Framtiden

Visst är det svårt att veta vad man vill göra "sen"? Denna fråga får nog inte bara jag i min ålder utan jag tror att de flesta bombaderas med frågor om framtiden och vad man ämnar att sysselsätta sitt liv med. Personligen tycker jag det är otroligt svårt att veta när man är i tonåren vad man vill och vad man känner om tjugo år och därför vad gymnasievalet ett val som var otroligt svårt för mig men som jag absolut inte ångrar idag. Nu läser jag på högskolan och än så länge känns det som att jag valt rätt. Vägen till framtiden är lång - men det är viktigt att vi lever i nuet och tar vara på varje dag som kan påverka oss framåt. Tycker inte ni att pressen på oss ungdomar är större än någonsin i dagens samhälle, vi måste växa upp och "bli någonting" helst innan vi fyllt trettio.


Rikard

En lördagskväll

Tänk att det börjar bli lite utav en tradition nuförtiden att jag sitter hemma på lördagskvällen, för trött för att hitta på någonting annat. Sedan bor jag också i Fritsla och därför är det svårt att bara spontan göra något heller; speciellt inte ikväll med tanke på att jag börjar jobba klockan nio igen. Jag tror att jag kommer vara helt död efter imorgon, elva och en halv timmes jobb står på tu men efter det är jag ledig en hel vecka och då blir det en liten sväng till Norrköping. Jag har också glädjen att säga att jag tillslut hittade min webcam på datorn; vad nu det ska vara bra för då bilderna blir fula, oskarpa och helt ointressanta. För er skull bestämde jag mig dock för att bjuda på mig själv, i något grått format.


Rikard

En halvnatt på sparkcykel

Har du någon gång jobbat natt på Solgård i Fritsla så vet du att största nöjet med att jobba är för att man får sparka sig runt mellan avdelningarna på sparkcyklar. Eftersom jag jobbade fram till halv tolv igår kväll så fick även jag chansen att prova och jag måste säga att det kändes lättare, roligare och framförallt mer spännande att sparka sig igenom timmarna larm efter larm efter larm. Att jag innan det också redan jobbat nio timmar gjorde inget. Jag hoppas på samma cykel ikväll då jag ska jobba fram till halv tolv; men först har jag en sisådär åtta och en halv timme först på avdelning två och sedan blir det hemåt för att plocka upp litegrann.

Rikard

Nästan tolv timmar

Jag brukar ofta tycka att det är kul att jobba när jag inte har jobbat ett tag och så även idag. Däremot kan jag inte direkt säga att jag blev överlycklig när jag blev tillfrågad om att jobba fram till halv tolv. Det kommer bli jobbigt att i princip tolv timmar stryka omkring och vara glad när man tar hand om en massa pensionärer och jag lider med min kära familj och hoppas att de hunnit gå och lägga sig när jag kommit hem; i bästa fall är jag nog så utmattad att jag kommer gå direkt till sängen och däcka inför morgondagen. Det deprimerande vädret bidrar dock till att jag har extra energi att jobba och tjäna pengar än att sitta hemma och kolla på Desperate Housewifes. Det är ju fredag iallafall.

Rikard

Svenska C-kändisar

Det finns ganska mycket jag stör mig på om man säger så, enligt mina vänner har jag bara förutfattade meningar men samtidigt kan jag inte låta bli att bli irriterad över bagateller och framförallt över personer som framstår sig som "kända" trots att de egentligen inte förtjänar det. Här listar jag fem, utan inbördes ordning av de kändisar som jag stör mig på allra mest, snälla försvinn ni är out-to-date

1. Pernilla Wahlgren; Var med i Melodifestivalen för sisådär hum år sedan och har väl inte gjort något direkt viktigt för att halka runt på röda mattan. Eftersom mor sin var betydligt mer framgångsrik har Pernilla försökt på alla sätt att stanna kvar i rampljuset med skilsmässor, barn efter barn efter barn och nu senast reklam för hårfärg. Förutom att hon är alldeles för scary för mig så ser vi henne säkerligen snart i långklänning i Let´s dance!

2. Alex Schulman; Här finns det inte mer att säga, en tråkig blogg, en ful människa och ett patetiskt äktenskap. Jag spyr!

3. Anna Book; Var även hon med i Melodifestivalen för snart sisådär trettio år sedan och har levt på vågen efter ABC sedan dess. FÖrutom ett gästspel i Let´s dance har hon även upptagit löpsedlar om hennes mage som spruckit ett flertal tillfällen; senast gjorde Anna en magsäcksförminskning och snart kommer vi väl även få följa Anna i ett reportage där hennes dotter gör ett liknande; eller så blir det Melodifestivalen 2010; CDE.. jag längtar!

4. Elita Löfblad; Hej jag tror jag är känd för jag är blond, har stora bröst och har vikt ut mig ett flertal gånger. Snart är det väl Elita som hänger med Fadde, förminskar brösten och skriver en självbiografi om allt kokain hon tagit på Stureplan. Skaffa dig ett värdigt liv.

5. Brolle JR; Sjunger som en gnu med konstgjord röst och försöker att kopierar Martin Stenmarcks låtar och hoppas nu på att vinna en rockbjörn. Förutom ett uselt koncept i MQ: s senaste reklam har Brolle nu slagit sig ihop med ännu längre ned på köföreträdslistan Elin Lanto, och snart ser vi väl dem i någon form av duett för någon svensk/dansk/norsk klädkedja; Det är hon.. jag vill leva med - Patetiskt och dåligt! Skaffa ett riktigt jobb.

