Acne Nylite Mid

Hela denna sommaren har jag uteslutet bara haft på mig vita tygskor och jag måste lite pinsamt erkänna att jag slitit ut tre par som tvättats fler än tjugo gånger tillsammans för att behålla sin vita färg; tack kära mamma! Jag har dock tänkt att fortsätta med vita skor hela hösten tillsammans med mina Acne Jory och än en gång har jag kommit över ett par Acne skor på rea. Denna gång handlar det om samarbetet med Tretorn som resulterade i ett lite mer maskulint, brett och högre fot don nämligen Acne Nylite Mid. Kalaset gick inte på mer än ett par hundralappar.



Rikard

Velour A/W 08

Många, däribland faktiskt jag själv har lite förundrat tittat på mig när jag sagt att jag ska färga mitt hår blondt. Jag tror att många får upp en bild av mig i kissgult homo-hår med hockeyfrilla stuket; den bilden har även jag sett mig själv i. Jag tror att det hela handlar om att jag inte riktigt själv vetat hur jag vill se ut, men nu har jag själv faktiskt börjat bestämma mig för hur mitt hår kommer att se ut efter "förvandlingen" som börjar på fredag med klippning och därefter avfärgning och färgning. Jag tänker mig lite ursnygg kille Velour höst/vinter och trots att jag inte kommer trivas i det i början så vet jag efteråt att jag kommer bli hur nöjd som helst. Vad tror ni?



Rikard

En students söndag

Jag har från början sagt till mig själv att jag inte tänker ligga efter med vare sig plugg eller tentor, det är inte därför jag går på högskolan och jag kan inte alls förstå människor som inte ens öppnar böckerna inför en tenta; varför väljer man då att gå på högskolan? Nej, jag tänker börja direkt med att repetera torsdagens lektion samt förbereda mig inför tisdagens föreläsning och på så sätt lär jag bli kvitt mitt förfärligt dåliga samvete som jag får när jag inte pluggar. För att lindra mitt halsont tänkte jag även göra mig lite honungsvatten. Vad ska ni göra ikväll?


Rikard

Ute i vimlet


Rikard

Slitsam vecka

Poolparty i torsdags och utgång i Göteborg igår har verkligen gjort att jag kan somna överallt. Ikväll blir det fyra timmar jobb och även söndag, måndag blir det jobb. Sedan känns det som att jag kommer behöva vila ett antal dagar men redan på tisdag är det fest igen. Det är med lite skräckblandad förtjusning som jag ser fram emot nästa veckas aktiviteter.

Rikard


Fashion Workshop

Efter tisdagens mer formella introduktion med klassen och vår utbildningsledare, som jag förövrigt läst mönsterkonstruktion med hade lärarna anordnat en så kallad workshop för alla nya textilare. Denna gick till så att alla nya elever mixades ihop i runt fyrtio olika grupper med mellan fem till sex personer i varje grupp. Gruppen fick sedan åtta timmar på sig att springa omkring på skolan och leta efter tygstycken, knappar och dylikt som vi sedan skulle använda för att skapa en skoluniform innan modevisningen klockan fem; och vi fick inte använda sax. Enhälligt blev jag vald till gruppens modell och vi bestämde oss för att använda oss mycket av draperingar och knappar. Efter sex timmar som stående modell började kreationen bli färdig men ändå var vi inte färdiga förrän i sista minuten; kvällen avslutades med modevisning, mingel och sedan hårt festande på studentpuben.


Rikard

Marc Jacobs AW 08/09

Det är lätt att bli inspirerad i år;


Rikard


Höst

Utomhus märks det verkligen att det är höst på gång. Idag har det regnat hela dagen till mitt förtret eftersom jag inte hade ett enda fungerande paraply. Lyckligtvis var jag inte ensam om detta då några av mina kursare också fick spontanköpa ett paraply på H&M för sanslösa sextio kronor, inte budget pris där inte direkt. Jag gillar faktiskt hösten eftersom man då får en anledning att ta på sig lite extra kläder utan att svettas ihjäl, att löven dessutom faller från träden i tusentals färger och att man på morgonen tvingas frysa innan bussen kommer ökar ju mysfaktorn extremt och det fakutm att man faktiskt föredrar hösten före sommaren.


Rikard

Nollningens första kväll

Jag har i och för sig ingen annan än mig själv att skylla på, men med tanke på att vi bara har en bil hemma nu eftersom den andra är på lackering så visste inte jag att min kära mor kunde hämtat mig från Borås igår. Jag och mina två nyfunna vänner hade förfest innan förfesten hemma hos Sofie, någon form av apelsinaromande kaffedrink blev det; sedan blev det "förfest" på Textilhögskolan för att slutligen dra oss till studentpuben. Folket fylldes på och när vi hade som roligast var jag tvungen att bege mig hemåt, på grund av att sista bussen gick alldeles för tidigt. Hade jag vetat att mamma kunde hämtat mig så hade det säkert blivit party hela natten, men man får ju tänka på att vi har två veckor kvar och en rad aktiviteter inplanerade

Jag och Sofie på Textilhögskolan


Tro mig, detta var alldeles i början!

 

Kön blev längre och dansgolvet fullare ju närmare min klocka blev tio och sista bussen gick


Rikard

Helt slut

Just nu känns det som om någon har dragit ur en propp ut mig och att allt mitt innanrede har runnit ut. Jag tror det dels beror på att jag inte sov så jättemycket inatt, men främst beror det nog på att spänningen efter första skoldagen har släppt. Helst av allt skulle jag vilja sova några timmar, men nu måste jag äta någonting och göra mig iordning för en kväll på studentpuben!

Rikard

Skolstart!

