende.

Boken som presenterades är skriven av Lotta Lundstedt och i bild och intervjuform presenteras sex kända svenska modedesigners. "- Boken kan ses som en dokumentär. På ett oredigerat sätt har vi samtalat och fotat designerna på deras arbetsplatser. Vi vill spegla deras sätt att arbeta och hur deras tankar kring sitt arbetssätt" förklarar Lotta Lundstedt

image49

Rikard

Skoskav

Jag förstår inte att till och med världens snyggaste skor kan ge en skoskav. Min Acne Jory har gett mig två stora grova sår på sidan av fötterna, precis nedanför knölen. Jag fick halta ungefär från Textilhögskolan och till bilen där jag i början kämpade för att kunna köra, det gick dock väldigt bra och är jag väl svängt upp för backen hemma så hade jag glömt smärtan! Den kom dock genast tillbaka så fort jag gick ur bilen, aj aj! Skoskav är verkligen otrevligt och det jobbiga är att det är svårt att bli av med. Någon som har något bra tips?

 Hittade en gammal nostalgi bild från en av Acne´s tidigare kollektioner, någon som kommer ihåg?

image48

Rikard

Intensiv

Gårdagen bjöd på effektiv ritning, idag är precis lika effektiv bara det att jag har mycket att göra. Först jobbar jag sex sju timmar och efter det måste jag åka hem och byta om, packa ner allting innan jag beger mig till Kinna för att köpa impregnering och en liten sula till mina nya Acne Jory. Sedan åker jag direkt till Borås där jag stämt möte med min kära Amanda, i Borås måste jag pröva jeans samt en skjorta helst innan klockan blir fyra, för efter det ska jag och Amanda till Textilhögskolan för att rita färdigt mitt kjolmönster, och det bör vara färdigt innan fem då vi ska på vernissage just på Textilhögskolan. Sedan blir det till att vara glad och trevlig där och avstå ifrån vinet eftersom jag kör, sedan blir det kurs fram till halv nio och sedan hemåt. Jag är glad att jag börjar lite senare imorgon så man kan ta det lugnt då. Är det någon annan som har en lite lugnare dag kanske?

image46

Rikard

Byx-mönster

1/10 mvt ska tas in där, 1,5 cm ska läggas till. I grenen ska du lägga till en centimeter. "Vik ihop insnitten"

Nu är jag så trött på byxmönster att jag kan spy. Jag har suttit sedan tio över ett och målat, ritat, klippt och klistrat. Det ligger silkepappers remsor över hela golvet, allt papper har fastnat på bordet av alla klisterfläckar och mina ögon värker. Visst, jag ska inte klaga - min syster påpekade att jag gjorde det frivilligt och visst, det är typiskt mig att klaga på något som jag tycker är jobbigt. Fem stycken byxmönster av sammanlagt åtta har jag åstadkommit idag, som tur är så började jag tidigare i förra veckan och fick då färdigt de första tre. Nu ska jag bara hinna med att göra en valfri byxmodell i stor storlek, och med det menas en helt egen design. Den kreativa delen av min hjärna är dock på semester för ikväll och återkommer nog inte förrän lagom till att kursen börjar imorgon.

Varför kan man inte bara sätta sig vid symaskinen och sen upptäcka att man är jättebra på att sy?

Christian Dior - Dior Black Vintage

image45

Rikard

Alex Schulman

Jag kan inte förstå varifrån en så ful människa som Alex Schulman har fått tillåtelse att klanka ner och anklaga människor för att vara dumma och fula. Jag menar har han någonsin tittat mer än en gång på sig själv? Jag kan inte förstå att folk överhuvudtage kan vara intresserade att följa hans blogg. Jag drog en lättande suck när han bestämde sig för att sluta blogga, men liksom andra så kunde han inte motstå att ta sig tillbaka till bloggens värld, kanske var det för att han trodde att Sverige "saknade" honom? Nej, ner med Alex Schulman!

image44

Rikard

Halka

Då var det morgon igen, eller ja för min del tycker jag det snart är middagsdags. Idag fick jag i alla fall sova tils jag vaknade och det är sådana stunder som man verkligen uppskattar lite då och då. Inatt fick jag agera fyllechaufför åt bland annat min syster (som tillslut inte ens åkt med hem) och hennes killkompis och det gällde verkligen att köra lugnt. Jag var verkligen tacksam mot halkörningen som jag och Lise genomförde för mer än ett år sedan, den behövdes igår för jag vet inte hur många gånger bilden höll på att sladda iväg, och inte nog med det; jag körde bara i 40 km/h. Det beror säkert på den oskottade vägen samt de miljoner tjocka snöflingor som föll medan jag körde. Jag förstår inte det här, för en vecka sedan hade vi tjugofyra grader i solen på vår altan, nu är det ett tjockt vitt täcke som har bäddat ner oss. Säga vad man vill, men årstiderna är verkligen förskjutna. Förhoppningsvis blir det finare väder i veckan för jag har mycket inplanerat, och då vill man inte dränkas av vare sig regn eller snö, utan snarare vackra vinterdagar!