Pernilla, ta hand om dig!


Rikard

Tydligen störningsproblem

Nu har jag fått det bekräftat efter lite drygt tjugo minuter först i telefonkö och ett bortklick, och därefter ytterligare tjugo minuter i telefonkö att 3 har störningsproblem i Borås trakten och att detta förmodligen kommer vara åtgärdat tills imorgon; det hoppas jag verkligen! Jag är så trött justnu på mitt mobila bredband att jag skulle kunna klippa isär det och samtidigt vet jag inte hur utsliten min bärbara mus har blivit efter alla klick på ANSLUT. Nej, nu ger jag upp; har satt mig vid den stora blåsmaskinen istället, den kan man alltid lita på att den fungerar iallafall.

Rikard

Alldeles för fort?

Det dröjer nu ungefär tre månader tills de första shortsen börjar dyka upp i butikerna. Tills vinterjackorna försvinner och tills det mörka stickade koftorna byts ut mot tunna bomulls t-shirts, skjortor och sandaler. Jag själv brukar tycka att denna delen på året är helt fantastisk för det är då man börjar få tillgång till de första vårplaggen online samtidigt som rean börjar för höstplaggen!. BÅde Acne och nu även Hope har släppt ett antal plagg i sina repsektive onlineshops och jag själv är inte sen med att beställa såklart. Däremot är jag ganska strikt vid en punkt och det är vid shorts, dessa inhandlar jag alltid bara när det är varmt ute! Däremot är tröjor, linnen och diverse andra attiraljer mer än välkomna i min garderob; för man behöver ju inte vänta ett halvår på att använda dem? eller?

Nu börjar snart rean! Bilder från Filippa K AW 08/09



Rikard

Vad är egentligen rätt och fel?

När når man egentligen gränsen för vad som är okej och vad som inte är okej? Då pratar jag om kläder, igen och det ultimatum som borde ställas när man funderar på att köpa likadana plagg/ skor som en annan vän redan har. Jag har under den senaste veckan haft svårt att bestämma mig för vad jag tycker om detta och grejen är att jag då tycker det känns som att jag har brist på fantasi och bara köper eftersom jag själv inte kan komma upp med något bättre. Men om man sedan i slutändan, innan man handlar väger fördelar, möjligheter och nackdelar gentemot det dåliga samvete som jag annars skulle få utan att tänka överhuvudtaget inser jag mer och mer för varje sådant här köp att; det är helt okej att köpa samma! Det handlar inte om bristande fantasi! Snarare tycker jag att det handlar om dåligt utbud på den svenska marknaden; att det bara finns ett par skor som tilltalar mig och då råkar det vara samma skor som min kära vän också har inhandlat. Nu tänkte jag inte överdrivet mycket på detta innan jag inhandlade dem; de satt som gjutna på mina fötter.



Rikard

Fel i statistiken?

6438 kr sägs är genomsnittsumman av vad en "normal" man shoppar kläder för varje år. Tilldetta räknas också skor och strumpor in. Jag förstår det inte riktigt och jag vet inte om jag var den enda att sätta i halsen när jag fick denna siffra framför mig på föreläsningen för över en månad sedan. Jag menar 6438 kr är ganska mycket pengar, men tillräckligt för att fylla ett års konsumtion av kläder och skor; och då inte ens tagit med begäret i detta. Visserligen är inte alla killar intresserade av mode och kläder, det vet jag; men bara jag själv hade ett klädkonto på minst tretusen kronor i månaden för bara ett år sedan; och siffran har om inte gått ner något snarare resulterat i att färre plagg hängs in i garderoben. Nu har detta säkerligen mycket att göra med mina shoppingfilosofi som innebär att "gamla" plagg säljs för att köpa nya. Kanske är jag sjuk? kanske är alla andra sjuka? Men vad är det egentligen som gör oss människor så besatta av att shoppa?


Rikard

Deprimerande angelägenhet

Jag blir så otroligt trött ibland då jag inser att varje dag är en kamp mot något. Är det inte en heldags föreläsning så beror det på att man har glömt matlådan eller missat bussen. Idag däremot har det regnat, varit grått och blåst. Hunden har varit hemma och blivit förpassad på mitt ansvar, suck! och om inte allt detta vore nog så har inte mitt internet fungerat riktigt under hela dagen. Min telefon har även den strejkat och jag antar att detta beror på 3; vore ju synd att skylla på någon annan. Iallafall så har jag tillbringat dagen med nyinköpta näsdukar från Ica, ätandes snabbmakaroner till middag och kollat igenom hela tre skivor av Desperate Housewives, otroligt härlig sysselsättning en ledig torsdag som denna; eller hur?

Rikard

Tv tittande idiot

Jag undrar om jag inte har förvandlats till en riktig tv tittare; en manlig tappning av min kära vän Sofia som till punkt och pricka har koll på vad som visas på tv, kväll efter kväll. Idag kom jag nämligen på mig själv att högljutt diskutera sex and the city och bonde söker fru i högskolans lokaler; och det är verkligen inte likt mig. Att dessutom vara mer intresserad av Bree Hodge än dagens föreläsning får mig att bli orolig över mitt eget bästa. Jag får anta att jag är inne i en snart övergående fas som borde ta sin början efter tre säsongen sex and the city, och senaste med desperate housewives.