Då har äntligen skolan börjat och jag är säker på att jag inte var den ende som var nervös imorse när alla nya studenter samlades på torget. Vi textilare "de gröna" stod lite avsides, såpass avsides att vi inte hörde talet på Stora torget; som dock inte var alltför intressant. De flesta av oss stod och blickade lite avundsjukt mot modedesign eleverna och jag tror redan där att de insöp atmosfären och kände sig lite bättre än oss. Dagen i sig var sedan rätt oorganiserad; mycket på grund av vår fadder som pratade så tyst så man inte hörde någonting; hon själv tog inte initiativet till att göra vare sig några lekar eller annat som alla andra faddrar så att fördriva tiden med varandra stod vi bara och pratade i kylan. Högskolan bjöd sedan på lunch och efter en kort rundvandring fick vi gå mot Textilhögskolan för att kreativt skapa båra namnskyltar, sedan var dagen slut och vi fick åka hem.


Rikard

Sista arbetsdagen

Nu har jag precis kommit hem från min sista officiella arbetsdag och trots att det känns tungt så är det en otrolig längtan. Som en pensionär uttryckte det strax innan halv nio "Passa på att torka så mycket rumpor du kan nu, för det lär du väl inte göra på ett tag" Sannerligen kommer jag sakna gemenskapen med de äldre som jag under tre år lärt känna och även om jag vet att jag kommer återkomma så är jag lite smått sorgsen över tanken på att studentlivet börjar imorgon.



Rikard

Ny design!

Som ni kanske märker har Felice stylat om bloggen helt och hållet; och jag måste säga att jag är mer än nöjd över resultatet. Jag ville ha en enkel, stilren design och med de ledorden tycker jag att Felice iallafall överträffade mina förväntningar, än en gång.

Rikard

Håll käften

Felice har kort och gott bett mig hålla käften medan hon arbetar, så jag har inte så jag kan inte göra annat än att kika över hennes axel och försöka låta bli att störa hennes koncentration.


Rikard

Nu händer det grejer

Nu sitter jag i lång ut i skogen hemma hos Felice. Tanken med detta mötet är inte bara att vi ska prata oss igenom de senaste månaderna som vi inte har träffats; utan också att vi ska försöka få iordning någon form av ny blogg design till min blogg. Felice är förövrigt inte bara en jättesnygg människa, hon är också sjukt duktig på allt vad HTML koder heter. Hennes blogg är en av de som jag dagligen följer och läser, och trots att det ibland kan dröja mellan hennes uppdateringar så spelar det ingen roll, för hon har så otroligt mycket för sig.


Rikard

Acne Pop Chinos

Idag blev jag totalt förälskad i ett par helt nyinkomna Acne pop chinos på Acne Store i Göteborg. De hade en sådan där djupt mörkblå nyans, vita knappar och rött foder; så otroligt snygga. Jag vet inte hur många gånger jag kände på dem men tyvärr hade jag inte tid att pröva dem, antar att jag får göra det vid nästa besök. Iallafall så inhandlade jag ett mörkbrunt tunt läderskärp och en vit farfarströja. Det blev även en skjorta på Åhléns, ska försöka hinna med att få in lite bilder imorgon, men eftersom jag ska jobba tidigt imorgon måste jag försöka se till att jag kommer i säng.

Acne Pop Chinos - The new jeans


Rikard

Ösregn

Denna kväll är som gjord för att äta sig spyfärdig på godis tillsammans med Ida framför någon film.

Rikard

Fifth Avenue vs. Whyszeck

För alla er som kommer ihåg min crush på föregående års vår/sommar kollektion från Whyszeck vet hur mycket jag dyrkade deras t-shirt med två horisontella dragkedjor på bröstet. Jag fick dock aldrig tag i en; det närmaste jag kom var när jag fick känna på dragkedjorna hemma hos Felice. Iallafall så har Fifth Avenue Shoe Repair nu gjort en lite mer uppdaterad version av originalet och jag kan verkligen inte bestämma mig för vilken av dem som jag tycker är snyggast. I sådana här fall får man antingen välja den uppdaterade versionen, eller det hederliga originalet. Frågan är bara vilken?


Rikard

Dagens planer

Idag har jag faktiskt planerat att hinna med mycket, förutom att vänta på ett telefonsamtal måste jag bland annat inhandla ett skärp och sen kolla runt lite. Har också planerat att hälsa på min kära vän Amanda på Bertoni; det var så otroligt längesedan vi träffades. Efter det blir det bloggfika och ikväll ska jag faktiskt hem till Ida som är hemma efter sin första veckan i skolan, hoppas på lite skvaller därifrån. Som vanligt ser jag väldigt ochic ut på bilden och med det menar jag sur; och sen kunde jag inte bestämma mig huruvida jag tyckte det var snyggt med röda strumpor eller ej, därför tar jag för säkerhetsskull med mig ett par vita till Göteborg.

Rikard

En välbehövd jogginrunda

Syster min och jag bestämde oss efter en hel dags ätande att vi tillsammans för en gångs skull, skulle ge oss ut och jogga. När som sedan sprang hemåt så fortsatte jag min vardagliga runda genom samhället och runt jobbet; det jag kan konstatera är att min kondition faktiskt är riktigt bra för tillfället samt att jag snart måste införskaffa mig ett par springskor, annars kommer jag ha väldigt ont i knäna när jag blir äldre. Nu ska jag hoppa in i duschen och efter det drar jag på mig något sunkigt och slänger mig framför en film.

Rikard


Ridstövlar?

Under de senaste dagarna har jag kommit underfund med hur otroligt snyggt det skulle vara att ha ett par tajta, lite högre stövlar ungefär som ridstövlar. Om det är medverkan på min systers alla ridskolelektioner som min hjärna börjat bearbeta och ta upp igen eller om det är mitt stora intresse för historia som spökar igen, det vet jag inte; men ridstövlar är både praktiskt och snyggt. Jag hade kunnat tänka mig ett par matta svarta, lite spetsiga utan sporrar då så klart som går ungefär till knäna. Tillsammans med nedstoppade chinos kan det bara inte misslyckas, hur otroligt sexuellt fetischande det låter. Frågan är bara, var får man tag på ridstövlar?

Karl XIV Johan hade alltid stövlar på sig


Rikard

Lanvin Homme

Nu har jag bestämt mig för vilken doft som jag kommer införskaffa så fort löningen kommer. Denna gång gör jag ett tappert försök att bli lite mer manlig av mig och därför blir det inte Gucci som jag tidigare tänkt; som förövrigt är alldeles för manlig. Utan det blir den lite mer sötare Lanvin Homme.