image43

Rikard

Påskmat

Det sägs att det är med påsken vi ska hälsa vintern hejdå. Tyvärr så vet jag inte riktigt hur med tanke på att i år har påsken känts mer som jul än på julafton själv. Detta påstående grundar jag i dels att det är iskallt ute och fullt med snö, dels att tanterna på jobbet satt och lyssnade på hela Christer Sjögrens julskiva i eftermiddag. Sedan såklart har vi ju maten. Julbord och påskbord har väl inga större skillnader förutom skinkan som inte återses i påsk, i alla fall inte hemma hos oss. Annars finns allting där såsom köttbullar, prinskorv, ägg, sill och janson. Ganska fantasilöst tycker jag. Påsken tycker jag mer symboliserar lätt mat som bland annat lax. Till sist så har vi ju påskmusten som fått åka en extra vända till bryggeriet för att få nya etiketter och ett nytt "bäst före" datum. Ja tänka  sig att vi svenskar som alltid ska vara bäst inte har mer fantasi än att bryta lite på traditionerna.

image42 

Rikard

Christian Dior

Var det någon mer än jag som missade dokumentären "Christian Dior - the man behind the myth" som gick på Viasat - History Channel för några dagar sedan? Det gjorde i alla fall jag men som tur är så ringde min morfar och sa att han spelat in det åt mig. Nu har jag i alla fall sett färdigt på det och jag måste säga att jag är helt mållös. Trots Christians framgångar så lät han det aldrig stiga honom över huvudet, hans grundtanke var istället att försöka återskapa det modet som hans mor bad, en uppdatering av "la belle epoque" och "art noveau"
En otroligt bra dokumentär fylld med otroligt snygga videoinklipp och massor av klänningar, mode på högsta nivå. Christian Dior är ju mest känd för hans "New Look" som introducerades våren 1947, också det som var det riktiga startskottet i hans framgångsrika karriär. Bakom myten så stod en person som kände sig kluven i två delar, en timid man och en framgångsrik modeskapare. Hans dröm om ett framgångsrikt modehus besannades men det var också på grund av det, hans dröm som gjorde att han tillslut arbetade ihjäl sig.

image41

image40

Rikard

Fete de fleurs

Även om man kanske inte alltid kan se det i mitt rum så gillar jag att ha snyggt och rent omkring mig. Jag otrivs i smutsiga miljöer, eller miljöer med mycket skräp och sopor. Eftersom jag är dammallergiker så är det extra viktigt för mig att hålla rummet snyggt från damm, dock är jag inte överdrivet bra på detta utan tvingas sitta och nyta mig istället. Men när jag väl städar så gör jag det noggrant! Först dammar jag alla lister, hyllor och diverse saker som man har framme i sitt rum, jag är extra noga med tv:n, videon och min bokhylla eftersom det är där det samlas mest dam, sedan får man absolut inte glömma alla sladdar och liknande. Efter att jag dammat färdigt så dammsuger jag hela rummet, helst flera gånger och missar inte en list! Slutligen så älskar jag att torka golvet, det gör jag inte heller så ofta i mitt rum men på jobbet torkar vi golv så gott som dagligen. Det är det bästa som finns att blanda lite "Ajax - Fete de fleurs" med ytdesinfektionsmedel och Jif. Den lukt som då sprider sig i näsan är verkligen så frisk och fräsch. Slutligen spå gäller det att lägga alla saker så perfekt som möjligt. Idag städade jag personalrummet på jobbet i brist på annat att göra, det fick gå fort eftersom jag var tvungen att ha min rast, men nu så är det färdigt och det luktar verkligen fräscht.

image38
Rikard

Kallt

Oavsett om det blir statistiskt bevisat eller ej så kommer i alla fall jag att utnämna denna morgonen till den kallaste det här året. Jag tror visst mina öron ligger någonstans på skolgården, om det nu ens var där de ramlade av. Jag är nämligen ingen "möss-människa" som använder mössa så fort termometern står på noll. Istället pinar jag ut mig i det längsta och tar endast på mig mössa i nödsituationer. Jag kan inte minnas att det någon gång varit snö på påsk, lycktligtvis så har vi ju riktigt fint väder på dagen även om det är kallt. Nu har jag satt på kaffe och väntar på att den resterande personalen ska anlända till arbetets påskdagsmorgon.

image37

Rikard

Natt

Nu ska jag äntligen hoppa ner i sängen, något som jag borde gjort för två timmar sedan!
Sov så gott allihop, jag uppdaterar så fort jag kommer åt imorgon,
jobbar 7-16 så det kan bli lite tajt!