Rikard

Att fika är lycka

Jag undrar varför det aldrig har blivit bevisat svart på vitt att en fika gör människor lyckligare. Det är iallafall slutsatsen jag har dragit efter de år av konstant fikande som jag genomlidit. Inte bara sockerkicken är tillräcklig för att tillräckligt många lyckliga ämnen ska frigöras i kroppen och släppas ut i kroppens omlopp utan även människors sociala samspel utvecklas under en fika. Själv får jag ofta kritik, inte bara från familjen utan även från vänner att jag fikar alldeles för mycket och för ofta. Jag måste dock klargöra att det inte är sockerkicken jag får från bullen jag trycket i mig utan det jag vill åt är umgänget, samtalen och de i många fall kramar som jag brukar snika åt mig. Jag älskar att fika och ser det som en naturlig del av mitt liv, att det sedan blir dyrt i längden spelar ingen roll; för man har alltid råd med det man vill ha råd med!


Rikard

Vad beror det på?

Jag förstår egentligen inte själv vad denna extrema bloggtorka beror på? Till och med min kära vän Emma som är min trognaste bloggläsare (?) klagade på mig idag och då känner jag att jag verkligen måste ta tag i det. Däremot vill jag inte att det ska kännas som ett tvång att blogga, det är inte därför jag bloggar och hur kul blir det för er läsare om jag tragglar mig igenom inlägg efter inlägg utan någon helst form av glädje. Att blogga ska inte vara ett tvång; jag tror snarare min torka beror på att inspirationen inte varit direkt på topp, men nu är den tillbaka; iallafall förhoppningsvis!

Rikard

Lördagskväll

Jag befinner mig i den ensamma tomheten i vårt stora hus, lyssnande på Roxette Ballad Hits och tuggandes på en gammal seg kola. Väntar på att bästa vännen ska skicka ett sms så att jag kan åka till henne och planera framtiden. Fortsätter ringa personen som aldrig svarar och samtidigt springer jag runt med kameran. Även jag kan bjuda på mg själv, kolla själv; ringar under ögonen, långt rost-brunt-guld-rött färgat hår och dålig hy. Jag älskar det!


Rikard

Acne scarf

Min plånbok mår faktiskt relativt bra för tillfället med tanke på att jag har packat in ganska mycket från min garderob och sedan sålt vidare på Tradera; så nu har jag pengar ett tag till, eller åtminstone fram till nästa vecka. Dock hade jag absolut inte tackat nej till denna helt fantastiska scarf från Acne; och det är svårt att avstå från att klicka hem godingen online.

Tänk er att gå omkring med en gammal Stockholms karta runt halsen


Rikard

Hurtigbulle

Det är väl vad som kan beskriva mig allra bäst just nu. Träning igår och nu har jag gått upp alldeles för tidigt en lördagmorgon för att åka till gymmet för att träna lite innan jag börjar jobba. Känns som att denna dagen inte kommer att försvinna lika snabbt som gårdagen och detta kanske beror på att jag ska jobba på en avdelning som jag aldrig förut i hela mitt liv har varit på. Det ska mycket väl bli intressant men samtidigt blir man lite konfunderad till om jag verkligen kommer klara det; tror dock det beror på vem man jobbar med.

Rikard

Anna Bergendahl

Jag trodde aldrig jag skulle behöva tillägna ett inlägg åt Anna Bergendahl men jag känner just nu att jag måste. Trots att hon lider av Carolasyndromet (Hej, jag är tillgjord) så måste jag säga att jag var rent ut sagt förbannad efter Idol ikväll; till och med Johan Palm var bra men vad gör Alice kvar? Hennes röst saknar fullständig kraft och tråkig är hon som bara den. Lyckligtvis är jag även glad för Annas skull då hon inom ett halvår kommer släppa sin första skiva! Skivbolagen
kommer slåss om henne, var så säkra!


Rikard

Att jag aldrig lär mig

Gång på gång har jag hävdat att det "största" svena modemagasinet KING är så otroligt dåligt att jag aldrig mer kommer läsa det igen. Men ändå köper jag lösnummer, månad efter månad i hopp om att någonting kanske har förändrats; att artiklarna kanske är skrivna med författarglädje och att reportagen inte bara är ämnade åt folk som bor på Biblioteksgatan i Stockholm. Än en gång har jag dock fått det bevisat för mig hur otroligt dålig tidningen faktiskt är; hur otroligt ego och hybrida skribenterna faktiskt är som inte ens kan svara ärligt på sina insändares kommentarer. Nej tack KING, jag klarar mig utan er förbannade sarkasm, tanken på en premenuration känns avlägsen, nej mer än avlägsen.

En tidning som snarare än läsvärd borde slängas direkt i soporna!

Rikard

Acne SS 09

Vi har knappt tagit oss ur november och det är ännu långt kvar innan nyår men ändå ger Acne oss en försmak om vad vi kan vänta oss inför våren 2009. Redan nu finns ett antal plagg att införskaffa från Acnes vår/sommar kollektion i deras onlineshop. Missa inte detta tillfälle!




Rikard

Postkodlotteriet

Min kära mor har vunnit lite drygt tretusenfyrahundrakronor på postkodlotteriet idag, grattis till henne! Själv har jag alltid varit lite skeptisk till det här med nationella lotterier och inte har de någon vidare trovärdighet i mitt synsätt. Iallafall kan jag inte säga annat än grattis till min kära mor som vid detta högtidliga tillfälle säkerligen kommer att inhandla någon ny odd molly tunika, jacka eller virkade leggins. Vi får väl se vad det blir.