Rikard

En riktigt outfit

Jag tror aldrig någonsin att jag har sett en så förskräcklig outfit bild på mig själv; hade det inte varit på grund av de två ölen jag drack så skulle jag nästan själv tro att jag var så häftig som jag såg ut.

Rikard

En dag i Danmark

Idag tillbringade jag, syster, mor och morfar vår dag i Danmarks lite pittoreska u-lands stämplade stad Helsingör. Varför jag säger så? det kom jag och min syster fram till när vi vandrade omkring på de små nedklottrade gatorna, förbi tiggarna som drack öl på bänkarna och spanade på alla människor som gick i foppatofflor. Dagen gick ungefär ut på att morfar betalade allt, förutom det vi skulle handla, men mat och dryck betalade han glatt och till och med jag fick i mig ett par öl, jag som inte ens dricker öl. Både syster och mor skrattade ungefär hela dagen åt min klädsel som bestod av chinos, brunt skärp, nedstoppad randig tröja och jeansjacka, de tror nog att de är mer stylish än mig. Middagen avnjöt vi på ett mycket välanseende ställe med priser långt över en vad en vanlig middag brukar kosta och tots att det var ömsom regn ömsom stekande sol så var det en otroligt härlig dag i Danmark, med wienerbröd, mat och öl; och trots att det var jag som drog morfars nyinskaffade ölkärra med fyra flak öl och en bag in box så var det enda jag fick med mig hem en flaska ungersk champagne, ingenting annat än det duger ju till mig.

Helsingör är en liten pittoresk stad med en ingjuten känsla av Ukrainsk småstad



Min syster är extremt glad i öl, ett intresse vi inte delar



Detta är äkta syskonkärlek


Rikard

Populär blogg

Jag har äntligen insett bakgrunden till varför vissa bloggar är så otroligt populära;
ju närmre Stockholm man bor, desto fler läsare har man.
Stämmer detta?

Rikard

Rejäl Fika

Gårdagens fika med Sofia blev rejäl. Egentligen var det nog meningen att gårdages möte skulle vara avsatt för träning eftersom vår sistaplats på senaste tävlingen inte var alltför smäcktande och aningen pinsam. Kanske jag bör poängtera att varken jag eller Sofia är sämst i Sverige på att dansa, Sofia har vid ett flertal tillfällen stått överst på prispallen på de svenska mästerskapen medan jag tog ett guld i världsmästerskapen i New York 2005. Så sämst kan man inte direkt säga att vi är, däremot har vår träning tillsammans nedprioriterats av både buggkurs och brist på engagemang. Därför brukar det istället bli så att de två timmar vi egentligen ska träna så sitter vi på något café och smäcker i oss praktfulla bakverk, varken bra för våra kroppar eller för våra samveten. Gårdagens fika kan bara beskrivas med två saker, den var rejäl och den var så otroligt trevlig som bara en fika med Sofia kan vara.


Rikard

Valet och kvalet

Huruvida det är schysst av någon att införskaffa samma parfym som en vän kan jag inte själv komma fram till. Eftersom min nuvarande doft på senare tid börjat ta slut så är jag i akut behov att införskaffa en ny doft och jag är som vanligt inställd på att jag inte ska köpa samma doft som jag haft. Att vandra runt på parfymavdelningen kan för mig leda till huvudvärk och diverse andra symtom, inte minst känns det tillslut som att allting luktar likadant; kanske därför man bör sniffa på kaffebönorna någon gång då och då under tiden. Iallafall står jag just nu i valet och kvalet om jag ska införskaffa mig samma parfym som min vän Robin; Gucci Pour Homme #2 är väl ingen ny doft direkt men den är helt fantastisk och inte minst känner man sig lite manligare; iallafall i mitt fall. Så frågan är nu, är det schysst att införskaffa samma parfym som min vän? Eller bör jag lukta deo ett tag framöver i jakt på nästa doft?


Rikard

Ett bärande uppvaknande

Jag vet inte om jag var uppe alltför länge igår kväll, men trött var jag iallafall imorse för jag sov ända tills min käre far väckte mig klockan elva ungefär med orden "Kan du hjälpa mig eller?" Vandrandes i en dimma, nyvaken vet jag inte vad jag drog på mig men ut kom jag iallafall och därefter fick jag bära två gamla soffor som ska fraktas iväg upp på ett släp. Man kan inte annat säga än att jag kom igång snabbt, lite sur också över att jag glömde ta upp bröd från frysen igår knaprade jag i mig två sega knäckemackor och sköljde ner det med en stor kopp kaffe. Nu är jag vaken.

Rikard

Konstigheter

Det börjar hända saker här nu i bloggen. På söndag så ska jag träffa min kära vän Felice som ska hjälpa mig med det mesta av bloggens nya utseende. Eftersom jag själv har trixat omkring bland alla kodmallar och HTML koder kan det hända att bloggen ser lite knasig ut eftersom jag bara godkände allt hela tiden. Därför kommer kanske inte allt fungera helt fram tills på söndag, men efter det hoppas jag att allt fungerar som det ska igen!

Rikard

Två kvällar till nio

Ikväll är det min näst sista kväll som jag jobbar till nio, imorgon den allra sista och jag kan inte med ord beskriva hur otroligt skönt det känns att snart få lämna en mycket slitsam period bakom sig. Jag har under den senaste tiden mer och mer kommit underfund med vad jag vill göra i framtiden och hur detta ska gå till. Visserligen är det kanske ett ouppnåeligt mål men så länge man kämpar och framförallt har ett mål att kämpa för så tror jag att det kommer gå alldeles utmärkt.

Rikard

Avprickat

Jag förstår inte varför, men jag känner mig bara så otroligt trött nu. Har städat mitt rum, bytt lakan och hängt in skjortan i garderoben igen, jag orkade ha den på mig längre; blev alldeles för varmt. Just nu känner jag mig bara väldigt, väldigt tom. Ungefär som när man sprungit väldigt långt och sätter sig ner, alldeles tom. Ströpratar lite på msn, lyssnar på lugn musik och bara slappar. Så otroligt skönt.