Whyred

Jag passar på att uttrycka min kärlek till nylon jackan igen, genom att publicera en bild på den jackan jag helst av allt skulle vilja ha på mig nu när våren snart har anlänt på riktigt. Trots att det vore snyggare med en kort nylonjacka så tror jag ändå att jag skulle trivas allra bäst i en sådan av detta slaget, är det inte en riktig fullträff av Whyred?


image36image35


Rikard


Vita tänder

Tänder är det hårdaste vi har, och kanske till stor del också det viktigaste vi har. Alla pensionärer som jag dagligen träffar uppmanar mig åter och åter att jag måste ta hand om mina tänder. Tyvärr hör jag till den skaran som inte har så bra tänder, det är visserligen inget fel på mitt leende; utan jag har ganska så lätt för att få hål. Men för att undvika det så finns det en mängd olika preparat man kan ta till, dels så kan man göra det som jag gör två gånger dagligen och det är att skölja med flour. Det smakar inget vidare men det ger resultat och man känner sig verkligen fräschare i munnen. Sedan finns det diverse andra medel som man kan skölja med i munnen som dock brukar kännas som frätande syra. SB12 är ett annat preparat jag har prövat, det ger en frisk och fräsch andedräkt.

För många handlar det dock om att ha så vita tänder som möjligt. Personligen tycker jag att det ibland kan gå till överdrift eftersom allt för vita tänder ser overkligt ut och i vissa fall ger en plastig känsla. En tandblekning är dyr men ger ett ganska långt bestående resultat, det är mycket mer väl värt att investera pengarna i en proffesionellt gjord sådan istället för att betala en massa småsummor för sådant som inte hjälper, jag har inte prövat det men jag har hört livliga debatter om ämnet.

Jag tror nog dock att vi alla mår bäst av att bara ta hand om våra tänder, borsta minst två gånger om dagen, använd tandtråd helst varje dag och skölj med något sorts flour. Då kan du vara säker på att dina tänder kommer vara i prima skick; i alla fall i några år till.

image34

Rikard

Kväll

Nyårskänslan förstärktes av den iskalla vinden, smällarna i bakgrunden och den kritvita snön som låg på backen. Jag är helt slut efter ett intensivt nio timmar långt arbetspass på kvällen och nu sitter jag här och himlar med ögonen. Jag vill passa på att tacka alla fina besökare som kommenterat, nu är guld värda och kan verkligen få en att överleva en arbetsdag utan att tråka ihjäl. Just nu känner jag bara för att få hoppa ner i en riktigt varm bubblande bubbelpool och bara drömma mig bort, försöka fly från tanken på att min väckarklocka kommer ringa klockan sex imorgon.

image33


Rikard

Överraskning

Haha, jag har inte fått några påskägg i år, men på något lustigt och överraskande sätt har jag tagit mig upp på den "mest aktiva" listan. Jag ligger inte först, men inte heller riktigt sist. Om det nu är en fördel det vet jag inte än, antar att det kanske så småningom leder till fler besökare. I alla fall så börjar det bli dags för mig att gå tillbaka till jobbet, dum nog var jag att inte byta skor när jag åkte från jobbet senast för att jag hade bil. Så nu kanske jag får ta och gå i mina otroligt nonfashion croc´s till jobbet i snön. Som man bäddar får man ligga heter det ju..

Då blir det tyst från mig ett tag eftersom jag kommer befinna mig på jobbet mellan fem och nio, det blir körigt med tre personer på sjutton vårdtagare; men vi har ju klarat det förr! Passar på att underhålla er med dagens låt så länge.

Maria Mena - Just hold me



Rikard

En förfrågan

Eftersom jag är väldigt uttåtriktad och social så har det oftast jag som blivit vald när klassen skulle välja någon representant av något slag, kanske var det därför jag satt i elevrådet i sex år (utan att få någonting gjort) Men konfrencier är något som jag har varit vid ett flertal tillfällen och två gånger på den årliga modevisningen på gymnaiset. Alla elever som väljer till kursen MODE- design, tecka, sy har tillsammans med elevens val inriktning textil som examensuppgift att sy kläder till en modevisning som ska hållas i slutet på maj varje år. Detta var en ny kurs när jag började den och för två år irad så har jag varit konfrencier tillsammans med en tjejkompis, sist nämnd Felice. Men nu har jag trots att jag tagit studenten blivit tillfrågad om jag kan tänka mig att ställa upp igen, självklart vore det roligt att göra det igen men samtidigt känns det som att jag är lite passé på den fronten och borde låta någon annan få chansen istället. Vi får väl se om förfrågan står kvar när det är dags för lärarna att bestämma sig.  