Rikard


En hel skiva

Hur kommer det sig att en fattig student som jag snarare väljer att köpa musik på iTunes än hitta någon som är villig att ladda ner allting åt mig? Jag är en seriös och välmenande medborgare som inte stödjer nedladdningen, *not* men ibland kan inte ens kompisarna hjälpa mig. Iallafall så har jag inte köpt en skiva på säkert åtta år och då handlade det om Spice Girls, ikväll köpte jag Chris Daughtrys skiva på iTunes. Just därför att jag helt enkelt inte kan få honom ur huvudet, på tal om hans huvud; han har inget hår!


Underbar artist, hemska byxor!


Rikard

Plezuro

Har du varit på Plezuro på Rörstrangsgatan i Stockholm? Inte? inte jag heller och jag visste inne ens att butiken fanns förrän en väldigt trevlig tjej kommenterade i min blogg för ett tag sedan. Jag hade konstaterat att svenska märket Odeur är nästintill oåtkomligt att få tag i om man bor i Sverige; men efter en rad kommentarer vet jag nu att märket går att få tag i även här; och även för oss som inte bor i Stockholm. Iallafall beställde jag en tisha från plezuro.se i söndags; från märket Odeur och trots lite trassel med betalningen så gick det bra; tack vare denna otroligt duktiga tjej. Tishan anlände idag, alldeles för snabbt enligt min mening! med personligt brev, en ekologisk tygpåse samt en broschyr. Jag är helt såld; aldrig förut har jag varit så nöjd med ett online köp och detta är tack vare den till synes underbara personalen som huserar där i Stockholm. Tack!

Tishan kom i brevlådan idag, med extra vidd framtill




Beställ en likadan här!

Rikard

Att smittas

Min bästa vän Ida är sjuk, så sjuk så att hon inte kan tillbringa tiden i sin säng i Dals-lång-hed utan måste stanna hemma i Skene hos familjen och mysa. Hennes familj firar gladligen att Ida är hemma och åker gärna och hämtar diverse flottig hämtmat för att göra Ida till lags. Hon har inga krav Ida, hon är fin! Hon är min bästa vän och nu har vi framtidsplaner ihop. Jag tror dock att hon inte insåg att hennes sjukdom så ivrigt skulle överföras till mig. Jag är förkyld! Tillräckligt för att mitt huvud ska kännas tungt, min näsa ska rinna och jag ska känna mig febrig. Vi har bara brusalvedon och jag tänker inte tvinga i mig det, usch! Jag har blivit smittad av Ida!

Rikard

Att jobba

Jobba är något som jag måste göra för att tjäna pengar. Troligtvis inte den enda här omkring dock; jag klarar mig inte utan pengar! Med pengar inhandlar jag diverse material som kan förstärka den ytliga bilden som finns av mig, kläder, skor, gymkort och massor av fika. Jag har tre jobb, eller i bästa fall en dag någon gång i månaden eftersom det verkar som att jag inte längre är lika het på arbetsmarknaden. På äldreboendet i Fritsla har jag slavat upp mig på las-listan i tre år och samtidigt haft otroligt roligt på jobbet; men nu verkar det som att jag inte längre passar där eftersom jag aldrig får ett enda jobbsamtal. På bokhandel, mitt andra jobb ringer man någon gång i månaden; det är lagom för mig och min plånbok. Mitt tredje jobb är mystiskt, det är inte många som vet vad jag gör, men det drar in ett antal hundralappar lite då och då; och nej Adam, jag är inte prostituerad.

Rikard

Fokusering

Det råder seriös bloggtorka här, besöksantalet har sjunkit drastiskt och allt jag gör för att hålla humöret uppe är att lyssna igenom alla låtar med Chris Daughtry, om och om och om igen medan jag försöker hitta inre energi för att göra sysslor som att plocka ur min träningsväska, slå in ett paket eller bara sätta på en skiva av sex and the city. Ett annat stort orosmoln som hänger över mig är den gröna boken med gula sidor i "Den femte disciplinen" som vi har i ledarskap, seriöst tråkigare bok får man leta efter. Antar dock att den säger ganska mycket när man väl orkat traggla sig igenom den, iallafall; fokusera är det enda jag kan göra, fokusera på någon slags vardag.

Rikard

Måndag 17: e november

Trött efter en halv dags föreläsning och en extrem runda på gymmet. Okej, nu kanske jag inte ska ta i så mycket men jag ökade faktiskt alla vikter på alla maskiner idag, så snart hoppas jag få den där body-builder kroppen som jag så länge önskar mig, haha not! Ikväll har jag iallafall sammanfattat dagens föreläsning vilket betyder att jag kommit igenom ungefär halva powerpoint presentationen om fröhår, bomull (CHO) Hoppas att något av detta satt sig, nu ska jag sätta mig ner och pyssla litegrann; och förresten! Visste ni att bomull består av 93% cellulosa?