Rikard

Dagens

Jag var helt inställd på att detta skulle bli en väldigt effektiv dag, det enda jag har hunnit med är att städa. Tror verkligen att vädret påverkat mig mer än vad det borde ha gjort; det är nog därför jag också kände mig så grå. Den här ganska tråkiga klädseln bjuder jag på, det är Ida som har tjatat i drygt ett år på mig att jag måste använda min Velour skjorta; jag vet inte varför men jag känner mig inte riktigt bekväm i detta.


Rikard

Reklamfilm

Kreativiteten måste man handskas med;


Rikard

Acne Kampanj

Som trogen onlineshopper får varje kund två gånger om året en katalog med de senaste kampanjbilderna från Acne. Till skillnad från föregående säsongs katalog som var otroligt snygg och proffsig så måste jag säga att jag blev lite besviken när jag fick hem säsongens kampanjbilder. Inte för att det är något fel med bilderna som i svartvitt gör sig bättre än i färg, utan det faktum att man valt att vika häftet två gånger så det finns stora veck över varje bild. Det är väldigt osmart av Acne att göra och jag hoppas att de tänker lite nästa gång när de trycker ner bilderna i ett två gånger för litet häfte.


Rikard

Planer

Även idag är jag faktiskt ledig och trots det ihärdiga regnandet utomhus tänkte jag faktiskt åstadkomma en del i dag har jag planerat. Först och främst måste jag städa eftersom det ligger kläder huller om buller i mitt rum, sen måste jag hämta tvätt och damma, dammsuga och byta lakan i min säng. Jag har sedan planerat att få ihop ett grundmönster till en skjorta, men vi får väl se hur det går med det. Ikväll har jag planerat att se Stefan Holm ta sitt sista OS guld. Jag är verkligen inget troget fan av idrott överhuvudtaget men eftersom de flesta av Sveriges guldchanser krossats redan i semifinalerna så är Stefan Holm det enda hopp vi har kvar, så jag önskar honom lycka till!


Rikard

En halv tallrik bönor

Jag är helt slut efter min trettiofem minuter långa jogginrunda som sträckte sig över ungefär halva samhället; så nu har jag duschat, lite komiskt men smörjt in mina fötter med någon slags fotsalva och sedan satte jag i mig två glas vatten och en halv tallrik gröna bönor och en stor skål sallad. Kanske ska förtydliga att jag inte går på diet, men det var vad som fanns kvar efter familjens middag. Nu funderar jag på att bädda ner mig i sängen för att kolla på en film för att sedan vakna upp med världens träningsvärk imorgon.


Rikard

Vill ha

Det är bara att konstatera att smala bälten är otroligt svårt att få tag i. Robin och jag letade oss igenom halva Göteborg, inkluderat Myrorna faktiskt men det var totalt lönlöst. Frågan är om efterfrågan på breda bälten med nitar och dylikt verkligen är så stor som utbudet; eller om det bara finns en enda kedja som släpper bälten. Brett svart och brett brunt passar inte alla och är absolut inte snyggt i mina ögon. De enda som brukar få in en någolunda fullträff är faktiskt Acne och även Filippa K släppte snygga förra våren. Lite snabbt kan man konstatera att det vore en total omöjlighet att inte ett brunt läderbälte skulle komma att sitta runt min midja i vinter.


Rikard

Butiksbiträden

Det är nog inte bara jag som tycker det är otroligt frustrerande med butikspersonal som totalt ignorerar folk som går in i deras butik. Istället för att säga hej, eller ens titta på en så springer de omkring, viker jeans och försöker framstå som att de har alldeles för mycket viktigare saker att göra än att fråga ifall man behöver hjälp med något. Jag tycker det är butikpersonalens förbannade skyldighet att visa lite som helst intresse för kunden och iallafall säga hej när man kommer in i butiken. I mitt fall minskas intresset för just den butiken och det är jag nog inte ensam om. Däremot finns det undantag och det är så otroligt härligt att komma in någonstans och faktiskt känna sig välkommen; just Prickig katt i Göteborg är bäst på det. Där är personalen otroligt trevlig och hjälpsam och trots att man inte inhandlar något så har de fortfarande ett leende på läpparna när man lämnar buriken. Det känns så otroligt skönt att jag är på väg in i den branschen, i min butik kommer ingen anställas som inte har hyffs nog att få kunden att känna sig välkommen! Det borde alla butikschefer överse när man anställer folk.


Rikard

Dagen i Göteborg

Idag tog jag bussen för en fika med min nyfunne vän Robin. Dagens största "besvikelse" var nog vädret eftersom jag igår förutspådde att sommaren kanske skulle vara över, istället var det över tjugotvå grader varmt och relativt svettigt att vandra omkring i Sveriges näst största stad. Jag och Robin tillbringade mestadels av tiden på Åhléns delvis pratandes med personal som inte kunde någonting och försökte lura på mig ett solpuder med glitter i, nej tack. Det hela toppades med en otroligt god sallad för bara femtiolappen och en busstur hem utan omvägen genom Sätila. Strax beger jag mig ut i joggingspåret, behöver koppla av lite grann.


Rikard

Bloggen

Det verkar som att jag har börjat uppskattas, jag vet inte hur; men helt plötsligt hittar fler och fler läsare hit och det är självklart jättekul men framförallt sätter det mer press på mig vilket i sin tur också är bra! Men något har verkligen hänt när bloggens läsare ökat med om jag räknar rätt, nästan 500%


Rikard

Blondinbella

Min ändrade uppfattning om Sveriges största bloggerska har under de senaste veckorna ändrats helt, och lite pinsamt är det att hennes blogg är den jag besöker flest gånger om dagen. Jag tror inte det handlar om något beroende från min sida yutan på något sätt är jag faschinerad av henne, som människa. Liksom många andra kan hon dömas efter sitt utseende och ekonomi; men denna tjejen är otroligt smart enligt min mening.