Bilder från Modevisningen 2007

image31


image32

Rikard

Balen

Nu inför den stundande balsäsongen så vet jag att det är många som har problem med vad det ska välja för klänning. Personligen föredrar jag tjejer som vågar gå sin egen väg och våga sticka ut lite. Det handlar inte alls om att man måste komma i neongrönt eller kortkort utan att man ska välja en klänning som gör alla andra avundsjuka. Jag tycker dock det är svårt att ge ett riktigt bra svar på vad man ska ha för balklänning. Jag har inte heller satt in mig i så mycket när det kommer till klänningar eftersom jag som så många andra killar kom och gick i frack. Men för att ge er tjejer något form av tips, så välj alltid en modell och en färg efter er egen kroppstyp och tycke. Det är ju ändå så att det är ni som ska känna er fina och trivas på baldagen.

För mitt eget tycke så måste jag säga att jag gillar tjejer som vågar bära en klännig som antingen är djupt urringad i ryggen, som har spännande detaljer som ett snygg liv eller en stor knyten rosett i sidan. Ett hett tips vore en långklänning med batik mönster! Var dock sparsam med allt som är extra tajt och extra kort.

Keira Knightley´s klänning utsågs nyligen till filmhistoriens vackraste.

image30

Rikard

Mönsterkonstruktion

Jag läser en kurs i Mönsterkonstruktion på Textilhögskolan i Borås och tanken är väl att detta ska bidra till att jag någon gång i framtiden ska lära mig att sy. Just nu håller vi på med byxmönster i stor skala, och efter varje avslutat kapitel så ska vi rita alla konstruktioner i skala 1:4 i valfri storlek. Det är grymt mycket jobb och väldigt pilligt men när man väl har kommit igång så är det faktiskt riktigt roligt. Nu på tisdag ska vi lämna i alla byxmodeller efter vernissagen, vilket i sin tur betyder att jag har grymt mycket att göra nu. Då gäller det att utnyttja alla lediga raster och kvällar till att måla mönster, det är svårt men man får leva efter mottot att "övning ger färdighet"

image29

Rikard

Påskfest

Personalen på äldreboendet där jag jobbar brukar alltid försöka ordna lite fester runt alla de stora högtiderna, höjdpunkten på året är julfesten då personalen faktiskt också klär ut sig och spexar lite, frågan är dock hur många av åskådarna som egentligen förstår sig på spektaklet. Idag på påskafton hade vi då helt sonika, en påskfest. Vi bjöd på toast med någon röra toppad med vitlök som förrätt, varmrökt lax med potatis till varmrätt och till efterätt blev det chokladtårta med smörkräm. Jag tror att de alla uppskattade det, däremot var det lite svårt för oss fyra som arbeta för vanligen brukar vi vara en sju, åtta stycken som håller i festen men det är alltid svårt att få in folk under storhelgerna. Samtidigt som vi serverade, skulle vi hålla konversationerna igång, se glada ut och hjälpa till att dela lite mat här och var. Det var jobbigt, men det uppskattas!

Nu är jag hemma i fyra timmar innan jag ska tillbaka till jobbet igen, det kallas för delad tur och det är en nio timmar lång arbetsdag som är uppdelad i två pass, fem timmar på morgonen och fyra på kvällen. Nackdelen är att man inte slutar förrän innan nio. Men det får gå helt enkelt

image28


Rikard

Morgon

Då blev det ungefär sex timmar sömn inatt, egetntligen alldeles för lite - men det skyller jag på en alldeles för lång kväll igår. Snöovädret har försvunnit och istället ser det ut som att det blir en fin dag, jag ska snart hoppa in i duschen, byta om och sedan bege mig till mitt första pass på jobbet som varar mellan åtta och ett. Sedan blir det hem för att måla mönster.