Rikard

Söndagen 16: e november

Så här sitter jag igen en söndagskväll, tuggandes på en alldeles för torr klementin i ett nystädat rum men en alltför stökig garderob. Veckans planer känns avlägsna och ändå kan jag inte annat än bäva inför skolveckan, känns som att jag redan har fått nog av allt; men samtidigt ser jag fram emot den så otroligt mycket. Ni vet, ibland mår man bara sådär riktigt bra trots att ingenting egentligen har inträffat, jag har städat och spelat dataspel; ja hör och häpna! De två senaste timmarna har jag suttit och spelat dataspel, hur absurt är inte det? och trots detta kan jag inte få nog. Jag lugnar mig själv ständigt med tanken på att jag inte kommer att bli ett nytt wow offer och samtidigt trycker jag i mig den sista biten av min torra klementin.

Rikard

Sänggående

Efter konstant genomlyssnade av all fransk electropop jag kunde hitta i mitt musikbibliotek har jag nu bestämt mig för att hoppa i säng, tänka på morgondagen och ladda inför danstävlingen jag ska vara med på imorgon. Detta kan bara sammanfattas i herregud, vi har inte tränat på sju månader, inte tävlat på ett halvår och ändå ska vi ställa upp i två dicipliner. Jag antar att vi inte hamnar på den övre delen av resultatlistan, men ändå ser jag fram emot att få göra det jag en gång i tiden var riktigt bra på, att dansa.

Bilden som var med i tidningen när jag och Rebecka hade vunnit VM i Lindy Hop, New York 2005


Rikard

1998

Visste ni att jag för tio år sedan la mer tid på att spela dataspel än vara utomhus? och att jag la mer pengar på att inhandla dataspel istället för kläder? Hur kan man ändras så fort? Samtidigt som jag tackar de högre makterna för att jag slapp bli en finnig Wow spelande tonåring drickandes cola på något svettigt lan så saknar jag tiden med utmaningar, beslut, och alla de kvällar jag satt uppe för att spela Sims, Rollercoaster och Farao. Min uppväxt präglades även av Lego spel som jag i princip ägnade en hel månad endast år. Vilken tur att man inte hade några vidare läxor då? Iallafall kunde jag i min tristess ikväll glädja mig av att jag behållit de flesta av mina spel och kunde således plocka fram mitt gamla Rollercoaster och bygga mig en nöjespark, härliga nostalgi!


Rikard

Ensam Rikard söker

Ibland frågar jag mig om inte det bästa vore att vara singel hela livet ut. Jag lider nämligen av problemet att jag aldrig känner mig nöjd med situationen jag befinner mig i; är jag singel letar jag efter någon att krama och är jag tillsammans med någon saknar jag singellivet. Detta grundar jag enbart på de få gånger jag försökt mig på förhållanden, jag har helt enkelt inte hittat den rätta. Jag funderar dock mycket på att i värsta fall sätta in en kontaktannons i någon form av banal dokusåpa. Kan ni tänka er mig i tv, en produktion med Linda Isacsson och David Helenius som programledare och ett upplägg som kan liknas en blandning av Farmen, Bonde söker fru och Expedition Robinson inspelat i Larsaskogen i Fritsla? Jag tror på den idén, men samtidigt garanteras ju inte äkta kärlek på detta sätt och jag antar att jag får vara lugn och bege mig ut på krogen istället.

"Leta inte efter kärleken, En dag hittar den dig!"


Rikard

Fredagskväll

Här sitter jag, med dåligt samvete över bloggen bland annat, med skolan och med allt som man brukar sitta och tänka på en fredagkväll. Jag funderar väldigt mycket, och det är nog det största felet med mig; jag ser alltid saker ur de värsta perspektiven men samtidigt är jag väldigt medveten om konsekvenserna, att jag blir depp. Iallafall; dagen har varit trevlig, gymmet med Emma på förmiddagen, sedan en spontan runda i kommunen tillsammans med mor där vi fyndade märkes-tyger billigt i Kinnahult. Mamma köpte två kuddfodral samt x antal meter tyg. Själv hittade jag ett stort tygstycke med ett grafiskt tryckt träd på, helt fantastiskt! och bara för trettio kronor kunde jag inte stå emot, något för framtiden?


Rikard

Beroende?

Jag trodde aldrig i hela mitt liv att jag skulle kunna säga det; men jag har liksom Emma blivit beroende av Sex and the city!

Rikard


Torsdagen 13: e november

Nu har jag äntligen kommit hem efter en minst sagt hektisk dag. Det började med att klockan ringde tio i sex, begav mig till Göteborg och tillsammans med Adam stod jag och köade inför släppet av H&M: s samarbetes kollektion med Comme des garcons. Kön var mycket kortare än förra året och det roliga var att det fanns fler killar än tjejer; vi stod som nummer fem och sex i kön vilket betydde att vi kom in bland de allra första och jag hann få tag i skjortan jag ville prova. Jag köpte den, ångrade mig och lämnade tillbaka den. Det blev inget köp, men det gör inget! Mycket av kollektionen hängde kvar, både på dam och på herr. I Nordstan såg det helt orört ut trots att kön därinne var mycket längre än kön på Kungsgatan. Nästa år hoppas vi på ett mer känt samarbete; varför inte Marc Jacobs?





Rikard

Nittio grader

Jag har ont i huvudet och extremt ont i halsen, nästan lite körtelfebervarning. Jag är mätt och sitter hos Emma i Borås; jag ska stanna här och se på bonde söker fru. Jag har extrem träningsvärk i armarna och kan bara ha dem i nittio grader annars gör det så satans ont. Jag mår sådär, jag är trött och för ett ögonblick känns det som att jag klagar alldeles för mycket.