Men vad hade hänt med fenomenet Blondinbella om hon helt plötsligt får för sig att färga sitt hår brunt? Hade hon då med gott samvete kunnat fortsätta kalla sig för Blondinbella, eller hade hon varit tvugen att ändra på hela sitt koncept, och ändra namnet på hennes företag och dylikt och kunna fortsätta på samma bana? Kort och gott, hade Isabella Löwengrip varit lika populär som brunett?

Rikard


Fika

Skräckexemplet; t-shirt, för rikligt användande av foundation och fult hår.


Rikard

Dialog om Acne Parachute Phanton

Rikard & Rasmus i provrummet på Acne;

Rikard: Men, fan det fattas ju en knapp!
Rasmus: Jaha?
Rikard: Kolla om det finns ett par med en knapp;
Rasmus: Nej det var det sista paret
Rikard till Expedit: Kan du göra något på priset?
Expedit: Du får dom för 400
Rikard: Då tar jag dom
Rasmus: Men faan Rikard; det märks verkligen att du är från Borås som prutar på redan nedsatta priser!
Rikard: Käften..



Rikard


Flytt

Det är konstigt egentligen hur många människor som faktiskt flyttar härifrån. Två av mina närmaste vänner har nu givit sig av, Frida till Lindköping och sen Ida. Jag börjar känna mig illa till mods; för är det verkligen meningen att jag ska stanna här hela livet? Det är verkligen inte vad jag vill, och inte heller de planer jag har. Men varför?

Ida är egentligen alldeles för liten för att flytta, men jag tordes inte säga till henne för då hade hon blivit arg. Jag tror jag kommer bli ledsen varenda kväll jag inte kommer kunna åka hem till Ida och titta på film. Min enda riktiga fashionfriend har övergivit mig! Kom hem när du är textildesigner;


Rikard

Stockholm

Så var även Stockholm över och jag börjar verkligen inse att denna sommaren börjar dra sig mot sitt slut, det är lite drygt en vecka kvar till skolan börjar och sen börjar studentlivets glada (?) dagar. Jag måste så här i efterhand säga att Stockholmsresan blev mycket bättre än vad jag hade väntat mig. Trots att mina fötter hade konstant värk av för mycket gång runt omkring i stan så hade jag världens roligaste utekväll i onsdags där jag knöt många nya kontakter; kanske det bär uppåt snart igen.

Shoppingen var dock till lite mer av en besvikelse, kanske på grund av att jag gick ensam och absolut inte hittade dit jag skulle; men trots att både Pub och American Apparell var en besvikelse blev jag förundrad över Beyond Retro, som förövrigt var veckans höjdpunkt och sedan såklart Fifth Avenue Shoe Repair på Bondegatan. Slutligen shoppade jag för mer än vad jag skulle; kofta från Carin Wester, stickad väst från Beyond Retro, Angoraull kofta, skjorta samt ett par byxor från Acne samt ett linne från Fifth Avenue Shoe Repair. Lite mer än vad jag borde shoppat för tyckte plånboken och i slutändan även jag.

Resan hem gick också på mer än vad jag trodde nämligen 661 kr på en biljett som jag inte ens behövde visat. Men frågan är ju, hade man vågat tjuvåka ända från Stockholm till Herrljunga? Jag tror inte det.

Rikard


Resesällskap

Nu sitter jag på tåget till Stockholm bredvid världens gulligaste tant i röd klänning med vita prickar på. Känns som att jag aldrig direkt blir ledig från mitt jobb, men vad gör man inte för någon som har värk i benen; lyfter upp väskor och hämtar kaffe och ostfralla, hjälper henne att ringa från hennes mobiltelefon eftersom hon mest brukar "ringa till färdtjänst" Det känns skönt egentligen när hon berättar att svenska folket verkligen är häjlpsamt, utnyttja ungdomen ska man göra tycker hon, och inte mig emot. Känner på mig att jag kommer bli en ganska gaskig bortskämd farbror när jag blir äldre.

Rikard


284 kr

Imorgon tar jag mig till Stockholm med X2000 för 284 kr; och jag som var så skeptisk till dyra biljetter i början tackar bara sista minuten för det.


Rikard

Liseberg

Trots att jag egentligen inte hade råd bestämde sig jag och min kära vän Adam oss för att ägna hela denna dag åt Lisebergs utbud. Ett utbud som vi relativt snabbt tog oss igenom eftersom köerna var mindre än fem minuter överallt; faktum är att vi blev helt slut efter ett par timmar av hysteriskt åkande att vi var tvugna att sätta oss ner. Oftast känns det som att man behöver en hel dag till att gå på Liseberg eftersom köerna ofta brukar vara meterlånga, nu hade vi nöjt oss vid klockan tre; om det inte hade varit så att Adams kära vän Linda Bengtzing uppträdde på stora scenen. Lite skrytsamt sådär måste jag också tillägga att jag både pratade litegrann med Linda och med hennes föräldrar, fick också en väldigt stadig kram. Linda är verkligen sådär glad och klämkäck och glad som hon framställer sig själv och det känns bra. Att hon dessutom sjunger hur bra som helst live gör ju bara henne ännu bättre. Trots det var det Madonnas "4 minutes" som jag hade på hjärnan hela dagen.

Nöjdast var nog ändå jag och Adam då vi två gånger åkte Uppsvinget och efter båda dess gångerna mådde riktigt illa. Aldrig mer!


Rikard

Regn

Det här kommer säkerligen bli den regnigaste dagen denna veckan, inte minst kommer jag att bli dyblöt när jag om ungefär en timme kommer vandra hemåt från jobbet. Att arbeta delad tur är verkligen det värsta som finns, de timmarna man är ledig mitt på dagen går verkligen fort men jag ska försöka hinna med lite av varje idag faktiskt. Inte minst hoppas jag att det blir en fika med Felice.