Just nu hade jag behövt en stor kopp varm kaffe, dels för att vakna till och dels för att bli varm, det går nämligen iskalla nordanvindar genom mitt rum just nu känner jag. Sen det här med att man skulle få gula tänder av kaffe må väl vara sant, men jag hade inte klarat mina tidiga jogg-morgnar utan det. Hoppas ni alla får en mysig morgon!

image27


Rikard

Sömn

Oj då, här har man suttit sen man slutade jobbet och tiden bara rinner iväg. Det är så roligt med folk som kommenterar, ni är guld värda! Hoppas ni alla får en riktigt god natt, själv ska jag upp om sju timmar för att bege mig till jobbet, nio timmar lång arbetsdag blir det imorgon, uppdelad på två pass - en så kallad delad tur.

Än en gång tack för idag, så försöker jag blogga så fort jag vaknar imorgon!

Rikard

Fimpa nu!

Jag tycker att rökare är bland det mest ohälsosmamma och avtändande som man kan vara. Dels luktar det illa, det smakar illa, man får gula tänder, man mår dåligt. När man blir äldre så får man svårt att andas, man får värk och mörk röst samt tandlossning och andra hälsofarliga sjukdomar; och inte nog med det, det är svindyrt också! Jag förstår om vissa säger att det är svårt att sluta röka, men man måste ge det mer än en chans. Jag lovade min mormor när hon levde, och jag har lovat min morfar att jag aldrig ska börja röka, det löftet tänker jag hålla!

image26


Rikard

Färgstänk

Jag vet att jag inte är den första att lovorda Yves Saint Laurent S/S kollektion, bland annat Klangen har skrivit ett antal inlägg om just hur snyggt och vågat det verkligen är för ett sådant starkt rutinerat modehus att formligen helt ändra stil denna säsongen. Det är nog inget direkt som jag skulle vilja ta på mig, utan jag hade hellre gått på accessoarerna. Men visst är det lite klatchigt?

image24


image25

Rikard

Hemma igen

Då är man hemma igen efter att ha tillbringat halva dagen på jobbet. Känns så otroligt skönt när klockan passerat sista timmen så man kan dra på sig sina skor. Till veckan måste jag verkligen köpa impregnering så jag kan få iordning på mina boots innan vintern helt tar slut. Visserligen så tror jag nog att jag kommer använda dem en bra bit in i vår också, de är ju alldeles för snygga för att bara ställa undan.

Som jag tidigare berättat så kommer jag ha shopping-stopp i april och jag hoppas verkligen att jag denna gång klarar av att hålla det, jag hade dock tänkt unna mig en sak till innan april månaden börjar och det är ett par nya jeans. Jag har alltid varit den som haft mörkt blå tvättar eller helt svarta jeans, men nu när våren kommer så vore det grymt härligt med ett par lite ljusare jeans. Jag har spanat in Acne´s Mic 411, som har en helt perfekt tvätt som inte är alldeles för ljus, tror den passar mig perfekt. Enda nackdelen är om de hade för lös passform, men det kan man ju alltid åtgärda.Tyvärr är de "Out of stock" på Acne´s online shop. Får väl kanske bli en sväng in till Göteborg för att få tag i dem, innan april dock.

image22


image23

Rikard

En lång väntan

På fredag, lördag och söndagar är vi bara tre som jobbar på kvällen och med sjutton vårdtagare så kan det bli lite mycket att göra. Ikväll vet jag dock inte vad som har hänt för vi var färdiga nästan en och en halv timma innan vi får gå hem. Tror dock att detta beror på att vi började med kvällsmaten (som förövrigt ingen tyckte om) lite tidigare, det blev köttfärsspaj. Nu så sitter i alla fall jag och min kära syster här och väntar på att klockan ska slå nio så vi kan vandra hem tillsammans. Någon som har hittat på något trevligt ikväll? Jag hade gärna suttit och väntat ut den återstående timman med denna goding från Calvin Klein.

image21


Rikard

Lily Cole

Min kärlek till Lily Cole växer starkare för varje kampanj jag ser henne i. Debatten om hennes utseende tycks aldrig ta slut trots att hon är en av världens mest framgångsrika modellerna just nu. 2004 blev hon på "The Brittish Fashion Award" utsedd till "Model of the year" och hon har gått många kända visningar bland annat för Chanel, Alexander McQueen och Louis Vuitton.



image20

Rikard

Dagens låt

Då ska jag alldeles strax ge mitt ut i snörusket för att bege mig till jobbet. Känner mig inte direkt supermotiverad för det idag eftersom jag antar att denna fredagen kommer bli längre än vanligt. Jobbar inte heller på min vanliga avdelning idag så det kommer bli mer att göra ikväll. Kommer bli relativt tyst här på bloggen under dagen, men jag återkommer ikväll efter halv nio. Så länge så bjuder jag på dagens låt.