Rikard

Tisdagen 11: e november

Jag har råkat ut för en extrem förkylning; när jag vaknade imorse kunde jag inte svälja och det kändes som att jag hade uppemot fyrtio graders feber men trots det begav jag mig till jobbet, jag har inte råd att vara sjuk. Under dagen kändes det som att jag gick på ett gåband då det kändes som att jag svävade fram. I takt med att användadet av julpapper ökade så tilltog även min träningsvärk från gårdagens bravader, förmodligen också det som utlyste min förkylning. Nu ligger jag i min säng, helt utslagen och vilar; både onsdagens och torsdagens föreläsningar har blivit inställda, hur skönt kan man inte ha det?

Rikard

Halsont

Usch vad hemskt, det känns precis som att jag börjar bli förkyld med början till halsont, tung i huvudet och snorig. Jag orkar verkligen inte bli sjuk just nu och speciellt inte med tanke på att jag ska jobba imorgon. Säkerligen är det på grund av träningen idag som utlöste detta helvete; eller så kan det kanske bero på att jag ombringats av snuviga människor idag och hela helgen. Någon mer än jag som avskyr att vara sjuk?


Rikard

Säsong 1, 2, 3

Ikväll lär jag inte ha tråkigt, heller inte roligt då min kära far har fått för sig att skruva ihop en massa dörrar till min bokhylla. Helt onödigt tycker jag med tanke på att det vore roligare om det blev tapetserat innan vi ordnar iordning medmöblerna. Iallafall, så fick jag låna säsong ett, två och tre av Sex and the city från Emma så ikväll blir det med högsta grad filmkväll! Förväntningar på topp med andra ord;



Rikard

Måndagen 10: e november

Denna dag kan inte sammanfattas i annat än regn; regn och ännu mera regn. Tillsammans med blåst tror jag att det idag har varit den ultimata novemberdagen, grått och tråkigt. Vilken tur då att vi hade en rolig lektion i ledarskap med mycket diskussioner. Efter föreläsningen begav jag mig hem till Emma och där lagade vi mat, vilade en stund för att sedan trotsa vädret och körde en och en halv timma på gymmet. Tanken var att vi även skulle göra spinning; men vi avbokade den på grund av Emmas förkylning, nya tag på onsdag!


Rikard

I´m back

Vad håller jag på med egentligen? Det är många som frågat mig under de senaste två dagarna då jag inte haft någon som helst kontakt med bloggandet och inte ens loggat in mig här. Massor av kommentarer har jag fått vilket givetvis är roligt och jag kan nu glädjande konstatera att jag är tillbaka!


Rikard

Ett nytt liv

Som sagt, nu ska Emma och jag börja träna på Friskis & Svettis lite drygt sådär tre gånger i veckan. Första passet är bokat på måndag och innan det tänkte vi att vi skulle hinna med att gymma; kommer vara helt mör i kroppen på tisdag. Efter genomgången på gymmet idag begav vi oss hem till Emma för att tillaga lite mat som vi inmundigade under hälsosamtal. Jag kan inte annat än att få dåligt samvete med tanke på att jag en dag kommer äta Emma ur huset; men just nu är inte det något problem eftersom hennes frys är fylld med fyra falukorvar, blandfärs, köttfärs, lax, köttbullar, kyckling; kort och gott, hennes frys går inte att stänga och ser långt ifrån ut som en frys hemma hos en student!



Rikard

Torsdagen 6: e november

Usch, nu har jag varit riktigt dålig på att uppdatera två dagar irad och jag har otroligt dåligt samvete för det. Iallafall så har dessa två dagarna tillbringats mestadels i skolan men också mycket med Emma då jag och hon äntligen har fixat oss varsitt träningskort på Friskis & Svettis. Igår hade vi fet-ätar-kväll då vi tryckte i oss det mesta av hennes lager av onyttigheter för att vi idag började ett nytt liv. Det har fungerat finfint såhär långt och det ska det göra fram till den artonde december. Inga onyttigheter ska inmundigas! 


Rikard

Onsdagen 5: e november

Nu är jag på språng, måste hinna med bussen som går tio i åtta så jag hinner till min föreläsning som börjar kvart i nio. Kommer säkerligen att få sitta och vänta en stund, men det kanske behövs när man inte vet vart det är man ska. Idag börjar jag en ny kurs nämligen i Ledarskap och eftersom det blivit fel med kurslitteraturen har jag i princip inga böcker att ta med mig till lektionen. Kvart i nio till halv fem, just en härlig dag!



Rikard

En låt

Nu har jag tänkt att hoppa ner i min säng; ska upp tidigt imorgon för en föreläsning i ledarskap mellan klockan halv nio och halv fem; får hoppas att det blir riktigt trevligt, men för att orka med det krävs lite sömn. Imorgon ska jag fortsätta garderobsrensningen och lägga ut lite mer grejer på Tradera, så fullt upp som alltid! Jag hade tänkt göra något jag inte gjort på ett tag, nämligen lägga ut någon form av dagens låt. Jag fann denna gamla godingen av misstag när jag letade efter något annat i eftermiddags; en låt som alla känner igen när man väl hör den! God natt nu!