Rikard

Under Konstruktion

Imorgon hoppas jag att det blir ett litet möte med min kära vän Felice, hon är förövrigt den enda jag känner som kan redigera stilmallen i bloggen. Detta tänker jag göra för att få lite mer struktur och stil på inläggen, just nu tycker jag allt ser ut som en enda röra och det gör sig inte rätt, och framförallt känns det inte kul att blogga. Så jag hoppas hon har några fina råd att ge mig och kanske kan hjälpa mig på iordning lite på oredan.

Rikard

Intressant

Vad är det egenligen som fångar en läsares intresse när man just bloggar? Jag har många gånger besökt bloggar som är så otroligt ointressanta att jag inte kan förstå hur de ligger högt på portaler som tex. bloggtoppen och dylikt. Jag tror att det beror dels på bloggarens absoluta intresse för sin egen existens, och det faktum att man kanske ser sig som intressantare än vad man egentligen är. Antar att det bästa sättet att marknadsföra sin blogg är att kommentera andras bloggar, vara trevlig och absolut inte glömma att länka till sin egen blogg. Är jag intressant eller framstås jag bara som en nörd?

Rikard


Kamera

Jag är extremt sugen på att införskaffa mig en riktigt bra systemkamera. Just nu har jag en ganska liten, vanlig digitalkamera som egentligen tar riktigt dåliga kort. Jag blev riktigt sugen på att köpa en när jag såg hur snygga bilderna faktiskt blir och vilken skillnad det är. Detta borde jag dock ha tänkt på lite tidigare med tanke på att jag börjar skolan till hösten och då inte kommer ha råd att införskaffa mig någon på direkten, känns dock som att jag får börja dra igång med ett spar-projekt som kanske inom några månader kan ge mig, en inte alltför dyr systemkamera. Eftersom jag inte är så vidare inne på vad allting betyder så känns det dock som jag vandrar omkring i en djungel, antar att jag får försöka sätta in mig i vad allt betyder, helt enkelt kanske ta och ringa Erica.

Nikon DSLR D60 18-55VR


Rikard

God morgon!

Många tycker att morgonen är den värsta tiden på dygnet, dels på grund av att man känner sig så totalt ofräsch, och dels eftersom man måste gå upp då klockan ringer. Alla människor är vi olika men jag hör ändå till dem som föredrar att gå upp tidigt om jag har möjlighet trots att det kan vara skönt att sova ut också, någon gång ibland. Att få komma upp innan nio, hoppa in i duschen och ta morgonens första kopp kaffe är det som krävs för att dagen dels ska bli lyckad, för då har man hela dagen på sig att göra något nyttigt. Idag börjar jag jobba klockan tolv, så innan dess tänkte jag hinna med att städa upp på mitt rum litegrann, och försöka få min datorväska såld.


Rikard

Sex and the city

Jag har inte bestämt mig än, men finns det någon anledning till att man inte borde se den?



Rikard

Josef Frank

Det finns ingen som jag har blivit så fashinerad av direkt som konstnären och österrikaren Josef Frank. Hade jag känt till honom bättre under sista året på gymnasiet hade nog mycket av min inspiration till mitt examensarbete hämtats därifrån. Hans tapeter och textilier är verkligen klassiska och otroligt snygga. Att jag sen också ska få en fondvägg i mitt rum med just Josef Frank tapeter, som går loss på ungefär trehundra kronor rullen gör ju bara att jag blir än mer faschinerad och lycklig. Nu är bara frågan vilket mönster som kommer passa bäst i mitt rum.


Rikard

Enter

Det verkar som att min dator har gett sig fan på att göra mig sur ikväll, inte nog med att den manipulerade sin storlek så att jag köpte fel storlek på datorväska så har den nu också bestämt sig för att strejka helt med enter tangenten på msn; och som ni vet är just enter tangenten väldigt ovärderlig när man skriver på msn, speciellt när man är så populär som jag som har så många att skriva med.

Rikard

Tågbiljett

Det verkar som att det är helt omöjligt att få tag i en tågbiljett till ett riktigt bra pris. Jag har iallafall inte lust att betala nära på sexhundrakronor för att komma till Stockholm med X2000. Antar att jag kanske måste överväga att åka med ett InterCity tåg, trots att det är så otroligt segt.

Rikard

Min födelsedagspresent

Flertalet är vi som unnar oss saker då och då, jag inräknat. Det händer att man shoppar mer än vad man egentligen har råd med men efter min Stockholms vistelse så är det shoppingförbud en tid, då väntar studietiden och som de flesta studenter vet brukar man inte ha det så fett. Iallafall så har jag nu bestämt vad jag ska unna mig som födelsedagspresent, tänkte först låta det bli min läderplånbok från Marc by Marc Jacobs men istället så tänker jag inhandla mitt senaste begär, Acnes mörkblå skjorta med den rutiga knäppningsdetaljen. På något sätt kändes det som att vi hörde ihop redan från första stund, och priset är helt överkomligt med tanke på att det är en riktigt snygg skjorta; och nej, hängslena ingår inte.


Rikard

Raf Simons for Fred Perry

Runt tre lakan får man slänga upp om man är sugen på att införskaffa ett exemplar av denna svarta cardigan designad Raf Simons för Fred Perry. Det är ju inte utan att man blir lite exalterad, inte över cardiganen, som är både trist och tråkig, utan även för priset. Vilken dum jäkel betalar tretusen kronor för en svart cardigan signerad Fred Perry? När det för två år sedan fanns likadana på MQ, och känner vi till den kedjan rätt så brukar plaggen återkomma ungefär vartannat år, då i nya färger.


Rikard

Ullared

Oavsett vad man tycker och tänker om denna plats i Halland så har iallafall jag insett samma sak även denna gång; Sverige har absolut ingen som helst känsla för stil! Om jag säger så här, de traumatiska upplevelserna som jag fick uppleva idag slår egentligen inget. För det första var det crocs överallt, i alla färger från neon till någon slags regnbågskombination, det var feta magar och det överallt! det var linnen med bling bling och jeans utan passform, och då hade vi inte ens kommit in i själva GeKås. För det andra var det överviktiga människor som lassade ner tonvis efter tonvis med chips, gräddbullar och godis i sina påsar medan de feta barnen stod bredvid och försökte balansera flaska efter flaska med läsk som kom längs rullbandet. För det tredje, hur kan Ullared, som anser sig billigare än de flesta ta mer betalt för Desperate Housewifes boxarna än vad man gör på exempelvis Åhléns? Det är hemskt, och det är inte konstigt att besöken till Ullared har avmattats och blivit färre ju äldre jag har blivit, det enda man faktiskt brukar köpa där nuförtiden är ju kollegieblock. Tro det eller ej men tvåhundrafemtio kronor gjorde jag av med, en dataväska + en trådlös mus samt en film.