Paolo Meneguzzi - Era stupendo


Rikard

Sprayvax

Jag har under en ganska lång tid kört med vax men nu är mitt hår såpass tjockt att det snart inte går längre. Igår köpte jag därför ett slags sprayvax som ingår i Goldwell´s serie "Wild" det är ungefär som ett vanligt vax bara att det är lite lättare och inte lika kladdigt. Man sprayar i torrt eller fuktigt hår och kan sedan forma frisyren, smart tänkte jag, Det höll ungefär i en sprut och sen gick tryckknappen sönder. Otroligt roligt! Jag vet inte hur jag ska få till mitt hår framöver, eftersom jag inte lyckats få en klipptid hos frisören förrän om två veckor, mitt hår kommer bli bångstyrigt.

image19


Rikard

Blondinbella

Debatterna kring Blondinbella fortlöper som en riktig löpeld, och alla frågar mig vad jag tycker. Jag har aldrig riktigt hunnit eller haft tid att sätta mig in i Blondinbella, vare sig som person eller hennes blogg. Överallt finner jag bara förutfattade meningar om denna tjej. Vad jag har hört så tjänar hon obefintliga summor på sin blogg som hon sedan shoppar upp. Det ska dock nämnas att jag tror att inom en snar framtid kommer hon bli en svensk mediapersonlighet, då hennes bloggande redan har tagit henne utanför Sveriges gränser till våra nordiska grannländer. Jag ska inte ha alltför stora fördomar om denna brud som jag inte ens känner, det finns alltför många blonda, blåsta svenska blondiner i Sverige, so what´s the big deal?

image18

Rikard

Whyszeck

Svenska märket Whyszeck imponerade verkligen på mig förra året, båda kollektionerna var otroligt välgjorda och jag fann fler plagg som jag mer än gärna skulle ha satt på mig. Däremot kan jag inte uttrycka min besvikelse över S/S kollektionen 08. Det är visserligen inget fel på kläderna i sig, men jag hade självklart förväntad mig lite mer. Ännu fler nya lösningar och mer dragkedjor. Det är lite samma stuk på kläderna i vår som det var i höst, fast i lite mer klarare sköna färger. Nu har märket i allafall uppdaterat sin hemsida (äntligen) och där kan man kolla in kollektionen, som trots sina färgklickar bara kan ses i svartvitt.

image15 

image17

Rikard

Långfredag

Det känns nästan overkligt när man tittar ut och ser att det är alldeles vitt. Säkert mer än en decimeter snö har fallit bara under natten och har förvandlat vårt härliga påskväder till nyårsväder. Detta "nyårsväder" förstärks med alla de smällare som man konstant hör här utanför. Så, jag antar att den här dagen ska bli längre än vanligt eftersom det är just "långfredagen" och jag jobbar 14-20.30 idag, kommer det då kännas ännu längre? Det hoppas jag verkligen inte, jag har hela påskhelgen framför mig med jobb, jobb och jobb.

Är det någon som har fått påskägg förresten? Jag har än så länge inte fått ett enda!

image14


Rikard

Sovmorgon

Ingen i vår familj har förmågan att kunna sova riktigt länge. Så sovmorgon i vårt hus betecknas sluta ungefär runt åtta eller nio. Om sen jag råkar ställa klockan på tio så vaknar jag alltid innan, strax efter nio oftast, och då är det svårt att kunna somna om. Att sedan behöva ligga och lyssna på den resterande familjens prat bidrar bara till att man känner sig stressad och måste skynda sig upp. Man får vara hur trött som helst, men sova ut går inte.

Hade jag inte litat så blint på att min telefon skulle väcka mig hade jag gärna haft en sådan här bredvid sängen.

image13

Rikard

Dagens låt

Så långt bort ifrån min musiksmak som man kan komma finner vi bland annat death metal, hårdrock och rap. Jag har alltid haft svårt för det. men denna låten har på något sätt satt sig fast i mitt huvud, och kanske är det för att jag verkligen insett att Petter inte är dum i huvudet, eller så är det nog för att refrängen är farligt svår att glömma. Med denna låten säger jag god natt idag!

Petter feat. Säkert - Logiskt


Rikard

Hi-tech

En av vinterns stora huvudtrender har nu även lyckats leva vidare och bli en av vårens stora huvudtrender nämligen Hi-tech trenden. Syntetiska material är i fokus och material som nylon, plast och lack dominerar både accessoarer, ytterplagg och kostymer. Detta är också en trend som jag till helt nyligen inte tyckte om, men på något sätt har jag mer och mer börjar tycka om för att sedan helt och hållet fallig pladask för det hela, och just nu kan det inte kännas mer rätt än att sätta på sig en tunn nylonparkas. Flera stora modehus har anammat trenden och även tidningen "MAN" har tagit upp det, jag tycker det är snyggt även om jag inte känner för att sätta på mig en helt glansig outfit. 