 


Rikard

Fondhörna


Min kära mor har precis varit inne i mitt rum och efter två glas vin har hon ägnat sig åt att dra loss lite tapeter här och var i mitt rum medan jag sagt åt henne att låta bli. Iallafall så ska vi snart beställa tapeter från Svensk tenn så att vi kan sätta igång och snart få iordning på mitt rum. På tal om fondvägg så drog mamma fram mina gamla tapeter som jag hade när jag var yngre, ett par som hon själv faktiskt till största del gjorde själv med hjälp av stjärn-formar. Vi pratade också om jul, julklappar och om Tradera, min mors favoritsysselsättning. Glöm inte att lägga märke till en av mina två kungatavlor; bakgrunden till dessa är den lille rojalisten som spenderade mestadelen av sin tid i min kropp mellan elva och sexton, härliga tider! så vad tycker ni om min fondhörna?


Rikard

Rensning

Fick mig ett ryck ikväll och röjde ut massor av skjortor från min garderob eftersom jag inte tagit mig för någonting annat idag. Jag har nog rensat bort fyra vit och blå randiga skjortor, tre mörkblå och några andra randiga och rutiga; regel nummer ett i fortsättningen är att inte köpa några som helst skjortor på second hand. Lite rymligare och snyggare blev det iallafall och näst på tur är byxor.


Rikard

Inspiration pälskrage

Igår inhandlade jag en pälskrage; och jag kan lugna de flesta aktivister med att säga att den är fejk. Konstigt nog känns det dock som att gå runt med en äkta hare runt halsen och jag måste medge att päls värmer hur bra som helst. Jag tror nog de flesta i vår lilla by som ser mig en en hare runt halsen kommer betrakta mig som pimp, gay eller något annat passande. Som jag redan lyckats konstatera ett par gånger passar jag inte in bland fjortisar i mjukisbyxor, finniga mopedlantisar och hängande vid korvkiosken. Jag hör inte hemma här! Mitt lite barnsligt patetiska leende grundar sig bara i att alla andra bilder där jag såg sur ut på liknande en uppstoppad potatis.


Rikard

Frukost

Hela dagen är förskjuten på grund av att jag vägrade ta mig upp ur sängen tidigare än vad jag behövde idag, och därför har precis lagom till lunch inmundigat min frukost. Särskilt inspirerande var inte den heller utan det blev en kaffe och två smörgåsar, någon vidare frukt hade vi inte hemma så det fick jag stå över. Nu måste jag göra mig iordning så att jag hinner med allt som jag ska göra idag! Förresten, är det någon mer än jag som tycker att kaffe ska drickas ur kopp med fat?


Rikard

Tisdagen 4: e november

Då postar jag äntligen dagens första inlägg. Dock är jag inte på mitt bästa humör då både min syster och mor har gjort allt för att verkligen väcka mig som att, leka med hunden, ropa på varann i trappen, spela countrymusik och sjunga till samt gnabbat lite sådär som de brukar göra; och sådant kan göra mig så jävla förbannad. Iallafall så är jag ledig även idag och jag hade tänkt att jag inte skulle göra så mycket, kanske ger mig ut och springer lite senare ikväll men framförallt hade jag tänkt mig en runda till biblioteket för att få tag i något passande att grubbla ner sig i.

En liten del av utsikten från mitt fönster


Rikard

Pälsreklam

Har jag förresten berättat att jag och Rickard blev tillfrågade om att vara modeller för Myrornas pälsavdelning idag? Det kom fram en gubbe och frågade om han fick ta lite bilder när vi prövade och självklart tackade vi inte nej till det då han lovade en fet ersättning i slutet av månaden plus valfri päls. Nej, nu ska jag inte ljuga! Men surrealistisk måste man få vara ibland; tanken slog oss iallafalli Myrornas provrum där vi stod, med dampälsarna i högsta hugg skrattandes åt varann!



Rikard

Inplanerat

Rickard och jag har nu både bokat hotell och tåg inför nyåret i Stockholm. Vi åker från Göteborg den 30: e december och stannar fram till 3: e januari; vilket borde betyda att vi både hinner festa och shoppa. Jag hoppas nu bara vi får lite förslag på aktiviteter som vi kan komma att genomföra i huvudstaden under detta nyår, men samtidigt är jag säker på att vi kommer att ha det så otroligt roligt ändå!


Rikard

I Göteborg

Rickard och jag har nu sprungit runt en stund, kollat på lite kläder men inte hittat något speciellt. Vi tog oss efter ett tag också en lunch på något thai food palace. Inte direkt för att vi kände för det, utan snarare för att vi inte hittade något passande substitut till det. Nu sitter vi iallafall på Condeco, något nördiga med datorn i högsta hugg och ska planera nyår, boka tåg och hotell.

Hej vi har inga liv!



Rikard

Dagens oufit


Rikard

Måndagen 3: e november

Nu sitter jag på bussen på väg in till Göteborg; Rickard och jag ska träffas för att diskutera ett par saker, dels om vi ska ha någon form av samkväm runt jul, och så vår Stockholmsresa över nyår. Vi bestämde oss ganska tidigt för att ta oss upp till huvudstaden över nyår eftersom vi är trötta på allt som har med Göteborgs uteliv att göra för tillfället. Däremot står vi inför ett par ganska tuffa utmaningar; vad gör man i Stockholm över nyår? Några förslag?


Rikard

Acne underwear collection AW 08/09

Jag hoppas ingen av er har missat Acnes underklädeskollektion som bara växer och växer för varje säsong. Närmast kan nog kampanjbilderna liknas med porr; men samtidigt hur ska man annars fota underkläder? och visst finns det säkerligen någon som tycker dessa bilder är mer än bara kampanjbilder. Jag, själv hör inte till typen som sover i annat än kalsonger, men visst hade det någon gång varit roligt att få somna i ett par från Acne. Nu ska jag bege mig till sängen, godnatt kära vänner!