Rikard

Shopping Stockholm?

Jag flyttade fram min Stockholms vistelse en vecka på grund av Rasmus farbror som råkar bege sig från huvudstaden just under den veckan, vilket ledde till att vi avbokade vårt hotell och tar istället in gratis i hans lägenhet under de tre dagarna. Det räknar jag som något bra eftersom jag då kan använda pengarna till något viktigare. Tack vare People Magazine har listan blivit fullkomlig över de platser jag under en dag tänkt att besöka, men finns det något som jag absolut inte får missa så hör gärna av er. Jag hade iallafall tänkt att under en dag hinna med att besöka;

Fifth Avenue Shoe Repair, Beyond Retro, Nakkna, NK, Tjallamalla, Weekday, T-shirt store, Whyred, Acne Store, Pub, Hope, Urban Outfitters, Carin Wester samt Myrorna och Stadsmissionen.


Rikard

Acne Miniature

Acne sucker som jag är hoppas jag att märkets barnkollektion inte gått alltför många förbi, det är svårt att bli annat än glad när man bläddrar igenom de minimala skinnjackorna, jeansen, koftorna, linnena och framförallt pop chinosen. Helst fantastiskt inspirerande tycker jag som är ett troget fan av allt vad Acne heter, förutom i ansiktet då såklart. Så nu alla ni lyckliga människor med barn, skynda till närmaste Acne store i Stockholm där dessa godbitarna lär finnas.



Rikard

Presenter

Det hela visade sig bli lite komiskt när gäst efter gäst anlände med likadana paket, inslagna med samma papper och med samma pappersblomma runt paktetets snöre. Det skulle senare också visa sig att paketen var inköpta på samma ställe av samma kassörska, som visste precis vilka glas det gällde när vilsna släktingar inte hade en aning. Iallafall fick min samling sig en rejäl start redan från början, med åtta iittala vin glas designade av Alfredo Häberli har jag en ganska stadig samling redan, fyra glas för att det ska bli en komplett samling av vinglas.

I de resterande paketen fanns två stycken iittala vaser signerade Alvar Aalto, sex stycken nyproducerade assietter signerade Stig Lindbergs berömda dekor Adam samt gammelfarfars förlovningsring från 1924, omgjord till en klackring. Mina kreativa vänner Ida och Erica hade slagit sina påsar ihop och gav mig "Virk grafitti" med diverse tygbitar, nål, tråd, fingerborg och band så gäller det att vara lika kreativa som dem och skapa något fint. Min syster gav mig fyra stycken glass glas, samt hushållsverktyg för en kommande lägenhet i framtiden. Slutligen, eftersom jag nu räknas som vuxen fick jag två flaskor av finaste brutt, mousserande vin.


Rikard

20 år

Gårdagens lämnande av tonåren har jag inte märkt något nämnbart av, förutom den dunderförkylning som fortfarande sitter i och vägrar ge med sig. Detta gjorde att jag var tvungen att ställa in mitt Lisebergs besök med Adam och istället får flytta fram det några dagar. Gårdagen kan bara sammanfattas som underbar, kalaset var mer än trevligt och presenterna mer än till belåtelse. Jag skulle nog utan överdrift säga att det var en av de bästa födelsedagarna jag har jaft i mitt liv, så när som på förkylninen. Nu är jag inte längre tonåring, jag har tagit första steget in mot den riktiga vuxenvärlden, som många i min ålder då symboliserar mer shopping på Systembolaget; men det är mindre viktigt för mig. Jag ser detta som starten på något riktigt nytt, då fler dörrar har öppnats och då möjligheterna än en gång vuxit till att kanske bli en bidragande faktor till min framtid.

Rikard

Förkyld

Det är väl också lagom typiskt att när allergisäsongen börjar gå mot sitt slut, åker jag på en dunderförkylning.

Rikard


Dessa tvång

I Sverige är alla verkligen så fixerade av ungdomars åldrar. Det spelar ingen roll hur mycket tonårsproblem man kanske redan har med finnar, skolan och stormiga förhållanden; nu har det under de senaste åren vuxit fram ännu fler krav som de svenska tonåringarna måste uppfylla under en viss ålder, och helst på samma dag man fyller år; annars är man konstig, bög eller bara töntig.

15 år; då ska du ha moped, åka omkring om nätterna, hänga vid närmaste resecentrum och korvkiosk, helst vara översminkad och kunna dra riktiga halsbloss.
16 år; dags att börja övningsköra, helst under födelsedagskalaset med släkten.
17 år; övningsköra, övningsköra och övningsköra samt stå ut med frågan om "hur går det med körkortet?"
18 år; ta körkort helst samma dag du fyller år, efteråt ut och supa på närmaste krog.
19 år; kunna svara på frågan "vad ska du jobba med sen?"
20 år: stå utanför systemet tio i nio för att sedan springa in och köpa en öl, coolt va?

Rikard

V-ringat?

Jag har haft lite svårt för v-ringat på sistone. Jag vet inte riktigt varför men på något sätt känns det alldeles för uttjatat och sådant man hade på sig för flera år sedan. Någon modeguru är jag inte, men jag vet vad som passar när och v-ringat är absolut inget som fungerar nu. Ge mig istället rundhalsade t-shirts, tröjor och jackor. Ett undantag kan jag dock gå med på, v-ringade skjortor har varit hett väldigt länge nu och kommer fortsätta vara. Därför kommer jag spendera kvällen vid symaskinen för att kunna skapa något liknande.