Burberry Prosum S/S 08
Calvin Klein S/S 08

image11 
image12

Rikard

Modedesign - Samtal med

På tisdag kommer bland annat jag och resten av min Mönsterkonstruktionskurs att få gå på specialinbjuden vernissage på textilhögskolan. Det är en författare som skrivit boken "Modedesign - samtal med" och har i boken intervjuat sex yngre svenska modedesigners kring deras sätt att arbeta och hur de funderar kring sitt arbetssätt. Vernissagen innefattar också en fotoutställning och bilderna i boken visar samtliga designstudios och där finns också foton från offentliga visningar. På vernissagen kommer vi bland annat att få träffa Åsa Göransson från BLANK, Karl-Wilhelm Björk från VELOUR samt Rickard Lindqvist från just RICKARD LINDQVIST. Det bjuds också på vin och tilltugg och för er som inte har en inbjudan så håller utställningen på till den 28/3.

Rickard Lindqvist, S/S 08

image10

Rikard

Ny necessär

I förrgår anlände den äntligen på posten. Min skinn-necessär från Mulberry i mörkbrunt skinn. Jag trodde faktiskt att det skulle vara kortare än den var men blev positivt överraskad. Kan ju hända att jag kommer använda den som pennfack faktiskt. Blir man student i höst så gäller det ju att kunna stoltsera med varenda pryl, även om det bara är en necessär från Mulberry. Jag ber om ursäkt för bilden, den har inga direkta kvalitéer.

image9

Rikard

Acne Jory Black

De skor som jag i höstas bloggade frenetiskt om har nu äntligen blivit mina. Då jag efter mycket tungt övervägande och ett dussintal provningar bestämt mig för att inhandla dessa godinar, nu till ett mycket mer reducerat pris än innan. Medan min syster var mer skeptisk till köpet så försökte jag övertyga henne om att vintern ännu inte tagit slut och det tycktes som att hon gick med på det tillslut. En stor peng så här innan löning blev det som fick lämna min plånbok, men speciella skuldkänslor har jag inte direkt. Dessa skor/ boots/ kängor - oavsett vad ni vill kalla dem är tidlösa, och kommer mycket aktivt att användas av mig.

image8


Rikard

En snabb vändning

Då var man hemma igen efter en heldag tillsammans med storasyster. Vi lyckades avverka både Kungsmässan och Freeport relativt snabbt och hade verkligen roligt. Dock så finner jag inte shopping på Kungsmässan direkt givande med tanke på att det bara är samma afäärer som i vilket samhälle som helst.
Mitt shoppingförbud bestämde jag mig för att flytta till april månad, får väl se om jag klarar av det denna månaden. Jag hittade ändå inget speciellt idag men jag köpte faktiskt ett slags spray-vax som inte är lika kladdigt som vanligt hårvax är. Det verkade superbra, och proffsig hjälp fick vi också.

Nu måste jag slänga i mig något att äta innan jag ska åka till Borås för att träna, hade dock hellre stannat hemma och tagit en lång promenad eller något men jag antar att det är bäst att följa tidsplanen. Ikväll blir det nog lite byxmönster antar jag.


image7

Rikard

God Morgon!

Min syster försösker idag uppfylla kriteriet "perfekt storasyster" och ´vad hon har för baktanke med det vet jag inte. Hon har hur som helst tagit sig tid att både gå ut med hunden, som jag skulle göra samt gjort frukost. Idag ska jag och hon ha en heldag, vi tänkte ta oss ner mot Kungsbacka för Kungsmässan och Freeport. Jag får se mig i att mest hänga med eftersom min ekonomi för närvarande inte är jättestabil. Hoppas att ni alla får en underbar dag!

image6

Rikard

Fåglarna

Det känns som att det börjar bli dags att avrunda kvällen. Jag har jobbat tidigt fyra dagar i rad och detta tillsammans med allt för lite sömn bidrar till att jag känner mig relativt ofräsch och sliten för tillfället. Dagen hade jag tänkt avsluta med en nostalgitripp tillsammans med bland annat Elizabeth Tyler & Tippi Hedren i Alfred Hitchcook´s skräckfilm "The Birds" från 1963.

Detta är en film som jag var fullkomligt livrädd för när jag var liten, och jag vet inte hur många gånger jag har plågat mig själv med att se den i mormor & morfars källare. Jag var nog bara riktigt faschinerad av den när jag var liten, de dåliga effekterna och det rosa blodet är sådant som man kan skratta åt idag. Det är och förblir en kultfilm för mig, eftersom den tillsammans med andra filmer är en del av min barndom.

image5

Rikard

Skärp dig!