Rikard

Odeur

Jag har som sagt kommit in i en period där t-shirt är ett måste nästintill varenda dag. Det brukar bli så ungefär en gång om året; men jag tror aldrig jag har varit såpass besatt av snygga t-shirts som jag är i år! Däremot tycker jag att utbudet varierar väldigt från dåligt till väldigt bra för vissa märken. Odeur är ett märke som man inte hör talas om så mycket, och det är synd för jag hade gärna inhandlat en av nedanstående; dock är det lite synd att de inte har några återförsäljare i Sverige, dumt snarare! eftersom det är ett svenskt märke!




Rikard

Mitt nya rum?

Jag vet att jag inte är bra på photshop; det behöver ingen upplysa mig om! Däremot är det roligt att sitta och knepa och knåpa trots att datorn laggar efter var tredje ändring. Jag tror helt enkelt inte att min dator är gjord för photoshop. Iallafall så är mitt rum i behov av nya tapeter eftersom min kära far har bytt fönster i mitt rum under sommaren. Jag håller nu på att bolla lite idéer och det jag och mor har bestämt är väl att jag iallafall ska tapetsera med Josef Franks "Paradiset" men om det blir i hela rummet eller bara någon fondvägg har vi inte bestämt oss för än. En ny tv skulle inte sitta fel heller, men allra snyggast är väl ändå väggklockan från Georg Jensen. Svårt val;


Rikard

Städning

Äntligen har jag fått städat i mitt rum och det tog inte längre än lite drygt en halvtimma att få bort det tjocka lagret av damm som mer eller mindre täckt mitt rum i lite drygt tre veckor. Att sedan få rent mattan från alla svarta och grå tussar var lite svårare, och samtidigt som jag försökte hitta mina filmer bakom all spindelväv så försökte jag skrapa bort avlagringen från smörgåsen som legat på min dator i över en vecka; hemskt! Tur att jag inte alltid talar sanning!


Rikard

Söndagen 2: a november

Söndagar kan vara otroligt tråkiga ibland, men jag inte känna annat än lugn efter denna dag. Det började med att jag begav mig till jobbet vid halv sju, väl där insåg jag att jag skulle vara på en avdelning jag inte varit på sen i påskas; men det gick över förväntan bra. Samtidigt har jag nu skrivit upp mig på jobb över jul, så jag hoppas att det blir lite jobb så man får in lite pengar.

Dagens outfit är lite sjukhus inspirerad; blå tunika, plasthandskar och plastförkläde. Det är vad jag kallar fashion!


Rikard

Fingersmith

Eftersom jag ska arbeta imorgon mellan kvart i sju och fyra så tänker jag lägga mig relativt tidigt ikväll; känner att jag kommer behöva det efter gårdagen. Först tänkte jag dock ta en titt på någon film, och just nu lutar det mest år Fingersmith med Sally Hawkins och Elaine Cassidy. Filmen är baserad på Sarah Waters världsberömda roman med samma namn och handlar förbjuden kärlek och svek i det viktorianska England. En perfekt film om man älskar kostymdrama.


Rikard

Parfym

Nu har jag äntligen inhandlat något som jag behövt länge, en ny parfym. Det tog nästan en timma för mig att bestämma mig och eftersom jag ville ha en helt ny doft så var jag tvungen att hitta någon som jag tror jag kommer trivas i. Dock är jag idag mer osäker över mitt val då det känns som jag valt en parfym som absolut inte är jag. Iallafall fastnade jag för Dolce & Gabbanas; the one, och det var också den jag inhandlade. Huruvida jag luktar turk nu eller inte har jag ingen aning om; men flaskan är iallafall gudomligt snygg!


Rikard

Gårdagskvällen

Igår begav sig jag, Rickard och Robin till Park Lane på Avenyn i Göteborg; och jag måste säga att även om kvällen inte blev riktigt som vi hade tänkt oss så hade vi det för en gångs skull roligt på Park Lane. Till och med så roligt att jag drog tag i Rickard och backade runt hela dansgolvet och tryckte undan människor, tänk er ungefär på samma sätt som Rose & Jack i Titanic fast runt hela dansgolvet; och ja, vi var inte nyktra. Efter en minst sagt suktande Mc Donald´s meny runt fyratiden (Vi stirrade oavbrutet på killen som är med i Andra Avenyn) så tog vi oss en svarttaxi som jag givetvist somnade i. Runt halv fem tiden däckade jag i Rickards soffa och vaknade en halvtimma senare av att Rickards katter höll på som vanligt.

Lite bilder från gårdagskvällen






Rikard

Lördagen 1: a november

Då var jag äntligen hemma från Göteborg igen. Jag satt jämte världens underligaste person på bussen på väg hem; inte nog med att han satt och pratade med sig själv, han satt och petade sig i näsan hela tiden, vilket jag såg i fönstret. Sedan luktade han väldigt illa! Tror inte grabben hört talas om deo, och gång på gång slängde han bak sina armar över nackstödet så att jag fick den obehagliga doften i ansiktet, en blandning av snor och svett. Fy, att folk inte kan uppträda på bussen och inte störa oss som vill ha det lite lugnt.

Rikard