Rikard

Jonathan Kelsey for Mulberry

Det brittiske skodesigner Jonathan Kelsey är det som ligger bakom Mulberrys allra första skokollektion, för kvinnor. Skorna släpps A/W 08/09 och kan köpas på Mulberrys hemsida eller i hos närmaste Mulberry återförsäljare. Kollektionen består mestadels av höga klackar i skinn och läder, stövlar och herrinspirerade lågskor, men även skor i lila mocka innefattas. En ganska stilren kollektion utan något direkt nyskapande, efter första titten känns det bara som att jag sett allt förut. Priset går lös ligger på runt sju till tio tusen kronor paret.


Rikard

Hällregn

Det är väl vad som kan beskriva dagen bäst, regn, regn och regn. Inte nog med att det regnade hela dagen, en stark känsla av att hösten var på väg gjorde sig påmind flera gånger under dagen och nu känns det som att man klädde sig alldeles för tunt och att man börjar dra på sig en förkylning. Jag och Ida tog oss iallafall en välbehövlig fikapaus med varm choklad och en liten runda på stan, suktade efter grejer vi ville ha men inte har råd att köpa för tillfället. Det hela slutade med att jag blev klippt och nu har ett antal olika nyanser av brunt i mitt hår eftersom jag inte färgat det på ett tag vilket betyder att det ska färgas imorgon.

Rikard

Dagens Outfit

Idag blir det Göteborg med klippning på schemat. Hade tänk tunna ut mitt otroligt tjocka hår enormt, använda rakapparaten lite på sidorna och korrigera luggen. Ida ska också följa med och vi hade tänkt sätta oss på någon mysig uteservering och dricka kaffe hela dagen, men prognosen säger regn hela dagen; så vi får nog stanna inne. Tänkte ta tillfället i akt att inviga mina nya svarta höga byxor med klädda knappar i gylfen; från Filippa K, favoritkoftan från Acne och en gammal favorit, tisha från Marc by Marc Jacobs. Sedan antar jag att det blir paraply och min röda regnjacka.

Rikard

Kalas

Kusin Jonas fyllde 17 år för några dagar sedan, detta firades med kalas i Skene ikväll.




Rikard

Mamma Mia!

Ikväll blev det bio med grannen Malin, riktigt trevligt faktist och jag blev mycket positivt överraskad över att filmen var såpass bra som den faktiskt var. Jag blev inte besviken en enda gång, bara glad. Jag antar att min ABBA feber som sen åtta år varit botad kanske kommer komma tillbaka nu. Det kanske är svårt att undvika, men det är verkligen tidlösa låtar som alltid kommer vara lika aktuella. Ett mästerverk tyckte jag, och en av de bästa musikalfilmer jag sett. Mamma Mia!


Rikard

Partaj

Gårdagskvällen spenderades i Landvetter hos min kära vän Lise som jag inte träffat på ett tag. Ida, Ida V, Erica, Polly och Sanna var också med och det var riktigt mysigt faktiskt. Vi grillade, alla drack vin förutom jag eftersom jag hade förmånen att köra, och därför kunde bestämma när vi skulle åka hem. Vi fick också stifta bekantskap med Lises pojkvän Welford, en jätterolig kille som bland många är här i Sverige och studerar, just för att det är gratis. Runt ett tiden åkte vi därifrån, lämnade av Erica och begav oss hemåt. Inte nog med att en i sällskapet blev åksjuk under färden och kräktes så fick vi också se många platser som vi annars inte skulle stannat på annars; som tex. ett transportområde på Landvetter flygplats och en busshållplats mitt i ingenstans. Inte nog med det, det var tjock dimma som låg över vägen nästan hela färden hem och trots gränsen på 90 km/h som man kanske annars inte håller så låg jag drygt 30 km under. Tillslut runt halv tre var vi hemma, jag åt två nybakade kanelbullar och hoppade i säng. Det var ett himla partaj ska jag säga er!


Rikard

Gårdagens outfit

Igår bestämde jag mig för att ensam åka till Göteborg, bara för att ta det lite lugnt, gå omkring och bara flanera. Det är mitt sätt att koppla av efter ett par dagar psykiskt och fysiskt slit på mitt jobb. Jag orkade bara inte stanna hemma eftersom jag då visste att jag skulle bli på ytterst dåligt humör. Göteborg var perfekt, det var lagom mycket folk, härligt väder trots det ihärdiga regnet under en timme och framförallt, jag fann min sinnesro. Till er som velat se min t-shirt från Fifth Avenue Shoe Repair , här är den;


Rikard

24 dagar kvar

438 sökande; 40 antagna
och mitt i allt detta står jag..


Butikchefsutbildning med inriktning mot textil & mode
Textilhögskolan - Borås


Rikard

Kvällsdopp

Ikväll åkte jag, mamma och Wilmer upp till Furusjön för att ta ett dopp. Eftersom vi väntade på systerns fästman ganska länge försköts doppet till efter middag och allt medan solen långsamt gick ner fruktade jag att det inte skulle bli något bad, men lyckligtvis hann vi upp innan solen gått ner helt. Det är alldeles underbart att bada i solnedgången trots att det var relativt kallt i luften, men varmt i vattnet.


Rikard

Filippa K

Jag är ingen person som uppmuntrar till massproduktion av saker oavsett om det är glas, porslin eller kläder. Personligen känns det som varorna förlorar sitt värde när det görs i flera miljoner exemplar, istället för att man kan äga något som bara gjorts i kanske tusen exemplar, och för sin sak är unik. Jag var inget direkt stort fan av Filippa K muggarna när de började komma eftersom jag ansåg att de grafiska mönstren var rent ut sagt tråkiga; sen blev det helt plötsligt en modefluga att alla skulle ha Filippa K muggar! Men nu har jag äntligen funnit den perfekta, snyggaste muggen till mitt kaffe. Designen "Shade" är inspirerad av konstnären Mark Rothko och är säsongens design av Filippa K; och gillar man inte kaffe kan man ju köpa på sig ett par till allmän beskådan.


Rikard