Personligen tycker jag det är rätt så svårt med skärp för det har aldrig varit något som jag riktigt använt. Det är visserligen meningen att skärp ska vara praktiska men till viss del vill man ju även att de ska se bra ut. Igår trotsade jag mitt köpförbud och inhandlade ett av Whyszeck´ s otroligt härliga läderskärp. Det var svårt att välja färg eftersom både det gröna & blå är helt oemotståndliga. Det blev i alla fall tillslut det blå. 

Nu är bara frågan hur och när jag ska använda detta. Jag har inget direkt som passar till så istället för att känna glädje över mitt köp så känner jag istället lite ånger. Jag brukar alltid få skuldkänslor när jag har köpt något då det känns som att jag inte egentligen behöver det. Men precis som när jag köpte mina strumpor från Acne så kan man glädja sig åt, att oavsett om man använder det eller inte så är det i alla fall fint att titta på! 

image4
Rikard

Lykke Li

Eftersom jag är allätare när det kommer till musik så gillar jag verkligen alla olika sorters musik, mest av allt lyssnar jag nog på utländsk musik och med det menar jag speciellt fransk musik som bland annat electropop, mer om detta kommer jag skriva om senare.

Men nu till en svensk artist som inte direkt jag symboliserar med min musiksmak men som ändå på något sätt lyckats fånga mig. Jag tror dels på att det beror på att min kära vän Frida lyssnar på henne, men också på att det är härligt att det finns svensk musik som inte bara utgår från schlagervärlden. Lykke Li symboliserar så mycket jag tycker om, men också så mycket som jag inte tycker om. Grymt charmig är hon i alla fall, och snart släpps hennes album i Storbritannien.

Lykke Li - Little bit



Rikard

Att starta från början

Tanken är väl att jag inom en snar framtid kommer få lite fason på bloggen, både med inläggen och med designen. För att få iordning på allt kommer jag ta hjälp av en vän till mig, Felice. Det var hon som hjälpte mig sist också, en grymt duktig tjej som är bra på det mesta, men inte minst på att få iordning på bloggar. På "att göra" listan för bloggen finns självklart en ny header, läsvärt innehåll och skaffa fler besökare. Antar att det är grundpålarna i varje bloggares blogg, utan läsare och engagemang skulle en blogg inte fungera.

Mina inlägg kommer mestadels att publiceras från min nya laptop.

image3
Rikard


Presentation

image2
Så, för att göra det hela lite mer formellt och spännande så borde jag väl ta och i korta svängar presentera mig lite. Rikard är förnamnet och 19 är åldern. Antar att jag efter 20 kommer få åldersnoja, men just nu har jag inte tid med det eftersom jag arbetar på två jobb. Dels är jag vikarie på ett äldreboende där jag jobbat sen 2005, sen jobbar jag också extra vissa dagar i en Leksak&Bokhandel här i närheten.

Jag är en kille som ofta gömmer mig bakom mina nördglasögon, mina alldeles för stora skjortor och mina korta små jackor. Tycker du inte det låter spännande så är de tnog ingen idé att fortsätta läsa. Trots att jag arbetar heltid hinner jag med att plugga en kurs på Textilhögskolan i Borås, där läser jag Mönsterkonstruktion I för tillfället och hoppas att jag inom en snar framtid kan lära mig sy.

Framtidsplanerna är än så länge att jag från en butikchefsutbildning ska kunna arbeta mig upp till avdelningschef för någon snygg konceptbutik, för att sedan bli inköpsassistent, inköpare och sedan designassistent för att sedan sluta som designer. En lång bana som kräver mycket av det jag har gott om, sociala intellekt.

image1


Rikard

En omstart

Alla behöver vi en omstart ibland. Det kan handla om att man helt enkelt tappat suget att fortsätta med något som ändå bara känts träligt. Oavsett om man är missbrukare eller bloggare så tror jag det är ytterst viktigt att ge sig själv i alla fall en chans till. Anledningen då till att jag försöker mig på det här igen kan vara dels för att jag läste att en "seriös" bloggare skriver minst 3 inlägg om dagen, det lyckades jag inte uppnå sist. Eller så handlade det helt enkelt om att många missuppfattad mitt syfte med att blogga, vissa inslag av mode och kläder kommer att förekomma eftersom det är ett stort intresse. Däremot känns dagens outift väldigt utkört och än värre dagens önske-outift är inget jag heller har planer på att skriva om. Kort och gott en blogg om allting och lite till!

Rikard